Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: Humán klub

III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia 2018

2018. 02. 08. 12:43

A hazai kis-és középvállalkozások állandó problémája a munkaerőhiány, a megfelelő munkatársak megtalálása és megtartása. A konferencia előkészítése során fontosnak tartottuk megkérdezni a cégvezetőket és a HR szakembereket, hogy mely témákról hallanának szívesen. Az érdeklődők visszajelzéseiből kiderült, hogy a teljesítményértékelésre és a belső tartalékok feltárására gondolnak, az IPAR 4.0 hordozta lehetőségeken túl.

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról

2017. 03. 14. 07:15

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.

Későbbi dátummal lesz megtartva: Mit mondanak Önről, ha kilép a szobából? Személyes szakmai márkaépítés tréning a Kamarában

2016. 10. 27. 12:50

Tisztelt Érdeklődő!

Ezen rendezvényünket a későbbiekben fogjuk megtartani egy nagyobb szabású, komplex tréningcsomag keretein belül!

Érdeklődő e-mailjeiket ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban kérjük, a humanklub@pecsikamara.hu címre küldjék!

Tisztelettel:

a szervezők

 

 

Egy globális felmérés szerint a McDonald’s és a Coca Cola szavakat ugyanannyian ismerik a világon, mint a „helló” kifejezést. Ez többek között a tudatos brandépítés eredménye. A cégvezető és a cég munkatársai akkor is alakítják minden megnyilatkozásukkal a saját, illetve a cégük brandjét, ha tudatosan nem is foglalkoznak vele. Azonban nem mindegy, hogy miként teszik ezt. A jó, vagy éppen rossz márka egyenes út a sikerhez, vagy a sikertelenséghez. A MyPro Consulting és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tréningsorozatot szervez, hogy olyan gyakorlati tudáshoz és eszközökhöz segítse a Baranya megyei KKV-ket, amelyekkel hatékonyabbá tehetik működésüket.

Generációs Konfliktusok Workshop - X Y Z generációk a munkahelyen: bevonzani, motiválni, megtartani

2016. 10. 05. 15:15

A korábbi felvetések során sokan érdeklődtek a millenniumi generációk: az Y és Z tehetséges tagjainak toborzásáról és motiválásáról. Ezért 2016. november 10-én az Y és Z generációs trendeket mutatja be Schäffer Beáta, aki a témáról könyveket is írt IFJÚ TITÁNOK és A LEGIFJABB TITÁNOK címmel. A találkozón egymással is kicserélhetjük gyakorlati tapasztalatainkat. Milyen egy újszerű és hatékony, újszerű álláshirdetés? Milyen módon hatékony az új generációkkal folytatott kommunikáció? Milyen tipikus konfliktushelyzetek alakulhatnak ki a különbözően szocializálódott generációk között?

PBKIK Humán Klub 9. ülése

2016. 05. 05. 14:59

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja 2016. május 9-én tartja 9. ülését. A részvétel az elfogadott klubtagsági jelentkezési lappal rendelkező szervezetek képviselői számára lehetséges.

Kamarai klubok zöld-bicikli túrája

2016. 05. 05. 10:07

A kamarában működő klubok tagjainak a kifejezetten szakmai összejöveteleken felül, úgynevezett nyitott rendezvényeket is szervezünk. Ennek célja elsősorban a kapcsolatépítés, kikapcsolódás és, hogy más közegben is megismerjék egymást a megye vállalkozói. Ezek az alkalmak mindig külső helyszínen és önköltséges formában valósulnak meg.
Első ilyen, minden klubunk számára szervezett nyílt eseményünk – az Üzletasszony klub szervezésében - egy vidám tavaszi zöld-bicikli túra lesz 2016. május 15. vasárnap délelőtt, közös lakomával a végén, hogy ne kelljen otthon főzőcskézni.

XII. PTE Karriernap és Állásbörze - információ munkáltatóknak

2016. 02. 23. 15:57

A Pécsi Tudományegyetem OIG Karrier Irodája és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat 2016. március 22-én rendezi meg PTE Összegyetemi Karriernapját és Állásbörzéjét a PTE ÁOK, Dr. Romhányi György Aulában.
A Börze célja elsősorban az aktuális állásajánlatok, gyakornoki programok, szakmai gyakorlatok, hazai és külföldi ösztöndíj lehetőségek bemutatása, ezért a kiállítóként megkeresett cégek/szervezetek megjelenésének feltétele továbbra is az, hogy aktuális nyitott pozíciókkal / programokkal érkezzenek.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? – humán erőforrás konferencia Pécsett

2016. 02. 18. 09:34

Minden cégvezető számára az jelenti a legkeményebb kihívást a mindennapokban, hogy a munkatársakkal megtalálja a közös nevezőt. Lesz olyan munkatárs, aki önállóan és elkötelezetten tud dolgozni a cégnél? Egyáltalán szót lehet érteni a mai pályakezdő munkavállalókkal? Hogyan lehet motiválni a dolgozókat? A szervezők főként kis- és közepes méretű vállalkozások tulajdonosait és vezetőit, humán erőforrás menedzsereket és szakértőket, illetve a jövő vezetőit várják a 2016. április 13-án, szerdán megrendezendő konferencián!

Humán Klub 7. ülés

2016. 02. 04. 08:44

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja 2016. február 8-án tartja 7. ülését. A részvétel az elfogadott klubtagsági jelentkezési lappal rendelkező szervezetek képviselői számára lehetséges.

Humán Klub 5. ülés

2015. 10. 19. 11:03

 

 

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjának 5. ülésére kerül sor 2015. november 10-én. Szó lesz a két ülés között eltelt időszakban végzett munkáról és aktualitásokról, a fő programpont pedig dr. Lakner Szilvia előadása lesz, SIZE Prozess Vezetőfejlesztés témában.

 

 

 

Humán Klubülés másodszor

2015. 06. 05. 12:23

A Humán Klub második találkozóját tartja meg június 9-én, miután a PBKIK elnöksége mai ülésén jóváhagyta az önkéntes kamarai tagok klubalapítási kérelmét, melyhez regisztrált vállalkozások is csatlakoztak. Így a kezdeményezés immár hivatalos formát öntött.

Humán Klub a kamarában

2015. 05. 07. 09:05

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a 2015. május 13-án 14 és 16 óra között tartandó rendezvényére. Az eseményen a Humán Klub újraalakuló ülésére kerül sor.

