Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: kitüntetés

Városi díjak a legjobbaknak

2018. 10. 02. 12:44

Kamarai tagunk, a Trust Hungary Zrt alapító tulajdonosa, valamint cégvezetője, Szigetváron, a Város Napján jelentős elismerésben részesültek.

Kalamár József kapta a Baranya Fejlődéséért Díjat

2017. 10. 11. 09:58

Önkéntes kamarai tagunk, Kalamár József vállalkozó, a Kalafarm  étterem, panzió és lovarda tulajdonosa a megyenapon vehette át a Baranya Fejlődéséért Díjat, Baranya megye gazdaságának, idegenforgalmának fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért. Gratulálunk az elismeréshez!

Elnökségi találkozó Siklóson

2017. 09. 25. 12:18

A héten tartja következő elnökségi ülését a kamara siklósi elnöksége. A testület tagjai aktuális feladataikat, javaslataikat tárgyalják meg a következő időszakra vonatkozóan.

Aktuális feladatok Mohácson

2017. 09. 07. 14:44

Jövő héten tartja soron következő elnökségi ülését a kamara mohácsi elnöksége. A testület tagjai kihelyezett elnökségi ülésen tárgyalják meg aktuális feladataikat, javaslataikat a következő időszakra vonatkozóan.

 

Arany Érdemkeresztet kapott a harkányi vállalkozó

2017. 08. 22. 10:02

A térség turizmusának fellendítése érdekében végzett sikeres munkája elismeréseként vehette át Végi János az egyik legrangosabb magyar kitüntetést.

20 éves a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)

2017. 06. 13. 16:08

A PMSZ 20. születésnapja alkalmából, a szövetségért végzett munkájáért elismerésben részesítette a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai és KKV-fejlesztési bizottsági tagját, a Humán Klub elnöki tisztségét is betöltő Ódorné Kovács Ildikót.

Ez az életem

2016. 12. 01. 15:06

Országos szakmai szövetség elismerését, az Arany Perec díjat kapta meg a közelmúltban, önkéntes kamarai tagunk a SZAVA Bt. ügyvezetője, Szabó László pékmester. A pályázattal elnyerhető díj elbírálásánál figyelembe vették, a kamara mohácsi elnökségétől korábban kapott szakképzési díjat is.

A legrangosabb elismerés

2016. 06. 17. 11:50

Gasztronómiai munkásságáért, életművéért kapta meg a közelmúltban, Nagy Tibor önkéntes kamarai tagunk szakmájának egyik legrangosabb díját.

 

Országos I. helyezés

2016. 04. 29. 12:06

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban kilencedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A megmérettetés döntőjére a közelmúltban Budapesten került sor. A baranyai diákok közül a Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Szakképző Iskolájának, harmadikos ipari gépész tanulója, első helyezést ért el.

 

„Nem csak Baranya gazdaságáért dolgozunk, hanem saját jövőnkért is”

2016. 03. 30. 14:58

Több mint három éve menedzseli társadalmi munkában a régió legnagyobb gépipari összefogását dr. Hüse István a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter elnökeként. A klaszter folyamatos operatív és stratégiai munkát folytat és ebben komoly feladatai vannak.

Világszínvonalú termékek Mohácsról

2016. 03. 30. 14:38

Spanyolországtól Dániáig alkalmazzák állatgyógyászati és humán felhasználású vakcinák előállításához valamint diagnosztikai és kutatási célra a Prophyl Állategészségügyi Diagnosztikai Kutató és Szolgáltató Kft. telephelyein előállított tojásokat. Az ún. SPF tojást hazánkban csak dr. Benyeda János mohácsi vállalkozása állítja elő. A világszínvonalú, teljesen automatizált létesítményben az európai szükséglet 60 százalékát, a globális termelésnek pedig a 15 százalékát biztosítja a termékük.

Európa textiltérképét rajzolja a Rovitex

2016. 03. 30. 14:36

Kevés olyan ember van Pécsett és környékén, aki ne tudná, hogy mivel foglalkozik a Rovitex. És szerencsére egyre többen hallanak a megye-, sőt országhatáron túl is erről a vállalkozásról, amely két évtized alatt szinte egész Európában ismertté vált rendkívül széles termékskálájával. A Romeisz Norbert által 1996-ban alapított Rovitex Hungária Kft., amely ma Magyarország legnagyobb lakástextil nagykereskedelmi, többszörös Superbrands-díjas cége, 7 országban létesített leányvállalatot és több mint száz főt foglalkoztat. A cég a jelentős sikerek ellenére megmaradt pécsinek és ahogy Romeisz Norbert mondja, a városban képzeli el a folytatást is. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben Angster József Díjjal tüntette ki a vállalkozás alapítóját a Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményéért.

