Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: coach

KamarAAkadémia - A versenyképesebb vállalkozásokért

2017. 09. 20. 14:31

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központjának KamarAAkadémia képzési rendszere a megyében és a dél-dunántúli régióban működő KKV-k versenyképességének javítása, valamint a működésük és fejlődésük támogatásához szükséges elméleti és gyakorlati tudás, ismeretek, naprakész információk biztosítása érdekében jött létre.

20 nő, 30 gyerek, 5 őket támogató projekt

2018. 10. 16. 14:06

Idei harmadik ülését tartotta október 12.-én a PBKIK Üzletasszony Klubja a nemzetközi Erasmus Day keretében „NŐ a nyereség” címmel.

Új uniós innovációs pályázatokat is támogat az Enterprise Europe Network 2018-tól

2018. 01. 11. 10:50

Az új Európai Innovációs Tanács (EIC) nem sokkal ezelőtt kezdte meg tevékenységét. Az EIC pilóta projektjének középpontjában az SME Instrument (KKV Eszköz) mellett két másik innovációs pályázat áll: a Fast-Track to Innovation (FTI) és a Future and Emerging Technologies (FET)-Open programok. Habár az SME Instrument az egyetlen olyan program, mely kifejezetten a KKV-k számára nyújt támogatást, az FTI és a FET-Open programok szintén támogatják őket (általában más szereplőkkel együttműködésben).

2018-tól az utóbbi két pályázat nyertesei is részesülhetnek business coaching és kiemelt ügyféltámogatási szoltáltatásban.

Hol a helyem a PÁLYÁN?

2018. 01. 03. 12:47

A Mi a Pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivál helyszínein Monszlainé Bors Ágnes tartott önismereti foglakozásokat. A pályaorientációs szakember önismeretről, kompetenciáról és a rendezvényről szóló tapasztalatait, gondolatait az alábbiakban olvashatják.

Átütő újdonságok – csak régen voltunk-e kiválóak?

2017. 11. 15. 12:03

Működik-e ma is a magyar agy, és milyen támogatási lehetőségei vannak az újító elméknek? Miért ad pénzt innovatív termékek, szolgáltatások kifejlesztésére egy befektető, a magyar állam vagy az Európai Unió? Az ipari termelés, a kapcsolódó szolgáltatások vagy a hétköznapi fogyasztó számára is érthető, és lehetőleg pénzügyileg megtérülő kiválóságot keresik, ami ráadásul jól kommunikálható.

Kiragadva egyet a számos pénzcsapból: az EU által biztosított „KKV Eszköz” forrásainak megnyitására törekszik a szakember, Dobay Balázs (D-Lab).

KKV Akadémia a versenyképesebb vállalkozásokért

2017. 02. 22. 14:21

Segítene? Tanácsot adna? Képezne? A napokban minden önkéntes kamarai tagvállalkozást megkeres a kamara. Amennyiben a KKV szektorban tevékenykedő vállalkozások és munkatársaik fejlesztéséhez szellemi termékeivel, szaktudásával, szakmai segítségnyújtással hozzájárulna, úgy várjuk támogató szolgáltatásait.

Önértékelés, -fejlesztés és fesztivál hangulat márciusban

2016. 12. 15. 09:47

Önkéntes kamarai tagunk, a D-LAB Consulting ügyvezető-szakértője, Dobay Balázs nemrég számolt be arról a sikeres előrendezvényről, mely a 2017. márciusára tervezett Womanity Fesztivált harangozta be. "Ne szabotáld többé a jövődet! A coaching segít elfogadnod saját valóságod" címmel interjú is készült, melyből az alábbiakban idézünk.
A Womanity fesztiválon kiállítóként jelennek majd meg a kanadai Rayner Intézettel, mely egy magyarul is elérhető, online Coach képzést nyújtó, nemzetközi szervezet. A módszertan forrása a sokszor a coaching szakma bölcsőjének is nevezett észak-amerikai kontinens.

