Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: mérlegkészítés

Ezekre a számviteli időpontokra figyeljen!

2017. 03. 09. 09:36

A számviteli beszámoló közzétételi határidejéhez közeledve érdemes áttekinteni a legfontosabb számviteli időpontokat.

Az IFRS bevezetése

2016. 10. 18. 20:04

Az IFRS alkalmazása jövőre újabb vállalkozásokat érint opcionálisan vagy kötelezően, érdemes megismerkedni közelebbről a fogalommal azoknak is, akiket egyelőre közvetlenül nem érintenek az IFRS szabályai.

Mentesülés – kérelemre – az adókedvezményre jogosultság elvesztése alól

2016. 02. 10. 10:08

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény rendelkezik a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezményéről. E szabályok körében került rögzítésre az adókedvezmény igénybevételének azon feltétele, hogy az adózónak mind az alaptámogatás, mind a kiegészítő sportfejlesztési támogatás kifizetésének a tényét – annak pénzügyi teljesítésétől számított 8 napon belül – az adóhatóság részére be kell jelenteni. A bejelentés elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.

IFRS mérlegképes könyvelői képzés a Pécsiközgázon!

2015. 11. 02. 14:50

2015. november 15-ig jelentkezhetnek a Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben szervezett, a piaci igényekre épülő IFRS mérlegképes könyvelői képzésére azok a mérlegképes oklevéllel rendelkező szakembereknek, akik szeretnék elmélyíteni meglévő tudásukat, hogy még jobbak legyenek a szakmájukban, vagy szeretnék kiegészíteni azt, amit már tudnak, hogy az új ismeretek által könnyebben tudjanak érvényesülni a munkaerőpiacon, és eligazodjanak az IAS/IFRS rendszer világában.

 

 

Könyvelők rémálma: elbillent a mérleg

2015. 07. 06. 11:08

Mi a teendő, ha egy társaság az év közepén vitte el a könyvelőjéhez az idén januári keltezésű, de tavaly decemberi teljesítésű bevételeiről szóló számlákat?

TAO: ingyenes juttatásokhoz kapcsolódó korrekciók 2. rész

2014. 03. 12. 09:29

Az adóalap megállapítás különös módját alkalmazó szervezetek esetében – feltéve, hogy a Civil-tv. alapján nem minősülnek elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenységet végző szervezetnek –, amennyiben Tao-tv. szerinti adományt juttatnak a vállalkozási tevékenységük eredménye terhére, akkor a költségkénti elszámoláson túl nem élhetnek további adóalap-csökkentési lehetőséggel.

Osztalékelőleg fizetése, közbenső mérleg

2013. 10. 03. 08:28

Két, egymást követő számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása közötti időszakban a taggyűlés osztalékelőleg fizetéséről akkor határozhat, ha a számviteli törvény szerinti, e célból készített közbenső mérleg alapján megállapítható, hogy a társaság rendelkezik az osztalék fizetéséhez szükséges fedezettel.

Ingyenes Pénzügyi tanácsadás a kamarában

2013. 10. 01. 13:39

A kamara tanácsadási napot szervez az egyéni és mikro vállalkozások számára, ahol a résztvevők személyre szabott konzultáción vehetnek részt.

Magyar egészségipari szakmai nap Milánóban

2015. 08. 24. 13:51

A Nemzetgazdasági Minisztérium egészségturisztikai, egészségipari szakmai programot készít elő a 2015. májusában megnyílt Milánói Világkiállításhoz kapcsolódóan, a magyar pavilonban.