Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: InnoWeit

InnoWeit: lezártuk, de nincs vége!

2015. 06. 29. 11:02

Megtartotta zárókonferenciáját az InnoWeit projekt nemzetközi csapata. Az InnoKenn nevű német, a vállalkozások belső innovációs kapacitását felmérő eszköz továbbfejlesztésére és nemzetköziesítésére összeállt konzorcium még egy fontos feladatot végrehajt a szeptemberi, hivatalos befejezés előtt. Jó gyakorlatok vizsgálatával és beépítésével 3 modullal bővíti az eszköztárt: innovációhoz, változásmenedzsmenthez és minőségirányításhoz kapcsolódó, az önálló tanulást lehetővé tevő anyagokat fejleszt. A zárókonferencián egyebek mellett ezeket is bemutatták.

Pozitív visszhangok az InnoWeit Szakértői Workshop-ról

2015. 05. 28. 10:00

A Lifelong Learning Programme keretein belül zajló InnoWeit projekt célja, hogy a Németországban kifejlesztett InnoKenn innovációs diagnózis módszert kiterjessze 5 másik országban, köztük hazánkban is.

InnoWeit Szakértői Workshop

2015. 04. 30. 11:54

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a 2015.05.22-én tartandó rendezvényére.

 

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ

 

Az eseményen részletes bemutatásra kerülnek a vállalkozások innovációs kapacitását felmérő InnoKenn módszer tapasztalatai mellett az Innovációirányítási szabványok, illetve a Pécsi Tudományegyetem innovációs tevékenysége.

Mire képes a cége? És mivel bizonyítja?

2015. 04. 16. 15:33

A látszólag arrogáns kérdések valójában nem azok: ma már minden vállalkozás szembesül azzal, hogy nem elég a jó reklám, a bizalmatlanság miatt kellenek a referenciák, ha nincsenek, akkor egy jó tanúsító okirat, vagy legalább egy honlap. Új piacokra való betöréskor azonban nem beszélhetünk referenciáról, a honlapon pedig bármit meg lehet jelentetni.

Innovációirányítási szabványok - elérhetők a CEN/TS 16555 szabványsorozat legújabb részei

2015. 03. 31. 11:56

Magyar Szabványügyi Testület: Európában elérhetővé váltak a CEN/TS 16555 Innovációirányítás című szabványsorozat legújabb részei, melyek európai szinten egyeztetett megoldást adnak a rendszeres és hatékony innovációhoz, ezzel segítve a versenyképesség fenntartását és a gazdaság fejlődését. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az innovációs teljesítmény és a belső innovációs kapacitás mérésére, valamint a projektek finanszírozására bevezetett módszertannal rendelkezik.

InnoKenn - Első tapasztalatok a Webstar Csoportnál

2014. 10. 31. 09:45

Mindig megtisztelő, ha egy szakmai rendezvényen az ügyvezető is megjelenik, nem csak a felelős munkatárs. Márpedig a német szakértők mentorálásával júniusban megtartott InnoWeit műhelybeszélgetésen Bertók Attila ügyvezető is részt vett, és az InnoKenn módszert megismerve a Webstar Csoport innovációs kapacitásának felméréséhez is hozzájárult. Irodájukban azt is megtudtuk, miért.

Félidőben az InnoWeit projekt – ezek az első eredmények

2014. 10. 08. 09:37

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai német, bolgár, görög, litván, és spanyol partnereikkel azt vizsgálják az “InnoWeit – az innovációtól az élethosszig tartó tanulás” nevet viselő projektben, hogy a vállalkozások miként tudják a lehető legjobban kiaknázni innovációs képességeiket. Az EU “Lifelong Learning Programme - Leonardo Da Vinci” alprogramja által társfinanszírozott projekt 2013. októberében indult és most tart a félidőnél. Éppen ezért érdemes megnézni az eddigi magyar eredményeket is.

