Üdvözöljük a

A hónap üzletembere: Szundi György | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A hónap üzletembere: Szundi György

Szerző: E.É.| | 2012. május 3.

Egykori újságíróból lett sikeres vállalkozó. Az általa felépített cég már hosszú évek óta meghatározó piaci szereplő. A vállalkozás nem csak grafikai munkákkal, szerkesztéssel, könyvek tördelésével, kiadványok tervezésével foglalkozik, de időközben betört a konferenciák, rendezvények szervezésének piacára is. Legutóbb egy kiváló visszajelzéseket kapott 400 fős, tudományos rendezvény teljes szervezésében és lebonyolításában jeleskedett. A megrendelő partnerek szerint a „Partners Pécs” Kft. minden esetben teljesíti az általa felvállalt feladatot. Szundi György ügyvezetőt a kamara a hónap üzletemberévé választotta.

 

Bár az újságírást  elég régen abbahagyta, azért a műfajtól  mégsem került messzire. Mikor kezdte a vállalkozást?

 

Ez így van, hiszen a Partners Pécs Kft. már 1996-óta működik. Grafikai és szerkesztői munkákat végzünk a legkülönbözőbb nyomtatványok előkészítésében közreműködünk. De készítünk a partnereink igénye szerint, saját tervezésű kiadványokat, emellett természetesen részfeladatokat is vállalunk. Ilyenek például az idegen nyelven íródott könyvek magyar szövegének a tördelése. Évente egyébként száz könyv tördelését, tervezését és persze a szerkesztését készítjük el a saját stúdiónkban. Legfontosabb megbízóink között tisztelhetjük az Alexandra Könyvkiadót, a Pécsi Tudományegyetemet, illetve a Postás Szakszervezetet. Eddigi sikereink többek között annak köszönhető, hogy sok éves, hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező, képzett tördelőink és grafikusaink garantálják a pontos, gyors, gazdaságos megoldásokat.

 

E területen milyen referenciákkal büszkélkedhetnek?

 

Ahogy azt már a fentiekben említettem: újságírói, fotóriporteri és szerkesztési-tördelési feladatokat egyaránt végzünk a Magyar Posta, a Postás Szakszervezet, a Pécsi Sörfőzde, az Alexandra Könyvfutár és egyéb újságok, kiadványok elkészítésében. A cégünk megalapítása óta több száz termékcímke, katalógus, cégismertető, szórólap készült már a műhelyünkben. Közülük szívesen, említem például a Knorr, a Szalon Sör, a Colgate-Palmolive cégekkel való együttműködést. Emellett persze a tradicionális nyomdai hagyományok maximális tiszteletben tartása mellett a legújabb technikákat és technológiákat felhasználva szolgáljuk ki ügyfeleinket, akár a teljes tervezési és megvalósítási feladatról, akár valamely részmunka folyamatról legyen is szó.

 

A fenti tevékenységeken kívül azonban úgy tűnik, hogy sikeresen vetették meg a lábukat a rendezvényszervezés piacán is. Erre kitűnő példa volt a legutóbbi konferencia, amely 400 fő részvételével zárult. Milyennek látja ezt a piacot?

 

Pécs sok tekintetben kiemelkedően jó adottságokkal bír ahhoz, hogy sikeres nemzetközi konferenciák helyszíne legyen. A tudományos rendezvények világában új trend, hogy a szervezők és a résztvevők érdekes, izgalmas, kissé egzotikus, de azért minden komforttal bíró helyszíneket keresnek. Olyan városokat, amelyek nem tartoztak régebben a szokásos konferenciavárosok közé. Ezt a tendenciát, és az új kulturális létesítményeket kihasználva Pécs is jó eséllyel pályázik egyre több tudományos kongresszus helyszínéül. Persze ahhoz, hogy egy több száz fős konferencia zökkenők nélkül lebonyolódjon , nem elég a megfelelő helyszín. Legalább ennyire, de talán még fontosabb is a szervező munkatársak hozzáállása, felkészültsége, tapasztalata. Ebben a tekintetben különösen szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan kollégák vannak körülöttem, akikre teljes biztonsággal rábízhatom akár egy-egy rendezvény komplett lebonyolítását is. Az ilyen feladatok ellátásához nem csak jó szervező készségre, precizitásra és kitartásra van szükség, de kell az az adottság is, amivel a legfáradtabb pillanatokban is mosolyogva tudják a vendégek minden problémáját orvosolni. Mert probléma azért akad, hisz hiába van a világra szóló Zsolnay Negyedünk, vagy a fantasztikus – bár külföldinek kimondhatatlan nevű – Kodály Központunk, ha nincs nemzetközi repülőterünk és elegendő színvonalas szálláshelyünk. Sajnos a konferenciahelyszínek kiválasztásakor az egyik első számú szempont a gyors és gazdaságos elérhetőség (legalább Európából), és a minimum négy csillagos, esetleg wellness hotel. Sajnos ezek pótlása rengeteg plusz költséggel jár, a budapesti transzfer és a helyi shuttle járatok nagyon sokba kerülnek. Ezeket a hiányosságokat még több személyes odafigyeléssel, még gondosabb kiszolgálással, és persze árkedvezménnyel próbáljuk feledtetni.

 

A legutóbb szervezett konferencia miben volt kuriózum ?

 

A fentiekben már említettem, hogy a tőlünk független hiányosságokat még több személyes odafigyeléssel, gondosabb kiszolgálással próbáljuk pótolni a kollegáimmal. Efféle, a még több, még közvetlenebb személyes kapcsolatot tartalmazó program volt a legutóbbi, idegsebészeknek rendezett kurzuson elsőként kipróbált „lakásétterem” is, és mondhatom, hogy nagyon nagy sikere volt! Ezen az esti programon nem vendéglőbe, hanem vendégségbe vittük a konferencia néhány résztvevőjét, ahol érdekes bepillantást nyerhettek a hétköznapi helyi konyhába (és nappaliba is!). Úgy gondolom, hogy az ilyen jellegű személyes, személyre szabott programokra, program szervezésre van szükség és igény, ami bár sokkal több munkával jár, de nagyobb sikerélményt is okoz.