Kinek szól? Az eseményre főképp a kis- és középvállalkozások vezetőit, humán erőforrás (HR) vezetőit és tanácsadóit, HR szolgáltatások (pl. munkaügy, bérszámfejtés, stb.) nyújtásával foglalkozókat várják a szervezők. A részvétel kereskedelmi és iparkamarai tagok és regisztrált vállalkozások számára díjmentes, de rendezett kamarai regisztrációhoz és előzetes jelentkezéshez kötött.

Az Év Családbarát Vállalata 2017 - beadható szeptember 18-ig

2017. 08. 24. 13:45

A pécsi, önkéntes kamarai tag Webstar Csoport Kft. is elnyerte már „Az Év Családbarát Vállalata” címet, most pedig csatlakoznak a jó gyakorlatok megosztásához: Családbarát Vállalat Mentor Szervezetként, többek között jó gyakorlatok megosztását és kapcsolatépítést lehetővé tévő találkozók szervezésével segítik majd a munkáltatókat.

Arról, hogy mit jelent az Év Családbarát Vállalata cím és mit vár el a pályázat, alább olvashatnak az érdeklődők.

Év Coaching Szemléletű Szervezete 2015

2015. 09. 22. 15:52

Az ICF Magyar Tagozata pályázatot írt ki 2015.05.21-én magyar székhelyű vagy telephelyű kis-, közép- és nagyvállalatok számára, továbbá non-profit szervezetek részére, mely pályázatban keresi az Év Coaching Szemléletű Szervezetét. A PBKIK Humán Klub coach szakemberei várják az érdeklődők megkeresését.

Webstar Csoport Kft. - Bertók Attila, Turnár Csilla

2017. 07. 05. 10:41

A Webstar Csoport Kft. 20 éve webes és mobil alkalmazások fejlesztésével foglalkozik, megrendelőink nagyrészt közép- és nagyvállalatok, valamint közigazgatási szervek.

 

Célunk egy olyan munkahelyi környezet kialakítása, amely biztosítja a hatékony munkavégzést és lehetőséget ad dolgozóinknak a munkahely és magánélet közötti egyensúly fenntartására is.

 

Hisszük, hogy családbarát szemléletünk (rugalmas munkaidő, távmunka, családbarát programok, stb.) és munkavállalóink folyamatos továbbképzése hozzájárul egy kiegyensúlyozott szervezet kialakításához, cégünk versenyképességének, munkatársaink elégedettségének és lojalitásának növeléséhez.

Soft Flow Hungary Kft. - Palik Adrienn

2017. 07. 05. 11:02

A Soft Flow Hungary Kft. ars poeticája, „Innovation by creativity” kezdetektől újabb és újabb célok elérésére sarkallta a cég valamennyi munkatársát a biotechnológiai kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) területén.

A laboratóriumi és szoftverfejlesztési tevékenység középpontjában egy rendkívül hatékony analitikai eljárás, a multiplex mátrix mikrogyöngy technológia áll, melynek segítségével számos anyag mutatható ki egyetlen méréssel a biológiai mintákból. Az kifejlesztett és forgalmazott termékek, szolgáltatások alkalmazási területe rendkívül széleskörű: biológiai és orvostudományi kutatások, agrártudományok, humán- és állatorvosi diagnosztika, gyógyszerfejlesztés, és élelmiszeranalitika.

Rati Kft. - Schoblocher Péter

2016. 01. 09. 00:23

A vezetési és utazási élményt tökéletesítő termékek fejlesztésében és értékesítésében innovatív szemléletet valósítunk meg az autóipar számára.

Vállalati kultúránkban kiemelt értéket képvisel a kiválóságot kereső együttműködő csapat. Gondolkodásunkat meghatározza a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk. Null energiás telephelyünk és családbarát kultúránk is segíti célunk, a vevőink elégedettség elérését.

Rajnai Edina – „BEUGRÓ”

2016. 01. 08. 23:47

Több éves KKV HR vezetői tapasztalat után hoztam létre a Beugrót, mert hiszek benne, hogy kifizetődő a HR szemléletű vezetés a hazai kis- és közepes vállalatoknál is. Azoknak a vezetőknek szól, akik fejleszteni szeretnék szervezetüket, leküzdeni a felmerülő nehézségeket, és nyitottak a támogatásra.

Cél a hatékony, sikeres szervezet, ahol minden egyén a helyén van, és minden cselekvés egy közös irányba mutat.

Mert az embereken múlik minden.

Pannon-Work Zrt. - Zlatics József

2016. 05. 05. 14:41

A Pannon-Work Csoport vezetői 1989 óta dolgoznak a munkaerőpiacon, menedzserként foglalkoznak munkaerő toborzásával, szervezésével és kiválasztásával, munkaügyi projektek teljes körű lebonyolításával, így jelentős tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek a HR-szolgáltatások területén. 2010-től új tulajdonosa van a Pannon-Work Zrt-nek: a GAMAX Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft-t is vezető dr. Homonnay Géza szerzett közel 100%-os tulajdonrészt a kiterjedt országos irodahálózattal rendelkező vállalkozásban.

MELÓ-DIÁK Dél Iskolaszövetkezet

2016. 01. 08. 23:56

Az 1983 óta piacvezetőként működő Meló-Diák Hálózat tagjaként, a Meló-Diák Dél Iskolaszövetkezet által a régióban évente 8 ezer diák jut közelebb céljaihoz, 500-nál is több megbízónál. A piacvezetőség a számokon túl mindazt az elkötelezettséget jelenti, amit a Meló-Diák márka mögött álló kollégák képviselnek. A Meló-DIák olyan komplex szolgáltatásrendszert nyújt, amely valós találkozási pontja a vállalkozások és a fiatal felnőttek érdekeinek.

LARTCO Consulting Kft. - Dr. Lakner Szilvia

2016. 01. 08. 23:24

A LARTCO Consulting Kft. szervezet- és vezetésfejlesztéssel foglalkozó tanácsadó cég, amely 2000 óta végez fejlesztő tevékenységet a szervezet profiljába tartozó területeken - tréning, tanácsadás, coaching. 2007 óta cégünk a SIZE Prozess® módszertan egyik magyarországi képviselője, amely egy olyan kommunikációs és személyiségmodell, amely rendszergondolkodásával és holisztikus megközelítésével egyedi színt visz a vezetésfejlesztésbe. 2010 óta coach képzéssel is foglalkozunk.