InnoKenn diagnózis - első eredmények a Geochem Kft-nél

2014. 07. 29. 13:38

A kamarai tag Geochem Kft. mai formájában 2006. március 2-tól létezik. A cég dinamikusan fejlődő high-tech felszereltségű, különböző anyagok fizikai paramétereit meghatározó laboratóriummal, speciális ismeretanyaggal és ötletekkel, jelentős saját innováció tartalommal, és nagy fejlődési potenciállal rendelkező vállalkozás. Méréseikre, fejlesztéseikre főként a földtan egyes szakterületein van szükség (pl. szénhidrogén és nyersanyagkutatás, veszélyes és radioaktív hulladék elhelyezés, geotermikus energiakutatás, szén-dioxid elnyeletés, széntelepek metántartalmának kinyerése, stb).

InnoKenn diagnózis - első eredmények a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúránál

2014. 07. 14. 09:30

„A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. (POM) többségi tulajdonosa, Budavári Attila 12 éves volt, amikor elhatározta, hogy orgonaépítő lesz. Dédapja, ükapja is orgonaépítéssel foglalkozott Angster József híres pécsi műhelyében, és rajtuk kívül még 5 felmenője is.” - honlapjukon így kezdődnek a neves céget bemutató sorok.

Tanulás, küzdelem, áldozatok, hit, kezdeti sikerek, mérföldkövek… egy nagy ugrás az időben, és máris a ma már több mint 40 főt foglalkoztató, Európa-szerte elismert vállalkozásnál vagyunk, ahol Dobay Balázs ügyvezetői tanácsadó fogad bennünket.

Innovatív vállalkozások - "az enyém is az?"

2014. 06. 30. 13:59

Erre a kérdésre keresték a választ június 24-én a Pécsi Kereskedelmi Központban tartott tájékoztató rendezvényen a résztvevők. A mintegy 30 érdeklődő megismerhette a Németországban kidolgozott InnoKenn módszertant és szoftvert, melyek egy egyszerű kérdőív segítségével elemzik a vállalkozások innovációs képességének "soft" elemeit, és mutatnak rá az esetlegesen fejlesztendő területekre.

A kamara az egészséges cégeket is diagnosztizálná - InnoWeit

2014. 03. 28. 14:36

Nem csak a beteg, életunt emberek - a csőd közeli, piac nélküli cégek számára szükséges a jó diagnózis. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara törekszik a fejlődési potenciállal rendelkező, folyamatosan fejlesztő, de valahol mindig elakadó cégek számára is hasznos információkkal szolgálni - akár saját magukról is!

Ezúttal egy gyorsdiagnosztikai „quick check” módszert ajánlunk a vállalkozások figyelmébe.

Az innováció mérhető

2014. 03. 05. 09:38

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz az InnoWeit elnevezésű uniós projektben, amelynek célja a vállalkozások innovációs kompetenciájának felmérése egy Németországban már kipróbált szoftver segítségével. A szoftvert hazájában már számos iparág vállalkozásainál alkalmazták, így a méréseket követően a hazai eredmények mellett iparági összehasonlításokra is lehetőség nyílik a jövőben.

Az innovációmenedzsment kihívásai és az innovációs képességek elemzési feladatainak felosztása

2014. 10. 07. 11:25

Az innováció különösen fontos a szervezetek és a nemzetek versenyképességének szempontjából. Az utóbbi időben európai szintű törekvések történtek a szervezetek innovációs képességeinek növelésére. Ez a cikk egy a vállalatok innovációs képességeit mérő participatív eszköz, az Innokenn-eljárás bemutatásáról szól. Az innovációmenedzsment keretében szükséges az innovációs folyamat különböző fázisokra való felosztása az egyéni, csapat, szervezeti és hálózati szintű feladatok között.

InnoWeit Szakértői Workshop

2015. 04. 30. 11:54

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a 2015.05.22-én tartandó rendezvényére.

 

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ

 

Az eseményen részletes bemutatásra kerülnek a vállalkozások innovációs kapacitását felmérő InnoKenn módszer tapasztalatai mellett az Innovációirányítási szabványok, illetve a Pécsi Tudományegyetem innovációs tevékenysége.

Innovatív vállalkozás – „az enyém is az”?

2014. 06. 10. 14:01

Az InnoKenn névre hallgató németországi módszer, melyet most itthon, magyar vállalkozások körében is tesztel a kamara, választ adhat erre a kérdésre.