Üdvözöljük a

A kedvenc a tenisz, de ott van az éjszakai futás is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A kedvenc a tenisz, de ott van az éjszakai futás is

Szerző: Kis Tünde | 2017. szeptember 6.

Képes késő este, vagy éjszaka futócipőt húzni és elmenni futni, ha éppen akkor van rá ideje. Sport nélkül nehezen képzeli el az életét a földgáz- és villamosenergia-értékesítéssel, karbantartással, valamint energetikai tanácsadással foglalkozó pécsi Hungaro Energy Kft. ügyvezetője, Katics Ákos, aki több sportágat is kipróbált már. Az, hogy mindenre jut ideje, jó szervezés kérdése.

- A mozgásformák közül a tenisz számomra a non plus ultra, már több mint két évtizede heti rendszerességgel űzöm ezt a sportot – vágja rá gondolkodás nélkül arra a kérdésre a választ a fiatal üzletember, hogy mióta és milyen gyakorisággal sportol. - A tenisz mellett télen sűrűn snowboardozom, nyáron wakeboardozom, ezeket kiegészítve pedig heti rendszerességgel futok, edzőterembe járok, és még focizom is.

 

- A felsorolásból az derül ki, hogy inkább egyedül szeret sportolni.

- Valóban, többnyire az egyéni sportokat kedvelem. Ilyenkor ugyanis, amikor magamban rovom a köröket vagy nagy sebességgel siklok, tudom, hogy csakis rajtam áll vagy bukik az egész és csak magamra számíthatok.

 

- Milyen szerepet játszik a sport az életében?

- Nálam fontos szerepe van a sportnak! Csak e tevékenység közben tudok igazán kiszakadni a hétköznapok stresszéből. A sportokat mindig csak hobbi szinten műveltem, nem vagyok az az igazán versengő típus. Persze ha egy barátságos meccset játszunk egy csapattal, 100%-ig ott vagyok és küzdök, de a hivatalos versenyek mindig is távol álltak tőlem. Úgy gondolom, hogy egy verseny csak plusz stresszt és elvárást rak az ember vállára, én pedig pont az ellenkezőjéért csinálom.

 

- Mit tanult meg a sportolás által, amit az élete más területén is kamatoztatni tud?

- Mivel a tenisz folyamatos koncentrációt, precizitást és nagy odafigyelést igényel, talán ennek is köszönhető, hogy a munkámat is folyamatos odafigyeléssel és precízen tudom végezni.

 

- Elfoglalt üzletemberként, ügyvezetőként nem lehet könnyű időt szakítani a mozgásra.

- Nagyon sokat dolgozom, emellett a 2 és ½ éves fiammal is próbálok minél több időt tölteni. Heti kétszer még a tenisz is belefér, viszont ez miatt a többi napomon tovább kell bent maradnom. Ezért futni vagy edzőterembe már csak késő esete megyek, általában 10 óra és éjfél között. Vagyis nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

 

- Előfordult-e már, hogy valaki az ön hatására kezdett el sportolni?

- Nem emlékszem ilyenre, nem vagyok akkora fanatikus sportoló. Én csakis magam miatt csinálom. Úgy gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy mit szeretne, ha sportolni, akkor sportolni.

 

- Mostanában egyre több kapcsolat, üzlet sporttevékenység közben jön létre. Netán volt már önnek is ilyen tapasztalata?

- Természetesen volt, de az én környezetemben ez annyira nem jellemző. Mivel többségben késő este sportolok, ilyenkor már nehéz embereket is találni, nemhogy munkakapcsolatokat. Viszont igyekszem elkülöníteni a kettőt: ha sportolni megyek, abban az 1-2 órában minden erőmmel a sportra akarok összpontosítani. Szeretném elkerülni, hogy akkor is munkáról kelljen beszélnem, arra ott van az a napi 10-12 óra.