Jobcapital Kft. - Szentiványi Judit

2016. 01. 08. 23:35

Minden cégvezető szeretne eredményesen dolgozó munkavállalókat foglalkoztatni.

Sok esetben azonban problémát jelent a megfelelő jelöltek elérése, felvétele.

A Jobcapital megoldást nyújt a megfelelő munkavállalók megtalálásában, kiválasztásában és foglalkoztatási módjának meghatározásában.

Iparágtól függetlenül nyújtunk segítséget kis- és középvállalkozásoknak és multinacionális vállalatoknak.

Szolgáltatásainkra tanácsadóink felsőfokú szakirányú végzettsége, több éves szakmai tapasztalata a garancia.

Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. - Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna, Sasvári Gábor

2016. 01. 09. 00:12

Cégünk olyan társadalmi vállalkozás, amelynek célja: hátrányos helyzetűek emberek, és térségek társadalmi és gazdasági reintegrációja. Ezt sikeres üzleti működéssel ötvözzük: humánerőforrás-, vállalkozásfejlesztés; coaching; pályázatok; nyomdai szolgáltatások, kutatás területen. Hazai és nemzetközi projekteket bonyolítunk saját kivitelezésben, és partnereinkkel. Értékeink: Aktív társadalmi szerepvállalás, stratégiai gondolkodás, szakmai tudás és tapasztalat, kapcsolatrendszer, innovativitás.

A Klub munkájában Sasvári Gábor is részt vesz.

Harman Professional - Kórósi Péter

2016. 09. 30. 09:27

A világ egyik meghatározó audio, videó, színpad- és világítástechnikai megoldásait szállító Harman Professional 2015-ben indította pécsi gyáregységét. A terveket tökéletesen teljesítő cég szociálisan is érzékeny menedzsmentje hosszú távra tervez.

G-Tantusz Bt. - Zsilák Etelka

2017. 09. 18. 11:12

A G-Tantusz Bt. több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező tagjai vállalkozások gazdasági tevékenységének segítésével foglalkoznak - elsősorban számítógépes programok fejlesztésével, informatikával, marketinggel, szakmai oktatással és vizsgáztatással. Tevékenységüket pár éve bővítették ki rendezvényszervezéssel és felnőttoktatási segédanyagok készítésével.
Winterverber László évek óta informatikai vezető és programozó, Zsilák Etelka 25 éve közgazdász tanár, és vállalkozás oktató 1990 óta.

A reziliencia szerepe a munka világában

2016. 09. 23. 13:01

Globális világunk egyik meghatározó jelensége a folytonosság hiánya (diszkontinuitás), amely az élet töredezettségére utal. Töredezett világunkban a szervezeti atmoszféra is drasztikus változásokon ment keresztül, amelynek legfőbb oka a munka intenzívebbé válása, a folyamatos információs túlterheltség, a társasági kapcsolatok szétesettsége, egészen az „érzékelési vákuumig” – mindezek negatív spirálhoz vezetnek.

Ekopont Kft. - Harman Tibor

2017. 07. 05. 10:50

Embereknek segítek jó döntéseket hozni és nehéz helyzeteket megoldani.

 

Többnyire vállalkozókkal, vezetőkkel dolgozom, a legtöbbször személyes elakadások megoldásában, döntéshozatalban vagy személyes célok kitűzésében és megvalósításában segítek.

 

Az időgazdálkodás, feladatmegosztás, vagy akár az üzleti célok, életpálya átgondolása mögött számomra a legfontosabb az ember, aki továbblép.

 

A Humán Klub tagjait és eddigi programjait megismerve úgy érzem, hogy coach-ként sokat hasznosíthatnék az itt tanultakból és reményeim szerint később magam is hozzájárulhatnék a Klub tevékenységéhez.

 

Köszönöm a lehetőséget és bízom benne, hogy be tudok illeszkedni a csapatba.

A vezetői coaching sajátosságai

2016. 06. 10. 12:13

A vezetői coaching munkában nélkülözhetetlen a rendszerszemlélet alkalmazása, hisz a fejlesztésben résztvevő vezető a szervezet integráns része. A szervezet és annak minden változása hatással van az azt irányító vezetőre; ugyanakkor a vezető viselkedésének, gondolkodásmódjának, vezetési stílusának változása ugyanúgy hat a szervezeti környezetre. E hatásmechanizmust azért is kell különösen figyelemmel kísérnie a fejlesztő szakembernek, mivel a vezetői coaching igénye alapvetően két formában jelentkezhet.

Az első regionális humán konferencia margójára - egy izgalmas közös tanulási platform

2016. 06. 10. 11:32

A teltházas humán konferencia olyan szakmai témákat boncolgatott a humán erőforrás területein belül, amelyek a jövő HR kihívásaiban nagy segítséget jelenthetnek a vállalatok vezetőinek. Ezek a kihívások a szervezetek emberi erőforrás szakembereinek is új feladatokat jelentenek és munkájukban új szemlélettel kell dolgozniuk, melynek kulcsfogalma a fejlesztés. Ugyanezek a kihívások a fejlesztő szakembereket is érintik, hisz arra kell munkájukban törekedni, hogy az adott szervezeti elvárásoknak, igényeknek megfelelően a leghatékonyabb képzési módszerekkel fejlesszenek. Ezt erősíti az a tendencia is, hogy a munkatársak számára egyre kiemeltebb helyen áll saját egyéni céljaik elérése, és ez jelentősen befolyásolja teljesítményüket, lojalitásukat, hatékonyságukat és elkötelezettségüket.

Dologidő Kft.

2016. 01. 09. 00:01

A Dologidő Kft. a Viapan Group tagjaként toborzási, professzionális kiválasztási és HR gazdálkodás támogató szolgáltatásaival a régió meghatározó személyzeti tanácsadója. Minden vállalkozás sikerének kulcsa az emberekben rejlik. Mi azért vagyunk, hogy az emberek partnereink vállalkozásaiban hatékonyabban, elégedettebben dolgozzanak. Ezáltal minden érintett közelebb kerül céljaihoz.

A PBKIK Humán Klub tagsága

2016. 01. 08. 23:06

"A Humán Klub megalakítása során is az motivált, hogy elinduljon egy olyan szemléletformálás a régióban, amely elősegíti azt, hogy a cégek és a vállalkozások helyben is megkaphassák azt a támogatást, amely a sikeres működésükhöz szükséges.  Fontos cél a helyi HR (Human Resources = emberi erőforrások) szaktudás láthatóságának növelése, szemlélet- és közösségformálás."