Business és life coach képzés a Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. pécsi képzőközpontjában

2016. 09. 14. 16:51

Kamarai tagunk szervezésében, a Coachingcentrum-mal együttműködve coach képzés kezdődik 2016. október 6-án. A résztvevőket 8 oktató segíti a szakma szilárd alapjainak elsajátításában. A csaknem féléves (128 órás) képzés szervezője Pernyéz Zsuzsanna.

Kaland - Kísérlet - Kihívás? - Coach konferencia és képzés

2016. 05. 25. 16:51

Izgalmas kaland az ICF-konferencia és az első magyar nyelvű, 100%-ban online végezhető ICF ACSTH COACH képzés beindítási kísérlete - mi ez, ha nem kihívás a javából? Megkértük Dobay Balázst, a kamarai tag D-Lab Consulting Kft. ügyvezetőjét, hogy meséljen a részletekről.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? - 99%-os részvétellel zárult a 2016-os konferencia

2016. 04. 29. 13:13

A munkavállalói elkötelezettség növelése akár 25%-os profitemelkedést eredményezhet a vállalatoknál – ugyan ezt nemzetközi felmérések állítják, de a hazai vállalatok is érzik, hogy valamit tenniük kell dolgozóik megtartásáért. Demográfiai adatokkal igazolható, hogy egyre csökken a munkaképes korú lakosság hazánkban, jelentős a munkaerő elvándorlása, és már Magyarországon is munkaerő-hiány van: a működő cégek 47%-a küzd ezzel a problémával.

...hogy ez sokakat érint, azt a 90 feletti résztvevői létszám - a bejelentkezettek 99%-a - is mutatja.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? - egy konferencia, 99%-os részvétellel

2016. 04. 14. 14:17

A munkavállalói elkötelezettség növelése akár 25%-os profitemelkedést eredményezhet a vállalatoknál – ugyan ezt nemzetközi felmérések állítják, de a hazai vállalatok is érzik, hogy valamit tenniük kell dolgozóik megtartásáért. Demográfiai adatokkal igazolható, hogy egyre csökken a munkaképes korú lakosság hazánkban, jelentős a munkaerő elvándorlása, és már Magyarországon is munkaerő-hiány van: a működő cégek 47%-a küzd ezzel a problémával.

...hogy ez sokakat érint, azt a 90 feletti résztvevői létszám - a bejelentkezettek 99%-a - is mutatja.

Full house lesz az "Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?" konferencián?

2016. 04. 07. 10:51

Az előzetes várakozásokon túlmenően jóval 80 fölötti jelentkezőt érdekel a PBKIK Humán Klub által szervezett humán erőforrás konferencia! A www.humankonferencia.hu honlapon 2016. április 8. péntekig még lehet jelentkezni, de a mai naptól már várólistára kerülnek a jelentkezők. Hogy mi vonzza őket, az a honlapon, illetve az alábbi videoriportban tekinthető meg.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? – humán erőforrás konferencia Pécsett

2016. 02. 18. 09:34

Minden cégvezető számára az jelenti a legkeményebb kihívást a mindennapokban, hogy a munkatársakkal megtalálja a közös nevezőt. Lesz olyan munkatárs, aki önállóan és elkötelezetten tud dolgozni a cégnél? Egyáltalán szót lehet érteni a mai pályakezdő munkavállalókkal? Hogyan lehet motiválni a dolgozókat? A szervezők főként kis- és középes méretű vállalkozások tulajdonosait és vezetőit, humán erőforrás menedzsereket és szakértőket, illetve a jövő vezetőit várják a 2016. április 13-án, szerdán megrendezendő konferencián!

Nemzetközi háttérrel és tudással itthon

2016. 01. 14. 13:24

Immár kamarai tagként, tudását a PBKIK Humán Klub tagjai számára is kamatoztatva újabb beszélgetésre adott alkalmat Dr. Lakner Szilvia business coach, a Lartco Kft. ügyvezetője. Még a tavalyi év végén történt ugyanis, hogy meghívott előadóként vett részt egy Ausztriában megrendezett nemzetközi szakmai szimpóziumon. Miért is fontos ez?

