Üdvözöljük a

A Fishing „emberközpontú és barátságos hangulatú” fesztivál | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Fishing „emberközpontú és barátságos hangulatú” fesztivál

Szerző: Kis Tünde | 2016. június 2.

2008-ban indították útjára a Mecsek árnyékában a Fishing on Orfű fesztivált, ahol a hazai alternatív zenekarok színe-java fellép. Az elmúlt évek alatt a megye emblematikus rendezvényévé nőtte ki magát, és számos fiatalt vonz a megyébe. A fesztivál 9000 vendéget fogad naponta, így a rendezvény nagymértékben hozzájárul a környék szállásadói és vállalkozásai gazdasági eredményéhez. A kamara a Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjjal ismerte el a fesztivált szervezők munkáját.

- A Fishing kulcsa, hogy látogatóinak teljes kikapcsolódást nyújt négy napon keresztül. A közkedvelt zenekarokból álló zenei kínálaton túl számos sport- és szabadidőprogramot szervezünk, de talán a legfontosabb a helyszín: a Pécsi-tó valamint a Panoráma kemping rendkívüli szépsége és hangulati adottságai, valamint Orfű vendégszeretete nagyban hozzájárul a hozzánk érkezők elvarázsolásához. Ezen túl természetesen igyekszünk egy izgalmas zenei rendezvényt szervezni évről évre, ami emberközpontú és barátságos hangulatú – mondja Egyedi Péter sajtófőnök.

 

- Miként illeszkedik Baranya idegenforgalmába ez a rendezvény: kiket kapcsol magához?

- Főként lokális vállalkozásokkal dolgozunk együtt, az építkezésektől kezdve a vendéglátáson át a különböző szolgáltatókig. A Borfaluban például leginkább a helyi borászatok képviseltetik magukat, míg ha valaki egy jót reggelizne a fesztiválon, nem multicégek ételpultjaival, hanem kis helyi vállalkozások standjaival találja szembe magát.

 

- A helyi lakosokat ill. a fogyatékkal élőket külön figyelemben részesítik a fesztiválon. Miért?

- Fontos számunkra az esélyegyenlőség, hogy azok is jól érezhessék magunkat nálunk, akik esetleg egy nagyobb fesztiválon már kevésbé tudnának komfortosan szórakozni. Orfű lakosaival szemben pedig alapvetően a hálánkat szeretnénk leróni: rendkívül támogató és befogadó ez a közösség, nagyon örülünk, hogy itt jött létre ez a fesztivál.

 

- Miként értékelik a fesztiválszervezők, hogy megkapták ezt az elismerést?

- Rendkívül fontos számunkra, hogy a közönség visszajelzésein túl a szakma is értékeli a munkánkat. Ösztönzőnek találjuk, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara figyelemmel kíséri a regionális vállalkozások munkáját, ráadásul díjazza, elismeri azokat. Ezúton is köszönjük a díjat, és megígérjük: továbbra is az eddigi elszántsággal és lelkesedéssel végezzük munkánkat!