Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 November >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213
14
151617
18192021222324
252627282930 

Műszaki arculatot építünk!

2018. június 6.

A fenntartható és élhető város/régió értékelés különböző szempontrendszerek alapján történik. A legfontosabb tényezők a gazdasági, természeti, kulturális, oktatási, infrastrukturális tényezők.

Semmiről nem szeretne lemaradni?

2018. május 24.

Amennyiben továbbra is szeretne kamarai hírlevelet kapni, kérjük iratkozzon fel rá a cikk végén található hivatkozás segítségével!

I-DARE a legjobb 10 horvát üzleti terv

2018. október 30.

Kiválasztásra került idén szeptemberben a 10 legjobb magyar és most októberben a 10 legjobb horvát üzleti terv. Eszékről, Verőcéről és Vukovárról is érkeztek horvát pályázatok, de kik voltak a legjobbak?

A felnőttképzés jövője - Felnőttképzési fórum - 2018. november 14. Kaposvár

2018. október 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara felnőttképzési szakmai fórumot szervez A felnőttképzés jövője címmel 2018. november 14-én Kaposváron.

Adventi koccintás Pécsett

2018. október 26.

A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású országos gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége idén első alkalommal rendezi meg december 8-án az Adventi Borszalont, ahol mintegy 30 pincészet és más kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

 

Lezárultak a szakmai gyakorlati mestervizsgák

2018. október 25.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mestervizsgák gyakorlati részét a pincérek zárták.

Ljubljanai SILA Nemzetközi Karácsonyi Vásár

2018. október 25.

Idén 25. alkalommal kerül megrendezésre Szlovénia legnagyobb jótékonysági rendezvénye, a Ljubljanai SILA Nemzetközi Karácsonyi Vásár. A 2018. december 2-án, vasárnap a Grand Union Hotelben sorra kerülő vásáron Magyarország Ljubjanai Nagykövetsége is részt vesz egy standdal, ezáltal is segítve a magyar cégek és termékeik minél szélesebb körű nemzetközi népszerűsítését.

Kárigény érvényesítése és/vagy felmondás?

2018. október 25.

Ha a munkavállaló kárt okoz a munkáltatójának, akkor egyrészt kötelezettsége keletkezik az okozott kár megtérítésére, másrészt megszegte a munkaviszonyból eredő kötelezettségeit, amiért sor kerülhet a munkaviszony megszüntetésére. Vajon kell-e választani a két szankció között? Lehet-e kárigényt érvényesíteni, akár a munkaviszony felmondása után?

Vállalkozók Európai Parlamentje 2018

2018. október 24.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2018. október 10-én ötödik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók Európai Parlamentje (European Parliament of Enterprises) elnevezésű rendezvényt Brüsszelben.

Társadalmi partnerképzés

2018. október 31.

A képzés célja, a társadalmi partnerség előmozdítása, valamint annak ösztönzése, hogy a társadalom különböző szektorai között, minél több partneri együttműködés jöjjön létre.

Valódi szakmák virtuális szemüvegen keresztül

2018. október 30.

Október közepén indult útnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató „Szakmavilág” roadshow kamionja.

Harmadik negyedévben is rekord magasan az építőipari cégalapítások

2018. október 29.

Töretlenül gyorsul az építőipar, 2018 harmadik negyedévében 1243 céget alapítottak az ágazatban.

Pro Architectura díjat kapott a mohácsi vízimalom

2018. október 26.

Pro Architectura díjban részesült a Mohács mellett található ipartörténeti emlék, a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom. Az elismerést az Építtető kategóriában kapta meg Mohácsi Bugarszki Norbert, aki társadalmi, családi összefogással mentette meg a romos épületet és hozott létre rendezvények befogadására is alkalmas közösségi teret. Mint a díj méltatásában olvasható: „Mohácsi Bugarszki Norbert a jó gazda odaadásával nem csak az épületet állította helyre, de a vízügyi levéltárból kikutatott adatok alapján a vízikereket, és a korábbi 3 db őrlőberendezésből egyet újjá is építtetett. A kis malmok ideje lejárt, kevés megmutatható példa maradt, de ezeket általában értő és vigyázó emberek gondozzák, akik elhivatottságból szánnak pénzt és energiát a még megmutatható értékek megőrzésére.”

XXXI. Regionális fodrász és kozmetikus tanulóverseny és X. Hesz János Emlékverseny

2018. október 25.

 

A Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája  idén is megrendezi a regionális fodrász és kozmetikus tanulóversenyt, melyen tehetséges, kreatív fodrász, kozmetikus tanulók valamint szépészet ágazaton tanuló szakgimnazisták vehetnek részt.

 

Akár 135 ezer Euró támogatást nyerhetnek a B Light projektben

2018. október 25.
Baranya megyei fejlesztési ügynökség
Baranya megyei fejlesztési ügynökség

Egyedülálló pályázati lehetőséget ismerhetnek meg a kis- és közepes vállalkozások képviselői azon a rendezvénysorozaton, amelyet a Baranya Megyei Önkormányzat cége, a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség koordinál. Az Interreg V-A, B Light projekt a határon átnyúló együttműködést támogatja, melynek segítségével a vállalkozások közös pályázat segítségével, termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal kiléphetnek a nemzetközi piacra. A program keretében maximum 180 ezer Euro összegre pályázhatnak a vállalkozók, amelyből 135 ezer Euro a támogatás.

 

Heti jogász 2018. 42. hét

2018. október 24.

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 42. héten a Magyar Közlöny 159-163. számai jelentek meg.