Coach a javából

2015. 11. 20. 10:40

A napokban dr. Lakner Szilvia, a Humán Klub aktív tagja egy rangos országos elismerés birtokosa lett, amelyet a Coachok Szakmai Szövetségének elnökétől vett át a 2015. november 18-án megrendezett V. Corporate Coaching Konferencián, Budapesten. Vele beszélgettünk.

Humán Klub: terítéken a HR konferencia és a vezetésfejlesztés

2015. 11. 12. 08:57

A Humán Klub idei utolsó ülésén osztotta meg a Szervezőbizottság a klubtagokkal a 2016 áprilisára tervezett, humán erőforrással (HR) foglalkozó konferencia koncepcióját. A vállalati oldalt képviselő szakemberek építő jellegű javaslatait is meghallgatva kijelölték az egyes szekciók témagazdáit. Új résztvevőket is üdvözölhettünk: a Humán Klub már fogadja az új tagok jelentkezését is.

A rendezvény második felében dr. Lakner Szilvia tartott előadást a SIZE Prozess® vezetésfejlesztési módszertanról.

Humán Klub - aki lemaradt, bánhatja

2015. 10. 15. 08:27

Fegyelmezett kezdés keresztbe tett lábakkal, oldott és jóbaráti hangulatú befejezés csatatér-szerű látképpel. Így lehetne keretbe foglalni az október 13-i PBKIK Humán Klubülést. Ami közte történt, az a szakma és szórakozás egyvelege volt beszámolóval, jövőbeli tervekkel, teendőkkel, és a Points Of You™-val.

Dr. Lakner Szilvia - Lartco Consulting Kft.

2017. 01. 18. 13:43

A Lartco Consulting Kft. szervezet- és vezetésfejlesztéssel foglalkozó tanácsadó cég.

Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. - Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna, Sasvári Gábor

2016. 01. 09. 00:12

Cégünk olyan társadalmi vállalkozás, amelynek célja: hátrányos helyzetűek emberek, és térségek társadalmi és gazdasági reintegrációja. Ezt sikeres üzleti működéssel ötvözzük: humánerőforrás-, vállalkozásfejlesztés; coaching; pályázatok; nyomdai szolgáltatások, kutatás területen. Hazai és nemzetközi projekteket bonyolítunk saját kivitelezésben, és partnereinkkel. Értékeink: Aktív társadalmi szerepvállalás, stratégiai gondolkodás, szakmai tudás és tapasztalat, kapcsolatrendszer, innovativitás.

A Klub munkájában Sasvári Gábor is részt vesz.

Kovácsné Tímár Ildikó - KTI Kft.

2017. 02. 10. 09:46

A KTI Kft. a KTF Group tagjaként vállalatok komplex, célirányos és valóban hatékony támogatásával, fejlesztésével foglalkozik.

Kovács Éva - Kerko Média Kft.

2017. 01. 17. 16:02

A Kerko Média Kft. megfilmesíti... bemutatja... elmeséli... és ennyi. Különleges szolgáltatásuk a legfrissebb – sokszor nehezen elmagyarázható - innovációs eredmények könnyed, gyors és érthető bemutatása, szemléltetése. A cég évtizedek óta foglalkozik szemléltető videók gyártásával, 3D-s webséta, imázsfilmek, kalandvideók, természetfilmek, Prezi tréning, kommunikációs tréning és tanácsadás szolgáltatással.

A reziliencia szerepe a munka világában

2016. 09. 23. 13:01

Globális világunk egyik meghatározó jelensége a folytonosság hiánya (diszkontinuitás), amely az élet töredezettségére utal. Töredezett világunkban a szervezeti atmoszféra is drasztikus változásokon ment keresztül, amelynek legfőbb oka a munka intenzívebbé válása, a folyamatos információs túlterheltség, a társasági kapcsolatok szétesettsége, egészen az „érzékelési vákuumig” – mindezek negatív spirálhoz vezetnek.

