Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: IMP3rove

Rövidesen: innovációs kapacitás-felmérés kisvállalkozások számára is – Innovation Health Check

2017. 07. 20. 11:26

Az Enterprise Ireland 2011-ben fejlesztette ki az Innovation Health Check (IHC) módszert, mely hasonlóan az IMP3rove-hoz, a vállalkozások azon jellemzőit méri fel, hogy milyen mértékben képesek és hajlandóak előidézni és integrálni az innovatív folyamatokat, termékeket, szolgáltatásokat.

Nagy különbség viszont, hogy az IHC a mikro és kisméretű, akár kezdő (start-up) vállalkozások számára is ajánlott.

Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra: visszatekintés a cégnél végzett innovációs felmérés és tanácsadás eredményeire

2017. 03. 02. 13:52

Mi történik, ha egy töretlenül fejlődő cég felismeri és elfogadja a számára felajánlott, a kapacitásainak növekedését segítő eszközöket? A PBKIK, mint az Enterprise Europe Network partnere, 1 évvel ezelőtt két nemzetközileg elfogadott rendszerrel kereste meg a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrát: mind az IMP3rove, mind az InnoKenn sikeresen lezajlott, most pedig már a hatásai is ismertek.
Ezekről Dobay Balázs, a cég ügyvezetői tanácsadója számolt be.

Miért vegye igénybe IMP3rove tanácsadó segítségét?

2016. 09. 02. 13:48

A hatékony innováció menedzsment segít abban, hogy a cégen belül születő ötletek megvalósítása sikeres legyen. Minden cégben van valami, amiben jobb, mint a versenytársai. Az objektív IMP3rove felmérés segít abban, hogy a cégvezető ne csak megérzésein, hanem nagy számú adathalmazon alapuló stratégiai döntéseket tudjon hozni.


Az IMP3rove kérdőív elvileg kitölthető tanácsadó segítsége nélkül is.
Viszont...
…több mint 100 000 forintjába kerülne a Benchmarking Report (értékelés) - egészen pontosan 350 €-ba*
...nem számít Nemzetközi Innovációs Menedzsment tanácsadásnak (ld. Innovációs Voucher pályázat**)…

Global Innovation Index 2016: Winning with Global Innovation

2016. 08. 25. 12:03

Kilencedik alkalommal jelent meg a Global Innovation Index (GII). Svájc hatodszor lett első, hazánk a 33 helyen van a 128-ból. Kína (most először) az első 25-ben. A globális innovatív megoldásokat keresik: működik a beruházás a kutatás-fejlesztésbe és az oktatásba, valamint a támogató állami szabályozások globális fókusszal.

IMP3rove segíti a tisztánlátást a Tudás-Parkban is

2015. 11. 05. 15:52

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által vállalt Tudás-Park feladatok közül többnek (rész-) feladata a nemzetközi összehasonlítás. Az IMP3rove kifejezetten a vállalkozások innovációs tevékenységének, a szervezetek innovációs menedzsmentjének felmérésére alkalmas módszer, nemzetközi innováció menedzsment metodológia.
Ebben a feladatban 3 darab IMP3rove elemzés készült el a Pécsi Tudományegyetem által kijelölt szervezetekre.

Mire képes a cége? És mivel bizonyítja?

2015. 04. 16. 15:33

A látszólag arrogáns kérdések valójában nem azok: ma már minden vállalkozás szembesül azzal, hogy nem elég a jó reklám, a bizalmatlanság miatt kellenek a referenciák, ha nincsenek, akkor egy jó tanúsító okirat, vagy legalább egy honlap. Új piacokra való betöréskor azonban nem beszélhetünk referenciáról, a honlapon pedig bármit meg lehet jelentetni.

Innovációirányítási szabványok - elérhetők a CEN/TS 16555 szabványsorozat legújabb részei

2015. 03. 31. 11:56

Magyar Szabványügyi Testület: Európában elérhetővé váltak a CEN/TS 16555 Innovációirányítás című szabványsorozat legújabb részei, melyek európai szinten egyeztetett megoldást adnak a rendszeres és hatékony innovációhoz, ezzel segítve a versenyképesség fenntartását és a gazdaság fejlődését. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az innovációs teljesítmény és a belső innovációs kapacitás mérésére, valamint a projektek finanszírozására bevezetett módszertannal rendelkezik.

Innovációs audit rendszerek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában

2014. 11. 28. 15:16

Egy jellemző mondat, ha kamarai körökben az innovációs ügyekre terelődik a szó: „Már megint csinálnak valami újat a pécsiek…”

A mondat általában igaz is: a kamara nyitott az újításokra, kezdeményezője vagy mozgatórugója a rendszer szintű fejlesztéseknek, melyek a megye egészére nézve előnyös hozadékkal járhatnak.

Innováció menedzsment: improvizálás helyett IMP3rove a kamarában

2014. 11. 14. 11:42

Hatékonyság, felkészültség, fejlesztés és innováció: elengedhetetlen az üzleti növekedéshez. És hogy pontosan mi az, ami megkülönbözteti az ötleteiket hatékonyan hasznosító „legjobbakat” a gyengébben teljesítőktől, annak mérésére alkalmas az IMP3rove felmérés.