Üdvözöljük a

„A növekedést fenn kell tartani” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„A növekedést fenn kell tartani”

Szerző: N.T. | 2014. március 5.

Egyéni, speciális igényekhez fejleszt hardvereket, szoftvereket a pécsi RG Net Kft. Ma már azért keresik a megrendelők a vállalkozást, mert azt hallották róluk, hogy az innovatív kollektíva sok új megoldást képes a termékekbe beépíteni, alkalmazni.

  A 2005-ben létrehozott cég az RG Stúdió társcégeként először szoftverfejlesztéssel, rendszerüzemeltetéssel, hálózatfejlesztéssel foglalkozott, de hamar bővült a kör a beléptető rendszerekkel illetve az egyedi fejlesztésű Írisz beruházás megfigyelő rendszerrel. (A rendszert a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díj Elismerő oklevéllel tüntette ki, az IT Business szakmai lap pedig 2007-ben az év legígéretesebb fejlesztésének választotta.)  

  Az utóbbi években az RG Net egyre több gépipari-, ipari vállalkozás számára végez innovatív fejlesztéseket, amelyeket maguk terveznek és kiviteleznek és amelyek növelik a hatékonyságot valamint segítik a versenyképességet. 2013-ban többek között a Terex-Demag, a Dél-Kom és a Lakics Kft. is elégedett megrendelőik közé tartozott. Herbály István az RG cégcsoport egyik tulajdonosa és az RG Net Kft. műszaki fejlesztő vállalkozás ügyvezetője fontos szerepet játszik a megyében az ipari innovációk generálásában és a fejlesztések szakszerű kivitelezésében. Ezért a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Az Év Üzletembere Díjat adományozta számára. Ezt az elismerést az a természetes személy kaphatja meg, aki egyes gazdasági szervezetek piacképességét, eredményes gazdálkodását jelentősen javító teljesítményt nyújtott a megelőző évben Baranya megyében.

 - Nagyon örülök az elismerésnek, főként azért, mert ezt a díjat nem pályázat útján lehet elnyerni, hanem a munkám alapján egy bizottság döntött róla, hogy én legyek a tavalyi év üzletembere. Más is látja, hogy amit csinálunk, annak van látszata, van értelme, ez sokat jelent számomra – fogalmazta meg az átadón a fiatal üzletember. - Büszke vagyok arra, hogy én is csatlakozhatok azokhoz a kiváló szakemberekhez, akik előttem már megkapták ezt az elismerést. Ez a díj jelentheti azt is, hogy valamit letettünk az asztalra és ez valahol a fiatalok számára is irányt mutathat. A FIVOSZ támogatja a fiatalok vállalkozóvá válását, a projekt keretében meghívtak, hogy tartsak előadást a fiúknak, lányoknak: miként lehet vállalkozást indítani, mire figyeljenek az alapításkor. Azt is elmondtam nekik, hogy az RG Net eredménye nem egyszemélyes teljesítmény, hanem egy egész cégé, a mögötte álló dolgozók munkájának összessége, hogy ide el tudtunk jutni.

 - A díj indoklásában szerepel, hogy innovatív fejlesztéseket terveznek és kiviteleznek más vállalkozások számára. Ez az innováció nagy mértékben meghatározza a céget.

 - Igen, az innovációt elég széleskörűen értelmezzük. Nem csak arra kell gondolni, hogy laboratóriumokban kutatunk, hanem arra is, hogy állandóan nyitott szemmel járunk, és amit látunk, új és érdekes technológiákat, amit felhasználhatunk - akár mi, akár az ügyfeleink -, azokat igyekszünk beépíteni a működésünkbe. Így hoztuk létre a műholdas adatátviteli üzletágunkat. A hardver-szoftver fejlesztéssel foglalkozó cég pedig abszolút piacorientált kutatásokat, fejlesztéseket végez.

 - Miként fogalmazható meg a jövő, merre tovább?

 - Motivációból nincs hiány és van bőven min dolgozni.  Mint a legtöbb ágazatban, ebben is elmondható, hogy a siker múlandó, illetve azok az eredmények, amelyeket elértünk, maguktól nem maradnak fenn. Valamikor hallottam egy nagyon jó mondást egy oktatótól: ami nem növekszik, az csökken. Azaz a növekedést fenn kell tartani, ehhez pedig építeni kell a kapcsolati tőkét, új partnereket kell szerezni, illetve a régiekkel olyan jó viszonyban maradni, hogy vegyék igénybe a szolgáltatásainkat. Ezen folyamatosan dolgozni kell, nem lehet hátradőlni.