A vezetői coaching sajátosságai

2016. 06. 10. 12:13

A vezetői coaching munkában nélkülözhetetlen a rendszerszemlélet alkalmazása, hisz a fejlesztésben résztvevő vezető a szervezet integráns része. A szervezet és annak minden változása hatással van az azt irányító vezetőre; ugyanakkor a vezető viselkedésének, gondolkodásmódjának, vezetési stílusának változása ugyanúgy hat a szervezeti környezetre. E hatásmechanizmust azért is kell különösen figyelemmel kísérnie a fejlesztő szakembernek, mivel a vezetői coaching igénye alapvetően két formában jelentkezhet.

Az első regionális humán konferencia margójára - egy izgalmas közös tanulási platform

2016. 06. 10. 11:32

A teltházas humán konferencia olyan szakmai témákat boncolgatott a humán erőforrás területein belül, amelyek a jövő HR kihívásaiban nagy segítséget jelenthetnek a vállalatok vezetőinek. Ezek a kihívások a szervezetek emberi erőforrás szakembereinek is új feladatokat jelentenek és munkájukban új szemlélettel kell dolgozniuk, melynek kulcsfogalma a fejlesztés. Ugyanezek a kihívások a fejlesztő szakembereket is érintik, hisz arra kell munkájukban törekedni, hogy az adott szervezeti elvárásoknak, igényeknek megfelelően a leghatékonyabb képzési módszerekkel fejlesszenek. Ezt erősíti az a tendencia is, hogy a munkatársak számára egyre kiemeltebb helyen áll saját egyéni céljaik elérése, és ez jelentősen befolyásolja teljesítményüket, lojalitásukat, hatékonyságukat és elkötelezettségüket.

A tanuló szervezet a jövő szervezete - mi szükséges ahhoz, hogy egy szervezet tartósan tanulni tudjon?

2016. 06. 10. 11:01

A tanuló szervezet a jövő szervezete! Egy olyan szervezet, amely folyamatos fejlődésének és fennmaradásának érdekében tudásának gyarapításával növeli alkotókedvét és tehetségét. Ahhoz, hogy egy szervezet nyitottá váljon a fejlődésre, a problémamegoldásra, át kell lépnie saját komfort-zónájának határát. A szervezeti közös tudat és meggyőződési rendszer egyszerre két hatás alá kell, hogy kerüljön: egyrészt az elbizonytalanodás, vagy a jelen helyzettel való elégedetlenség, másrészt viszont a bátorság, a kockázatvállalás kell, hogy megerősödjön a szervezetben. A tanuló szervezetek klasszikusan öt alapelv szerint működnek, és ezen alapelvek mindegyike szükséges ahhoz, hogy a szervezet fejlődni tudjon...

Vezetői PROFIT-TÁR - Dr. Lakner Szilvia rovata a Dél-Dunántúli Gazdaságban

2016. 03. 10. 13:38

A rovat célja, hogy a vezetői munkában megjelenő olyan aktuális témákat vessen fel, olyan vezetői területeket érintsen, amelyek inspiratív, figyelemfelkeltő gondolatokat ébreszthetnek a vállalkozások vezetőiben. A munkahelyi, gazdasági élet forgatagában egy rövid megállást hozhatnak, és a vezetői munkában tudatosabb, irányítottabb gondolkodást indíthatnak el. Fókuszba helyezik az emberi erőforrás gazdálkodás, fejlesztés és képzés területét, a szervezetek humán kérdéseit.

 

A rovat „TÁR-felelőse”: Dr. Lakner Szilvia coach, vezetés- és szervezetfejlesztési tanácsadó, a Lartco Consulting Kft. ügyvezetője, a PBKIK Humán Klub tagja.