„A cég a családom nélkül nem lenne ennyire sikeres”

2016. 03. 30. 14:28

250 dolgozó, 2 gyártó telephely, 16000 m2 gyártási alapterület – ez csak három, de nagyon fontos szám a Lakics Kft. életéből. A családi középvállalkozást, amely nemzetközi piacra dolgozik a szélenergia ágazatban, Lakics László alapította 30 évvel ezelőtt. A Komlón, Kaposváron és Dombóváron több száz család megélhetését biztosító cég ma már európai szinten is elismert, saját fejlesztésű termékeivel jelentős piaci sikereket ér el. Lakics László máig egyik vezetője a vállalkozásnak, hitvallása szerint a piac- és technológiai ismereteknek komplex technológiafejlesztéssel kell párosulniuk. A kamara Életmű Díjjal ismerte el több évtizedes áldozatos munkáját, mert – mint ahogy a díj indoklásában szerepel – a szakember munkásságával maradandót, példaértékűt alkotott a gazdaság területén.

„Hinni kell, hogy a befektetett munka gyümölcse beérik”

2016. 03. 30. 14:20

Ha ki sem mozdulna az irodájából, akkor is naprakész információi lennének a cég működéséről, az úton lévő járművek helyzetéről, a sormási telephelyen történtekről. Rétházi Csaba, a gabonakereskedelemmel és szállítással foglalkozó bólyi Agro-Boy Kft. ügyvezető-tulajdonosa ma is rácsodálkozik arra, hogy mivé lett az egykor a családi ház étkezőjéből elindított vállalkozás. A szinte 0 Ft-nyi kezdőtőke mára 2 milliárdra duzzadt, Nagykanizsa mellett, Sormáson kialakítottak egy több mint 10 ezer tonna szemes termény tárolására alkalmas raktárbázist, Bólyban felépítettek egy komfortos irodaházat, kamionokat vásároltak és még lehetne sorolni az elmúlt két évtized eredményét. Mindezt a cégnél jelenleg dolgozó 22 kollégával érték el.

MagyarBrands-díjban részesült a Biokom

2015. 11. 17. 13:19

altÖnkéntes kamarai tagunk, a Biokom Nkft. kiemelkedő sikert ért el az országos szakmai minősítésen és elnyerte a MagyarBrands- díjat. Gratulálunk!

Elnökségi ülés Mohácson

2015. 10. 16. 12:25

A mohácsi vállalkozásokat leginkább foglalkoztató szemétdíj, jövő évi tervek, valamint a vállalkozóknak szóló elismerések szerepeltek a kamara mohácsi elnökségének legutóbbi ülésén.

Kitüntetések Pécs Város Napja alkalmából

2015. 09. 02. 10:23

altTovábbi önkéntes iparkamarai tagvállalkozások vezetőit tüntettek ki a tegnapi ünnepi közgyűlésen. Gratulálunk dr. Németh Péter (Pannonia Kft.) és Budavári Attila (Pécsi orgonaépítő Manufaktúra Kft.) cégvezetőknek!

Komló és Mohács legjobbjai

2015. 06. 03. 13:44

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Komló és Mohács Városi Elnökségei díjazták a térség gazdasági életének legjobbjait.

Innováció = Jövő

2015. 05. 06. 12:48

Az országos kamarai innovációs rendszer és az Enterprise Europe Network nemzetközi aktivitásai mellett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara igyekszik a helyi vállalkozási igényeknek megfelelően szakmai tanácsadásokat nyújtani, innovatív projektek elindulását segíteni. A közeljövőben indul a Fejlesztők Fóruma, amely remek terepe lesz a kkv-k innovációs fejlesztései egyeztetésének. A kamara folyamatosan együttműködik az egyetemmel az Innovációs Paktum alapelvei mentén és egy pályázati program, a Tudáspark keretében. Ez utóbbi célja az egyetemi KFI-rendszer dinamizálása, a kutatói projektek ipari felhasználásának elősegítése és nemzetközi piacok teremtése.

„A siker titka a nagyfokú elkötelezettség”

2015. 05. 06. 12:46

Példa nélküli sikert tudhat magáénak Kollár László, aki néhány év alatt jelentős idegenforgalmi célponttá tette a korábban turisták által alig látogatott baranyai települést, Bikalt. A Hella’91 Kft. által működtetett bikali Puchner Kastélyszálló 90%-os telítettséggel, ötféle szálláshangulatban várja a kikapcsolódásra várókat, akik 60%-a törzsvendég.

A minőségi utánpótlás nevelésért

2015. 05. 06. 12:41

A kamarai Szakképzési Díjat idén is hárman vehették át.

„ Az én felelősségem a szakszerű és időben történő tájékoztatás”

2015. 05. 06. 12:38

Számtalan kamarai szakmai rendezvényen és programban vesz részt aktívan, tanácsadó az Önindító programban, a kamarai ingyenes pénzügyi tanácsadó napok egyik szervezője, és mint pályázati szakértő is nagyban hozzájárul a megyei vállalkozások pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez. Emellett a kamarai Kisvállalkozás-fejlesztési Bizottság tagja Opauszki László, akinek 2014-ben végzett munkájáért Kiváló Kamarai Munkáért Díjat adományozott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

„Aki megszereti, marad is a szakmájában”

2015. 05. 06. 12:36

Nem volt teljesen biztos abban, mi is szeretne lenni, ezért egyik lehetőségként jelölte meg a kereskedelmi iskolát annak idején Szabó Zsolt és nem bánta meg választását. Az autószerelő szakmával szemben azért győzött az eladó, mert itt nem kellett összepiszkolnia a kezét. A ma Siklóson műszaki boltot vezető és tulajdonló kereskedő családjában többeknek ez volt a hivatása, így a fiatalember tudta, mivel jár az, ha valaki a pult mögött áll.

