Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: számlák láttamozása

Nagyon figyeljen számlaadáskor, különben jön a NAV-bírság!

2017. 01. 31. 09:54

A terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő adószámát eddig csak abban az esetben kellett feltüntetni, ha az áthárított adó összege elérte az egymillió forintot. Ez az értékhatár zuhant most le a tizedére. A hibásan kiállított számlát befogadók is retorzióra számíthatnak: az adóhatóság megtagadhatja a levonási jog érvényesítését.

Elektronikus számlázás: kerüljön képbe!

2016. 02. 17. 12:45

A számlának, a gazdasági események egyik alapdokumentumaként, kiemelt szerepe van a bizonylatok körében. Éppen ezért számos jogszabályi előírást találhatunk, mely a számlák előállításával, megküldésével, megőrzésével kapcsolatosak. Amennyiben megvizsgáljuk, milyen jogszabályi követelményeknek kell megfelelnie a számlának, akkor egy nagyon szerteágazó követelményrendszerrel találjuk magunkat szembe. A képet tovább árnyalja, amennyiben elektronikus számlát szeretne egy társaság kiállítani, vagy a papíralapon kiállított számlákat elektronikusan szeretné megőrizni.

Számlázóprogramok: jövőre mindent lát a NAV

2015. 10. 13. 09:38

2016. január 1-től hozzáférést kell biztosítani a NAV számára a számlázóprogramok adatbázisához.

Új NGM-rendelet a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról

2014. 08. 05. 16:07

Egy új NGM rendelet hatálybalépésével módosulnak a számla és a nyugta adóigazgatási azonosítási szabályai. A legfontosabb tartalmi változás, hogy 2014. október 1-jétől a vállalkozásoknak be kell jelenteniük az adóhatóság felé a számla kibocsátáshoz alkalmazott számlázási programjukat. A többi változásról cikkünkből tájékozódhat.

Új lehetőségek, de nagyobb transzparencia

2014. 01. 23. 19:29

Változást hoz a vállalatok életébe a 2014. januárjában módosult Számviteli Törvény és a márciusban életbe lépő új Polgári Törvénykönyv.