D-LAB Consulting Kft. - Dobay Balázs

2016. 01. 08. 23:30

Elakadás elhárítással foglalkozunk, akár magánéleti, akár üzleti vonalon. Tevékenységünk életviteli, üzleti coaching és mentorálás, üzletviteli és üzletfejlesztési tanácsadás. Önismereti, inspiráló, kommunikációs és életminőség javítási tréningek a Points Of You™ önismereti kártyajátékokkal. Csoportos foglalkozásaink vállalati csapatoknak, magánszemélyek ad-hoc vagy szervezett csoportjainak is elérhetők.
Inspirációt adunk az üzleti és magánélethez akár az egyénnek, akár csoportoknak.

Szervezeti tanulás az együttműködés erejével

2016. 03. 10. 14:07

A múlt havi rovatban az együttműködés erejéről esett szó. Nézzünk rá arra, hogy az együttműködés erejével hogyan tanulhat egy szervezet.

Az emberi erőforrás hatékony felhasználása és menedzselése révén lehetőség nyílik arra, hogy a szervezetek működésüket egy adott „tudás-alapra” helyezzék. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az egyének képesek és nyitottak legyenek a tanulásra, és a tudásukat megosszák egymással egy együttműködő, támogató szervezeti közegben.

Versengés és/vagy együttműködés?

2016. 03. 10. 13:46

A magyar üzleti életben általános az a vélekedés, hogy a versengéshez jellemzően negatív értékek kapcsolódnak, a verseny nem mindig tiszta, nincs bizalom a versenytársak iránt. Ezt erősíti az a tapasztalat is, hogy nem csak az egyéni érdekek harcáról szól a verseny, hanem a legtöbb esetben az egész szervezet verseng az erőforrásokért, ezért a verseny meghatározóan beépül a vállalati kultúrába. A versenynek azonban van pozitív energiája is, hisz mozgósít, célokat ad, erőforrásokat összpontosít, nagyobb teljesítményre ösztönöz, javítja a hatékonyságot, serkenti a kreativitást.

III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia 2018

2018. 02. 08. 12:43

A hazai kis-és középvállalkozások állandó problémája a munkaerőhiány, a megfelelő munkatársak megtalálása és megtartása. A konferencia előkészítése során fontosnak tartottuk megkérdezni a cégvezetőket és a HR szakembereket, hogy mely témákról hallanának szívesen. Az érdeklődők visszajelzéseiből kiderült, hogy a teljesítményértékelésre és a belső tartalékok feltárására gondolnak, az IPAR 4.0 hordozta lehetőségeken túl.

Módosult dátum! Knowledge to Money Club: február 28., Budapest

2018. 01. 25. 08:26

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és az Enterprise Europe Network szervezésében találkoznak az ország legaktívabb, az uniós Horizont 2020 programhoz kötődő K+F és innovációs pályázatírói, bírálói, a segítő szervezetek képviselői – és természetesen a pályázók. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network közös utazást szervez pécsi indulással, melyre február 19-ig lehet jelentkezni, korlátozott számban.

Az EASME tájékoztatót tart a 2018-tól bevezetett H2020 SME Instrument értékelési rendszer tapasztalatairól február 21-én. Ebből az okból a rendezvény dátumát 1 héttel későbbre, 2018. február 28-ra tolták a szervezők - új regisztráció nem szükséges!

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? – humán erőforrás konferencia Pécsett

2016. 02. 18. 09:34

Minden cégvezető számára az jelenti a legkeményebb kihívást a mindennapokban, hogy a munkatársakkal megtalálja a közös nevezőt. Lesz olyan munkatárs, aki önállóan és elkötelezetten tud dolgozni a cégnél? Egyáltalán szót lehet érteni a mai pályakezdő munkavállalókkal? Hogyan lehet motiválni a dolgozókat? A szervezők főként kis- és közepes méretű vállalkozások tulajdonosait és vezetőit, humán erőforrás menedzsereket és szakértőket, illetve a jövő vezetőit várják a 2016. április 13-án, szerdán megrendezendő konferencián!