Ódorné Kovács Ildikó elnök

A tanuló szervezet a jövő szervezete - mi szükséges ahhoz, hogy egy szervezet tartósan tanulni tudjon?

2016. 06. 10. 11:01

A tanuló szervezet a jövő szervezete! Egy olyan szervezet, amely folyamatos fejlődésének és fennmaradásának érdekében tudásának gyarapításával növeli alkotókedvét és tehetségét. Ahhoz, hogy egy szervezet nyitottá váljon a fejlődésre, a problémamegoldásra, át kell lépnie saját komfort-zónájának határát. A szervezeti közös tudat és meggyőződési rendszer egyszerre két hatás alá kell, hogy kerüljön: egyrészt az elbizonytalanodás, vagy a jelen helyzettel való elégedetlenség, másrészt viszont a bátorság, a kockázatvállalás kell, hogy megerősödjön a szervezetben. A tanuló szervezetek klasszikusan öt alapelv szerint működnek, és ezen alapelvek mindegyike szükséges ahhoz, hogy a szervezet fejlődni tudjon...

Vezetői PROFIT-TÁR - Dr. Lakner Szilvia rovata a Dél-Dunántúli Gazdaságban

2016. 03. 10. 13:38

A rovat célja, hogy a vezetői munkában megjelenő olyan aktuális témákat vessen fel, olyan vezetői területeket érintsen, amelyek inspiratív, figyelemfelkeltő gondolatokat ébreszthetnek a vállalkozások vezetőiben. A munkahelyi, gazdasági élet forgatagában egy rövid megállást hozhatnak, és a vezetői munkában tudatosabb, irányítottabb gondolkodást indíthatnak el. Fókuszba helyezik az emberi erőforrás gazdálkodás, fejlesztés és képzés területét, a szervezetek humán kérdéseit.

 

A rovat „TÁR-felelőse”: Dr. Lakner Szilvia coach, vezetés- és szervezetfejlesztési tanácsadó, a Lartco Consulting Kft. ügyvezetője, a PBKIK Humán Klub tagja.

D-LAB Consulting Kft. - Dobay Balázs

2016. 01. 08. 23:30

Elakadás elhárítással foglalkozunk, akár magánéleti, akár üzleti vonalon. Tevékenységünk életviteli, üzleti coaching és mentorálás, üzletviteli és üzletfejlesztési tanácsadás. Önismereti, inspiráló, kommunikációs és életminőség javítási tréningek a Points Of You™ önismereti kártyajátékokkal. Csoportos foglalkozásaink vállalati csapatoknak, magánszemélyek ad-hoc vagy szervezett csoportjainak is elérhetők.
Inspirációt adunk az üzleti és magánélethez akár az egyénnek, akár csoportoknak.

Belépési nyilatkozat a PBKIK Humán Klubjába

2016. 01. 08. 22:44

Az alábbi dokumentumot kitöltők kinyilvánítják belépési szándékukat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjába. Nyilatkoznak arról, hogy a Klub alapszabályát megismerték, és azt magukra nézve kötelezőnek elfogadják, mint a Klub működését szabályozó dokumentumot.

Crosssec Solutions Kft. - Sabján Eszter, Mátyus Lilla

2017. 09. 18. 10:57

2015 óta vagyunk jelen a hazai IT piacon. Felhő alapú szolgáltatásainkkal biztosítjuk az adatok és információk védelmét.
Munkatársaink a szervezet legfőbb értékei, mozgatórugói, így az ő hatékonyságuk, folyamatos fejlesztésük elsődleges. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak munkahelynek tekintsék a Crosssec-et, hanem egy jó közösségnek, közös célokkal, melyek elérése közös siker.

Szervezeti tanulás az együttműködés erejével

2016. 03. 10. 14:07

A múlt havi rovatban az együttműködés erejéről esett szó. Nézzünk rá arra, hogy az együttműködés erejével hogyan tanulhat egy szervezet.

Az emberi erőforrás hatékony felhasználása és menedzselése révén lehetőség nyílik arra, hogy a szervezetek működésüket egy adott „tudás-alapra” helyezzék. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az egyének képesek és nyitottak legyenek a tanulásra, és a tudásukat megosszák egymással egy együttműködő, támogató szervezeti közegben.

A PBKIK Humán Klub nyílt rendezvényei

2016. 03. 10. 13:09

A klub külsősök számára is nyilvános eseményeket is szervez.

 

A külső működésben a klub feladatai, tevékenységei: a klub fő célkitűzéséhez kapcsolódó témákban események szervezése a meghatározott munkaprogram alapján.

 

A nyilvános klubnapokon lehetséges témakörök és lebonyolítási módok:

  • Törvényi aktualitások bemutatása
  • Pályázati lehetőségek bemutatása
  • Egy projekt, esettanulmány, jó gyakorlat bemutatása
  • Kutatási eredmény
  • Módszertan bemutatása (pl. demo tréning)
  • Szakmai újdonságok, érdekességek, fejlődési trendek bemutatása
  • Egyéb (pl. élménybeszámoló).

Működési szabályzat

2016. 01. 08. 22:28

A klub működése belső (nem nyilvános) és külső (nyilvános) eseményeket foglal magába. A klub belső működése rendszeres.
Időpont: minden hónap 2. keddje, 15 óra. július, augusztus, valamint december hónapok kivételével.
Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ, vagy bármely klubtag által felajánlott helyiség.
Részvétel: Nem kötelező, a felmerülő kérdésekben a jelenlévő tagok döntenek.

Ódorné Kovács Ildikó, a PBKIK Humán Klub elnöke

2017. 06. 14. 09:39

Munkáim során bepillanthattam mind a multi cégek, mind a KKV-k életébe. Dolgoztam alkalmazottként, majd tanácsadóként, trénérként. Az üzleti élet rejtelmeit saját cégeim vezetése során is megismertem mind budapesti, mind baranyai viszonylatban. Trénerként hiszek abban, hogy az ember alapvetően kíváncsi és érdeklődő, képes a tanulásra és fejlődésre, amelyet tapasztalataim szerint leginkább az érdekes, gyakorlatias módszerek segítenek, ezért a tapasztalati tanulás mellett köteleztem el magam.

Versengés és/vagy együttműködés?