Negyven éve fodrász

2015. 05. 06. 12:34

A kamarai Az Év Kézművese Díjat ebben az esztendőben a pécsi Zsoldos Dezsőné vehette át. A délutáni órákban a nap vidám táncot  jár a tükrökön Pécsett a Ferencesek utcai fodrászműhelyen. Zárás előtt találkozunk itt, egy kicsit várnom kell, mert az utolsó vendég haján igazítani szeretne egy kicsit.

A modern pécsi cukrászda megteremtője

2015. 04. 01. 13:12

Még csak 25 éves Märcz Éva, még egy éve sincs, hogy megnyitott az általa vezetett pécsi Jókai Cukrászda, de már híre van a városban és a megyében prémium kategóriás édességeinek, már megkapta a Made in Pécs magazin „Az év vendéglátóhelye” címet és átvehette a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara első ízben megszavazott „Az Év Fiatal Üzletembere Díjat”.

„Sokat lehet tanulni abból, ha külföldre szállít az ember”

2015. 04. 01. 13:10

A Blázek & Anni Kft. már 1989-es megalapításakor is dolgozott külföldre, jelentősebb külkapcsolatai azonban az elmúlt 15 évben formálódtak, akkortól számítva, amikor 2008-ban megvásárolta a tulajdonosoktól a menedzsment a céget.

Fából tégla: fatégla

2015. 04. 01. 13:00

A falburkolat hagyományos téglaburkolatot mutat, de tömör fa anyagának köszönhetően különleges, meleg légkört biztosít az általa burkolt helyiségben. Egy teljesen új „burkolóanyagot”, úgynevezett fatégla falburkolatot fejlesztett ki a pécsi It’s Wood Kft.

Innovációs elismerés a Strauss Metal Kft-nek

2015. 04. 01. 10:33

A XIII. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága kiemelt elismerésben részesítette kamaránk és a kamara által menedzselt Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagját.

Innováció és LED-fénycsövek

2015. 04. 01. 09:59

A világítás korszerűsítését végzi ipari üzemekben, középületekben, bevásárló csarnokokban, köztereken a Tega-Led Kft. A korszerűsítés az eddigi higanygőz kisülésű csöves világítás helyett LED-fénycsövek alkalmazásával történik, ezáltal az eddigi elektromosenergia-költségek átlagban a harmadára csökkenthetők.

Új lendület a további innovációhoz

2015. 04. 01. 09:57

Egy szabadtérben elhelyezhető, nagyobb mennyiségű készpénz tárolására is alkalmas, valamennyi biztonsági követelménynek megfelelő önműködő tankoló automatát fejlesztett Strausz János.

Mindig szem előtt a környezetvédelem

2015. 04. 01. 09:54

Országosan is kiemelkedő a pécsi BIOKOM hulladékgazdálkodási tevékenysége, amelyet a 2014. évben megvalósult Mecsek-Dráva Regionális Hulladékgazdálkodási Program is fokozott. A projekt területileg 313 települést és mintegy 426 ezer főt érint a régióban, eredményeként Pécsett egy komplex, az országban a legkorszerűbb, egyben legköltséghatékonyabb begyűjtési rendszer került bevezetésre, amelyben megvalósul a teljes körű szelektív gyűjtés. Ennek köszönhetően a lerakott hulladék mennyisége 30% alá csökken.

„Mindenki hozzá tud járulni környezete javításához”

2015. 04. 01. 09:52

A Techniq 2000 Kft. központi telephelyének 1.600 m2-es épülete tetején 184 db napelemből álló háztartási méretű kiserőművet létesített kizárólag saját forrásból. A tervezés és kivitelezés során az anyag- és költségtakarékosság szempontjait szem előtt tartva a rendszer tartószerkezetét egy jogszabályi változás miatt selejtezendő reklámtábla-keretekből alakították ki.

„Mindennapi szokássá kell válnia a környezet védelmének”

2015. 04. 01. 09:39

Tulajdonképpen kisfia betegsége indította el a környezettudatos életmód követésében a pécsi Kovács Bertalannét, aki ma már nem csak forgalmazza az egészség- és természetvédő termékeket, hanem számos embert tanított meg az elmúlt években arra, miként óvja önmagát és környezetét. Tevékenységét a kamara Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjjal ismerte el.

Jövő évi tervek

2014. 10. 31. 11:47

A vállalkozók ez évi munkájának elismeréséről, a gazdálkodó szervezetek munkáját segítő 2015 évi programokról, Duna városi szakaszának hasznosításáról is esett szó többek között a PBKIK Mohácsi Elnökségének legutóbbi ülésén.

Mohácsi vállalkozás kapta a kormányhivatal különdíját

2014. 08. 15. 10:54

A Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának különdíjával ismerték el a Furák Andrásné mohácsi egyéni vállalkozó munkáját a Szentlőrinci Gazdanapokon.