Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: tudáspark

Innováció – Együttműködés – Tudás-Park

2016. 08. 02. 13:38

Az egyetemi tudásbázis jelentős K+F+I potenciállal rendelkezik és a gazdasági szereplők számos szolgáltatásra tartanának igényt, azonban a felsőoktatási-vállalati együttműködések száma jelenleg alulmúlja a kívánt léptéket. Ennek oka sok esetben az, hogy az egyetemi kutatások nem a piaci igényeknek megfelelő irányba haladnak, míg a vállalatok kutatás-fejlesztési igényei nem jutnak el a kutatócsoportokhoz. Egy, a régió innovációs szereplőinek együttműködésén alapuló Tudás-Park kialakítása szükséges ahhoz, hogy hatékonyan ki lehessen elégíteni a kutatói szféra, valamint gazdálkodó szervezetek komplex innovációs szolgáltatási igényeit.

 

3D, öregedés, smart gazdaság

2015. 11. 02. 16:00

altA fenti szavaknak látszólag sok köze nincs egymáshoz. Mint téma mindegyik hallatlanul izgalmas és aktuális. A PBKIK a Tudáspark pályázat konzorciumi partnereként elkészíttette ezek trendelemzését, a hazai és a nemzetközi helyzet feltérképezését, a helyi gazdaság és tudásközpontok számára a területen feltárt üzleti (gazdasági) és kutatási lehetőségekkel együtt.

Elkészült a Smart gazdaság - környezetipar trendelemzése

2015. 11. 02. 14:10

A tanulmány a smart gazdaság - smart city - digitális gazdaság hazai és nemzetközi trendjeit mutatja be, a helyi gazdaság és tudásközpontok számára a területen feltárt üzleti (gazdasági) és kutatási lehetőségekkel együtt.

Elkészült az öregedés (ageing) trendelemzése

2015. 11. 02. 13:59

A tanulmány az öregedés hazai és nemzetközi trendjeit mutatja be, a helyi gazdaság és tudásközpontok számára a területen feltárt üzleti (gazdasági) és kutatási lehetőségekkel együtt.

Elkészült a 3D tevékenység trendelemzése

2015. 11. 02. 13:36

A tanulmány a 3D tevékenység hazai és nemzetközi trendjeit mutatja be, a helyi gazdaság és tudásközpontok számára a területen feltárt üzleti (gazdasági) és kutatási lehetőségekkel együtt.

Felhívás innovatív vállalkozások részére kutatói kapacitás megjelentetéséhez

2015. 08. 18. 10:17

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a PTE által vezetett Tudáspark projektben a partnereivel 2013-ben indított humán- és eszközkapacitás adatbázis (Nyitott Labor) projekt eredményeire alapozva folytatja a munkát, melynek során hazai egyetemek, kutatási központok illetve vállalkozások ipari kapcsolatait segíti bővíteni és fejleszteni, további ötven kutatói profil és innovációs fejlesztési terv feltérképezésével.

Startup Demo Night – szakmai út Bajorországba

2018. 09. 05. 13:47

A Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Bajoroszágba, ahova örömmel várják minden baranyai startup vállalkozás, inkubátorház és egyéb, a startup ökoszisztémában tevékenykedő szervezet jelentkezését.