2016. 03. 10. 13:46

A magyar üzleti életben általános az a vélekedés, hogy a versengéshez jellemzően negatív értékek kapcsolódnak, a verseny nem mindig tiszta, nincs bizalom a versenytársak iránt. Ezt erősíti az a tapasztalat is, hogy nem csak az egyéni érdekek harcáról szól a verseny, hanem a legtöbb esetben az egész szervezet verseng az erőforrásokért, ezért a verseny meghatározóan beépül a vállalati kultúrába. A versenynek azonban van pozitív energiája is, hisz mozgósít, célokat ad, erőforrásokat összpontosít, nagyobb teljesítményre ösztönöz, javítja a hatékonyságot, serkenti a kreativitást.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? - 99%-os részvétel a 2016-os konferencián

2016. 03. 10. 13:19

A munkavállalói elkötelezettség növelése akár 25%-os profitemelkedést eredményezhet a vállalatoknál – ugyan ezt nemzetközi felmérések állítják, de a hazai vállalatok is érzik, hogy valamit tenniük kell dolgozóik megtartásáért. Demográfiai adatokkal igazolható, hogy egyre csökken a munkaképes korú lakosság hazánkban, jelentős a munkaerő elvándorlása, és már Magyarországon is munkaerő-hiány van: a működő cégek 47%-a küzd ezzel a problémával.

...hogy ez sokakat érint, azt a 90 feletti résztvevői létszám - a bejelentkezettek 99%-a - is mutatja.

A PBKIK Humán Klub alapszabálya

2016. 01. 08. 22:17

A PBKIK Elnöksége 745/2015. (VI. 05.) E számú határozatával egyhangú szavazással 2015. június 5-én megalakította a kamara Humán Klubját, melyhez a regisztrált kamarai vállalkozások is csatlakozhatnak. A Humán Klub működését a Kisvállalkozási Bizottság koordinálja.

A PBKIK Humán Klub

2016. 01. 08. 21:38

A PBKIK Humán Klub célja a humán témákban tapasztalatcsere, tudásmegosztás és folyamatosan növekvő tudásbázis építése, valamint a vállalkozások szemléletformálása a hatékonyabb működés érdekében. A Klub célja az is, hogy a HR szakmában a Baranyában is rendelkezésre álló széleskörű tudást, ismeretet és minőségi szolgáltatást nyújtók és az azt igénybevevők egymásra találását elősegítse.

A Klub célja továbbá...

Elkészült a Humán klub éves programja

2018. 10. 17. 07:28

Aktívan telt a 25. Humán Klubülés, melynek fő témája a 2018/2019. évi program kialakítása és a tagok bemutatkozása volt.

Újrakalibrált Humán Klub

2018. 09. 12. 12:34

A nyári szünet után megtartotta első klubülését a kamara Humán klubja Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna elnökletével.

Új kihívások előtt a Humán Klub

2018. 08. 28. 08:46

Ősztől folytatódik a munka a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjában, melynek megválasztott új elnöke Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna.

Harc nem volt, de jó gyakorlatok és alternatíva igen

2018. 05. 28. 17:30

Sikeresen zajlott le a 2018. évi III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia. A tavalyinál többen voltak kíváncsiak az aktuális trendeket megismertető, ám gyakorlatorientált konferenciára. Átadtuk az Innováció a motivációban pályázat díjait, "motiváltuk" a munkavállalókat, „értékeltük a teljesítményüket” – és összevetettük a robotokéval, illetve a kobotokéval. A résztvevők pedig 4,8-asra értékelték a rendezvény témaválasztását.

18. PBKIK Humán Klubülés

2017. 11. 24. 12:18

Ezen a télen sem fognak unatkozni a klubtagok: novemberben már gőzerővel zajlott a 2018-as, harmadik Humán Konferencia témáinak előkészítése. A szervezőbizottságban komoly szerepet vállalt a klub több tagja is.

Szakmunkáshelyzet, minimálbér és elvárások

2017. 09. 18. 10:33

E témák voltak a 17. Humán klubülés fókuszában a szeptemberi találkozón. Miután mindenkit érintő kérdésekről volt szó, így az érdeklődés sem maradt el. A moderált beszélgetéseket a Jobcapital és a Pannon-Work szakértői segítették. A cél a tapasztalatcserén túl természetesen az is volt, hogy előkészítse a 2018. évi Humán Konferenciát. Új tagjelöltek, tagok bemutatkozására is sor került: Egresné Kenyeres Csilla, Zsilák Etelka (G-Tantusz Bt.), Sabján Eszter és Mátyus Lilla (Crosssec Solutions Kft.). Az ülésen készült jegyzetek a klubtagok számára érhetők el.

Munkaerőhiány és szakképzés

2017. 09. 14. 15:04

A helyi munkaerőhiány csökkentésének lehetőségét is tárgyalta legutóbbi ülésén a kamara mohácsi elnöksége. A munkaerő piaci programból kapható foglalkoztatás bővítő-, illetve bértámogatás, valamint javaslat kidolgozása a helyi adókoncepció módosítására is szerepelt a testület legfontosabb témái között.

Klubülés egy jó kávé mellett

2017. 06. 29. 12:07

Izgalmas csoportmunkával dolgozott a Humán Klub, amikor az áprilisi konferencia résztvevőinek visszajelzéseit alapul véve elkezdte összegezni a tapasztalatokat, és kiválasztotta azokat a témákat, melyeket a legtöbben találtak érdekeseknek. A június 28-i összejövetelen három javaslat megvitatására került sor a Pernyéz Zsuzsa által behozott World Café módszerrel.

A közösségépítő vezető - a II. Humánkonferencia legnagyobb tanulsága

2017. 04. 19. 11:43

A 2017-es Humán Konferencia legnagyobb tanulsága számomra, hogy közösségépítő vezető tudja megtartani az értékes munkaerőt és sikerre vezetni csapatát, cégét!

A "vonzó és a taszítóerő", "a vezetők felelőssége és lehetősége", "a boldogság tanulható"... Héder Sándor, a Forlong trénerének szubjektív beszámolója olvasható a 2017. április 11-én megtartott II. Humán Konferenciáról.

Már csak 11 nap a Humán Konferenciáig - Pécs

2017. 03. 30. 12:46

Tavaly befogadóképessége határát átlépte a Pécsi Kereskedelmi Központ nagyobbik rendezvényterme, amikor 1 híján 100 fő próbált meg beférni.

