Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: Job Developer

Job Developer: szolgáltatások kialakítása a digitalizációval összefüggésben

2016. 06. 20. 14:48

A „Job Developer-ek“ – legmegfelelőbb magyar fordítása a pályafejlesztő - a helyi munkalehetőségek elemzése, valamint az érdeklődés, ismeretek és képességek alapján képessé teszik a fiatal, munkakereső felnőtteket, hogy foglalkoztatási lehetőségeket tárjanak fel és önállóan foglalkoztatást alakítsanak ki. Ennek kapcsán az SHS/minipreneure gGmbH által fejlesztett eszközökre, a foglalkoztatási radarra, a tehetségdiagnózisra és a szakértői meghallgatásra építünk. A Job Developer elnevezésű EU-projekt célja az, hogy impulzusokat adjon az Európában magas fiatalkori munkanélküliség mérséklésére, az egyes országokban a szakmai (tovább)képzés és a pályaválasztási tanácsadás munkaerőpiac követelményeihez való igazításával. A képzettségi elvárások, valamint a meglévő tehetség illetve a helyi (tovább)képzési lehetőségek összehangolásával egyrészt továbbképzéseket lehet ajánlani, másrészt azonosítani lehet a hiányokat a meglévő képzési ajánlatban.

 

Kulcsszavak: foglalkoztatási radar, tehetségdiagnózis, pályafejlesztő képzés

Jobdeveloper szakértői workshop

2018. 02. 19. 15:26

Végéhez ért az az Erasmus+ projekt, melynek célja a fiatalok a munka világába történő becsatornázása a  képességeik feltárásával, és ezzel új munkalehetőségek felderítésével – akár önálló lábakon, akár munkahelyen. A fiatalokat un.  „Job Developer-ek“ – pályafejlesztők – segítik a fiatalokat a helyi munka-erőpiaci szükségletek feltárásában, valamint saját képességeik, tehetségük és érdeklődési körük felfedésében. A projekt redeményeinek összegzésére a szakértői workshopon kerül sor.

Ön tudja, hogy mi az a foglalkoztatási radar?

2017. 08. 17. 13:55

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz a Job Developer elnevezésű EU-projektben, melynek célja az, hogy impulzusokat adjon az Európában magas fiatalkori munkanélküliség mérséklésére, az egyes országokban a szakmai (tovább)képzés és a pályaválasztási tanácsadás munkaerőpiac követelményeihez való igazításával.

A testhez álló foglalkoztatásért - Job Developer projekt - tréning

2016. 06. 20. 15:21

A „Job Developer“ projekt célja szerint hozzájárul a munkanélküliség, különösen a fiatalkori munkanélküliség csökkentéséhez, foglalkoztatási lehetőségek kiépítésével. A projekt vezérgondolata, hogy a résztvevők “önmagukat is projektként kezelik”, megismerik erősségeiket, felismerik a munkaerőpiac lehetőségeit és elvárásait, így végül magukat vezetik, és saját ügyük szakértőjévé válnak.

Job Developer – együtt a fiatalkori munkanélküliség ellen

2016. 03. 22. 14:39

A Job Developer projekt a fiatalok és munkanélküliek képességeit tárja fel, új munkalehetőségek érdekében, Németországban már kipróbált módszerekkel. A kamara nyílt információs napot tart április 14-15-én az érdeklődők számára. A fiatalok bevonása mellett a projekt célja olyan mentorok képzése, akik segítik a fiatalokat saját képességeik, tehetségük és érdeklődési körük feltárásában, ezzel is támogatva a lehető legmegfelelőbb munka megtalálását.

A JobDeveloper projekt befejezése

2018. 08. 14. 13:17

Az EU által támogatott, nemzetközi „ JobDeveloper“ projekt  2015 és 2018 között kidolgozott egy certifikált programot, melynek célja, hogy mentorok segítségével támogassák a fiatal munkanélkülieket, hogy visszatérjenek, vagy belépjenek a munkaerőpiacra, mindezt úgy, hogy figyelembe veszik az egyéni kompetenciáikat, a helyi munkaerőpiaci és piaci viszonyokat, és segítik a résztvevőket az önfoglalkoztatóvá válásban.

Novemberi beszámoló: Job Developer

2017. 11. 29. 12:34

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. november 27-én tartotta meg a Job Developer Foglalkoztatási Radar rendezvény második megvalósítási fázisát, melyen közel harminc 18 éven felüli fiatal vett részt.

A Job Developer Projekt következő megvalósítási fázisa

2017. 05. 24. 09:08

2017 szeptember 11 és 15 között kerül megvalósításra a Job Developer Projekt következő fázisa, mely a foglalkoztatási radar koncepcióját fogja feltárni.

Októberi beszámoló: Mérföldkő találkozó és két napos Pályafejlesztő tréning a kamarában

2016. 10. 28. 12:11

2016. 09. 26-27-én került megrendezésre az a két napos tréning a kamarában, mely úgynevezett pályafejlesztők felkészítését volt hivatott biztosítani a Job Developer projekt keretein belül.

A testhez álló foglalkoztatásért – Job Developer projekt

2016. 04. 25. 11:29

Április 15-én az érdeklődők információs nap keretében ismerhették meg közelebbről a Job Developer projekt céljait, és bepillantást nyertek a megye jelenlegi, és várható munkaerőpiaci helyzetébe.