Úgy tűnik, idén is jó esély van arra, hogy teltházas rendezvényt szervez a PBKIK Humán Klub, összefogva az IFKA csapatával: bár később nyílt meg a jelentkezési felület, máris harmincnál több jelentkező van, és csaknem ugyanennyien ígérték.

Hogy miről szól majd a nap, az a cikkre kattintva olvasható el!

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról

2017. 03. 14. 07:15

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.

Tudunk-e közösen előre lépni?

2017. 03. 03. 10:18

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Siklósi Irodája találkozót kezdeményez a siklósi térségben működő vállalkozásokkal a felmerülő problémák, az aktuális lehetőségek, és a szorosabb, eredményesebb együttműködés érdekében.

PBKIK Humán Klub: szerencsét hozott a 13-as

2017. 02. 15. 14:17

Jól sikerült a tapasztalat-megosztás a klub 13. ülésén! A tagok előzetesen megbeszélték, hogy több problémafelvetést, jó gyakorlat- vagy tapasztalat-megosztást, élethelyzetről szóló beszámolót szeretnének, melyet konstruktív vita követ. Az első alkalommal Héder Sándor (Forlong Bt.) esetét beszélték át Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna vezetésével, aki az Action Learning módszerével segített feldolgozni a témát.

Humán Klubtagok: "egymással szemben", de csak látszólag!

2017. 01. 20. 11:42

Valójában egymást erősítik még a konkurensek is! A 12. klubülésen a tagok megvitatták, egyeztették egymással az idei Humán Konferencia koncepció- és programtervet. A tavalyihoz hasonlóan idén is aktuális témával készülnek a szakértők. Várhatóan új partner bevonására is sor kerül. A szakmai kérdéseket Ódorné Kovács Ildikó klubelnök koordinálja.

A Szakmai Készségek Európai Hete

2016. 12. 20. 10:30

Az Európai Bizottság 2016. december 5. és 9. között első alkalommal rendezte meg a Szakmai Készségek Európai Hetét Brüsszelben és Európa-szerte.

Önértékelés, -fejlesztés és fesztivál hangulat márciusban

2016. 12. 15. 09:47

Önkéntes kamarai tagunk, a D-LAB Consulting ügyvezető-szakértője, Dobay Balázs nemrég számolt be arról a sikeres előrendezvényről, mely a 2017. márciusára tervezett Womanity Fesztivált harangozta be. "Ne szabotáld többé a jövődet! A coaching segít elfogadnod saját valóságod" címmel interjú is készült, melyből az alábbiakban idézünk.
A Womanity fesztiválon kiállítóként jelennek majd meg a kanadai Rayner Intézettel, mely egy magyarul is elérhető, online Coach képzést nyújtó, nemzetközi szervezet. A módszertan forrása a sokszor a coaching szakma bölcsőjének is nevezett észak-amerikai kontinens.

X Y Z generációk a munkahelyen: bevonzani, motiválni, megtartani

2016. 11. 11. 10:49

Tekintsünk partnerként a Z generációra, amely most jelenik meg a munkahelyeken, mert ők olyan készségekkel rendelkeznek, amelyekkel a korábbi nemzedékek nem. Ha jól használjuk a virtuális otthonosságukat, határozottságukat, kreativitásukat, akkor kevesebb lesz a többi generációval a konfliktusuk - erről is beszélt a témában könyveket is író Schäffer Beáta jogi szakokleveles közgazdász, business coach a kamara Humán Klubja által szervezett Generációs konfliktusok workshopon 2016. november 10-én.

Hétfőig még lehet jelentkezni: Generációs Konfliktusok Workshop - X Y Z generációk a munkahelyen

2016. 11. 03. 12:42

Hatékony, de dolgozóbarát munkahely... vezetői típusok és a különböző generációkból kiváltott hatás: motivál vagy demotivál? A szakirodalom mellett gyakorlati tapasztalatok napjaink egyik legégetőbb munkaerő-piaci problémájára.
A jövő csütörtöki rendezvényre a meghosszabbított jelentkezési határidő november 7. hétfőig érvényes.

Béremelés...? Vezetői elismerés...? Mi motiválja az Y és Z generációt?

2016. 10. 27. 13:20

Hogyan lehet bevonzani és a cégnél tartani, motiválni a fiatalokat? Mennyibe kerül egy munkatárs kiképezése, a szervezetbe integrálása? Külső és belső motivátorok... Mitől válhat ma „cool”, azaz trendi munkahellyé egy szolgáltatóközpont vagy termelőüzem?
Várjuk Önt is a kamara november 10-i rendezvényén!

Generációk találkozása: gyengeségek, erősségek, lehetőségek és veszélyek

2016. 10. 20. 13:29

Ha a tudás megvan a régi munkatársban és az újban is: a gyakorlat a régi mellett szól, a gyorsaság az új mellett... remekül kiegészítenék egymást... és mégsem működik valami... Van-e gazdasági vonzata, ha a más-más korú munkavállalóink nem értik meg egymást?
Az új munkavállaló változtassa meg a hozzáállását, vagy lehet-e a vállalati kultúrát alakítani az új belépők viselkedési mintái szerint? Mely ágazatokban a legszembetűnőbb a különbség?

A PBKIK Humán Klub által szervezett workshop a generációs konfliktusokból eredő kérdésekre kíván válaszokat adni 2016. november 10-én, Pécsett.

Generációs konfliktusok: XYZ generációk a munkahelyen

2016. 10. 13. 12:26

Az egyidejűleg több generációt foglalkoztató cégek vezetői számára nem kis kihívást jelent a tapasztalt X, a versengő Y és a kényelmes Z generációk együttműködése. „Mintha más bolygóról jöttek volna…” fogalmazódik meg ilyenkor a gondolat. Ráadásul sok, a rendszerváltáskor alapított vállalkozás vezetője most jut el arra a pontra, hogy elgondolkozzon a saját utódjának kiválasztásáról, vagy már éppen cselekedjen is.

Új tagok, együttműködés és tervezés a 10. Humán Klubülésen

2016. 09. 30. 12:54

Az ősz a változás évszaka. Kamarai választások, új tagok felvétele, és az őszi program megbeszélése volt a fő téma szeptember 27-én. Új színt hozott a MyPro Consulting, a Harman Professional és a PBKIK Üzletasszony Klubja vezetőinek bemutatkozása. Novemberben nyílt klubülés lesz!

Business és life coach képzés a Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. pécsi képzőközpontjában

2016. 09. 14. 16:51

Kamarai tagunk szervezésében, a Coachingcentrum-mal együttműködve coach képzés kezdődik 2016. október 6-án. A résztvevőket 8 oktató segíti a szakma szilárd alapjainak elsajátításában. A csaknem féléves (128 órás) képzés szervezője Pernyéz Zsuzsanna.

Indul a kamarai Humán Klub őszi programja

2016. 09. 08. 10:50

A nyári szünet után Ódorné Kovács Ildikó, a klub vezetője és a kamarai munkatársak áttekintették a Humán Klub 1 éves munkáját. Az újraalakulás óta sok minden történt - van, ami jól működik és meg kell tartani, és van, amit újra kell gondolni. A kifejezetten sikeres Humán Konferencia természetesen a megtartandó elemek közé tartozik. A tagok ráfordítható idejét és aktivitását látva át kell alakítani a klub működési kereteit. A következő ülésre várhatóan szeptember 27-én kerül sor, ahol a klub működése mellett a következő időszak programját is megvitatják a résztvevők.

Kaland - Kísérlet - Kihívás? - Coach konferencia és képzés

2016. 05. 25. 16:51

Izgalmas kaland az ICF-konferencia és az első magyar nyelvű, 100%-ban online végezhető ICF ACSTH COACH képzés beindítási kísérlete - mi ez, ha nem kihívás a javából? Megkértük Dobay Balázst, a kamarai tag D-Lab Consulting Kft. ügyvezetőjét, hogy meséljen a részletekről.

Humán Klub: a sikeres konferencia után új célok kellenek

2016. 05. 13. 12:23

A 9. klubülés fő témája az április 13-i konferencia értékelése volt. Idézünk néhányat - egyelőre név nélkül - a vélemények közül is. Hogy ne maradjunk esemény nélkül, őszre már új programot talált ki a klub. Zlatics Józsefet pedig a klub tagjai között üdvözöltük.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? - 99%-os részvétellel zárult a 2016-os konferencia

2016. 04. 29. 13:13

A munkavállalói elkötelezettség növelése akár 25%-os profitemelkedést eredményezhet a vállalatoknál – ugyan ezt nemzetközi felmérések állítják, de a hazai vállalatok is érzik, hogy valamit tenniük kell dolgozóik megtartásáért. Demográfiai adatokkal igazolható, hogy egyre csökken a munkaképes korú lakosság hazánkban, jelentős a munkaerő elvándorlása, és már Magyarországon is munkaerő-hiány van: a működő cégek 47%-a küzd ezzel a problémával.

...hogy ez sokakat érint, azt a 90 feletti résztvevői létszám - a bejelentkezettek 99%-a - is mutatja.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? - egy konferencia, 99%-os részvétellel

2016. 04. 14. 14:17

A munkavállalói elkötelezettség növelése akár 25%-os profitemelkedést eredményezhet a vállalatoknál – ugyan ezt nemzetközi felmérések állítják, de a hazai vállalatok is érzik, hogy valamit tenniük kell dolgozóik megtartásáért. Demográfiai adatokkal igazolható, hogy egyre csökken a munkaképes korú lakosság hazánkban, jelentős a munkaerő elvándorlása, és már Magyarországon is munkaerő-hiány van: a működő cégek 47%-a küzd ezzel a problémával.

...hogy ez sokakat érint, azt a 90 feletti résztvevői létszám - a bejelentkezettek 99%-a - is mutatja.

Full house lesz az "Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?" konferencián?

2016. 04. 07. 10:51

Az előzetes várakozásokon túlmenően jóval 80 fölötti jelentkezőt érdekel a PBKIK Humán Klub által szervezett humán erőforrás konferencia! A www.humankonferencia.hu honlapon 2016. április 8. péntekig még lehet jelentkezni, de a mai naptól már várólistára kerülnek a jelentkezők. Hogy mi vonzza őket, az a honlapon, illetve az alábbi videoriportban tekinthető meg.

Humán erőforrás konferencia: még 2 hétig lehet jelentkezni

2016. 03. 24. 10:45

Bár még van 2 hete annak, aki részt szeretne venni az „Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?” című pécsi konferencián, de a helyek már igencsak fogynak! Eddig ugyanis 57-en küldték el jelentkezésüket és biztosították be helyüket a rendezvényre. Hogy kinek és miről szól majd az esemény, azt Ódorné Kovács Ildikó, a kamara Humán klubjának elnöke mondja el az alábbi videóban, 1 percben.

Humán Konferencia: célegyenesben - beszámoló a Humán Klub 8. üléséről

2016. 03. 10. 14:12

A PBKIK Humán Klub március 8-i ülésén már a célegyenesre készültek a klubtagok: az április 13-i „Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?” című konferencia szervezési feladatainak jó része már megvalósult. Most a jelentkezések fogadása mellett a részletek kidolgozása történik.
Ez idáig 32-en regisztráltak, a jelentkezők fele a Networking eseményen is részt vesz, neveiket folyamatosan töltjük fel a konferencia weboldalára.

Humán Konferencia: célegyenesben

2016. 03. 10. 12:43

A PBKIK Humán Klub március 8-i ülésén már a célegyenesre készültek a klubtagok: az április 13-i „Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?” című konferencia szervezési feladatainak jó része már megvalósult. Most a jelentkezések fogadása mellett a részletek kidolgozása történik.

Ez idáig 32-en regisztráltak, a jelentkezők fele a Networking eseményen is részt vesz, neveiket folyamatosan töltjük fel a konferencia weboldalára.

XII. PTE Karriernap és Állásbörze - információ munkáltatóknak

2016. 02. 23. 15:57

A Pécsi Tudományegyetem OIG Karrier Irodája és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat 2016. március 22-én rendezi meg PTE Összegyetemi Karriernapját és Állásbörzéjét a PTE ÁOK, Dr. Romhányi György Aulában.
A Börze célja elsősorban az aktuális állásajánlatok, gyakornoki programok, szakmai gyakorlatok, hazai és külföldi ösztöndíj lehetőségek bemutatása, ezért a kiállítóként megkeresett cégek/szervezetek megjelenésének feltétele továbbra is az, hogy aktuális nyitott pozíciókkal / programokkal érkezzenek.

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? – humán erőforrás konferencia Pécsett

2016. 02. 18. 09:34

Minden cégvezető számára az jelenti a legkeményebb kihívást a mindennapokban, hogy a munkatársakkal megtalálja a közös nevezőt. Lesz olyan munkatárs, aki önállóan és elkötelezetten tud dolgozni a cégnél? Egyáltalán szót lehet érteni a mai pályakezdő munkavállalókkal? Hogyan lehet motiválni a dolgozókat? A szervezők főként kis- és középes méretű vállalkozások tulajdonosait és vezetőit, humán erőforrás menedzsereket és szakértőket, illetve a jövő vezetőit várják a 2016. április 13-án, szerdán megrendezendő konferencián!

Változnak a kamarai klubok működésének szabályai

2016. 02. 05. 10:22

A PBKIK számos szabályzatmódosítást vezetett be 2016-ban (alapszabály, tagdíjfizetési szabályzat, stb.).
Az etikus, összetartó és egymást segítő vállalkozásokat tömörítő üzleti közösség eszméjével összhangban a kamarai klubok működésében is hamarosan láthatóvá válnak az önkéntes és nem önkéntes tag szerepek és kötelezettségek.

Humán Klub 7. ülés

2016. 02. 04. 08:44

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja 2016. február 8-án tartja 7. ülését. A részvétel az elfogadott klubtagsági jelentkezési lappal rendelkező szervezetek képviselői számára lehetséges.

Nemzetközi háttérrel és tudással itthon

2016. 01. 14. 13:24

Immár kamarai tagként, tudását a PBKIK Humán Klub tagjai számára is kamatoztatva újabb beszélgetésre adott alkalmat Dr. Lakner Szilvia business coach, a Lartco Kft. ügyvezetője. Még a tavalyi év végén történt ugyanis, hogy meghívott előadóként vett részt egy Ausztriában megrendezett nemzetközi szakmai szimpóziumon. Miért is fontos ez?

6. Humán Klub ülés: konferencia és trendek

2016. 01. 14. 10:43

Csaknem napra pontosan három hónappal a HR Konferencia előtt tartott ülést 2016. január 12-én a Humán Klub (Human Resources = emberi erőforrások). A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett klub tagsága gőzerővel dolgozik a szervezési feladatokon. A szervezés mellett a szakmai ismeretek bővítése is folyamatosan terítéken van: Papp Zoltán Péter, az önkéntes kamarai tag Jobcapital Kft. cégvezetője a toborzás-kiválasztás aktuális trendjeit mutatta be.

Körkapcsolás: ezúttal vissza a "stúdióba"

2015. 12. 15. 16:41

Titkár, bizottsági tag, elnök, tréner, családanya, "utazó nagykövet"... – hogy csak néhányat említsünk azok közül, amivel jellemezhető Ódorné Kovács Ildikó, aki körül mindig van valami történés. A legutóbbi a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 24. alkalommal megtartott, Körkapcsolás című rendezvénysorozatának "Művészet és projektmenedzsment - Párbeszéd" című eseménye.

Coach a javából

2015. 11. 20. 10:40

A napokban dr. Lakner Szilvia, a Humán Klub aktív tagja egy rangos országos elismerés birtokosa lett, amelyet a Coachok Szakmai Szövetségének elnökétől vett át a 2015. november 18-án megrendezett V. Corporate Coaching Konferencián, Budapesten. Vele beszélgettünk.

Humán Klub: terítéken a HR konferencia és a vezetésfejlesztés

2015. 11. 12. 08:57

A Humán Klub idei utolsó ülésén osztotta meg a Szervezőbizottság a klubtagokkal a 2016 áprilisára tervezett, humán erőforrással (HR) foglalkozó konferencia koncepcióját. A vállalati oldalt képviselő szakemberek építő jellegű javaslatait is meghallgatva kijelölték az egyes szekciók témagazdáit. Új résztvevőket is üdvözölhettünk: a Humán Klub már fogadja az új tagok jelentkezését is.

A rendezvény második felében dr. Lakner Szilvia tartott előadást a SIZE Prozess® vezetésfejlesztési módszertanról.

Humán Klub 5. ülés

2015. 10. 19. 11:03

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjának 5. ülésére kerül sor 2015. november 10-én. Szó lesz a két ülés között eltelt időszakban végzett munkáról és aktualitásokról, a fő programpont pedig dr. Lakner Szilvia előadása lesz, SIZE Prozess Vezetőfejlesztés témában.

Humán Klub - aki lemaradt, bánhatja

2015. 10. 15. 08:27

Fegyelmezett kezdés keresztbe tett lábakkal, oldott és jóbaráti hangulatú befejezés csatatér-szerű látképpel. Így lehetne keretbe foglalni az október 13-i PBKIK Humán Klubülést. Ami közte történt, az a szakma és szórakozás egyvelege volt beszámolóval, jövőbeli tervekkel, teendőkkel, és a Points Of You™-val.

Humán Klub nagy tervekkel

2015. 09. 10. 11:30

Rendkívül aktív klubülést tartott kedden a kamarai Humán Klub. Döntés született a közös identitást tükröző logóról, fő témaként pedig megkezdődött egy 2016-os, nagyobb volumenű rendezvény megszervezése.

Humán Klub: a tervek készülnek, ősztől jöhet a megvalósítás

2015. 06. 10. 15:46

Lélegzetvételnyi szünet után ősztől folytatódik, élesedik a munka a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjában. A június 5-i kamarai elnökségi jóváhagyás után a klubtagok megválasztották elnöknek Ódorné Kovács Ildikót. A klub alapszabállyal, működési szabállyal és munkatervvel rendelkezik, de a formális keretek csak a hatékony működést szolgálják.

Sikeres Beugró - Blázsovics Edina

2015. 06. 09. 11:02

Az önkéntes kamarai és Humán Klubtag Blázsovics Edina 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP 2.3.6.B-12-1/5 kódszámú „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című konstrukció keretén belül. Az interaktív HR-szakértő több évi, HR-es vállalati alkalmazotti és felsővezetői tapasztalatával azért hozta létre önálló vállalkozását, a Beugrót, hogy szakértelmével, tudásával támogathassa a KKV vezetőket szervezetük fejlesztésében, a felmerülő nehézségek leküzdésében.

Humán Klub: szakmai alapokon

2015. 05. 14. 13:21

Rövid ideig tartó előkészületek után sor került a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjának indító megbeszélésére. A május 13-i rendezvényen jelenlévő szakemberek kifejezték szándékukat, hogy hivatalosan is megalapítják a Humán Klubot. Megvitatták a Klub céljait, témaköreit, célcsoportját, javaslatot tettek a működésre.