Üdvözöljük a

A rendezvényterem új szintre emelte a vendéglátást a Pálmában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A rendezvényterem új szintre emelte a vendéglátást a Pálmában

Szerző: Kis Tünde | 2017. november 7.

Régi vágya vált valóra két évvel ezelőtt a mára országos hírnevet szerzett botyakapeterdi Pálma vendéglő vezetőjének, Hóbor Lászlónénak, amikor megépült a vendéglő rendezvényterme. Ezzel ugyanis olyan hely jött létre, amely nagyobb csoportok fogadására, különleges események megünneplésére is lehetőséget biztosít. Mint Hóborné Klára mondja, Pécsről is szívesen érkeznek hozzájuk vendégek egy-egy ünnepi alkalom megtartására, kedvelik házias ételeiket és azt a szíves vendéglátást, amit ő és kollégái biztosítanak. A családi vállalkozás immár több mint 20 főt foglalkoztat.

- Mostanra lezajlott az idegenforgalmi szezon, ami jelentősen befolyásolja a működésünket, hiszen itt vagyunk a 6-os út mellett, ezen az országúton pedig igen sokan megfordulnak – mondja a vendéglőt működtető vállalkozás vezetője, Hóbor Lászlóné. – Szép számmal volt rendezvényünk a szezonban, ezekhez kiváló helyszín az új rendezvénytermünk, ami két éve készült el. Ez új lehetőséget teremtett számunkra arra, hogy az étterem napi forgalma mellett csoportokat is fogadhassunk. Összességében kijelenthetem, hogy jó szezont zárunk.

 Ehhez arra van szükség, hogy olyan dolgokkal kedveskedjünk a vendégeinknek, amiből azt érzik, fontosak számunkra. Sajnos arra már nincs lehetőségünk, mint korábban, hogy saját szervezésű rendezvényeket, pl. káposzta fesztivált tartsunk, mert annyira zsúfoltak a hétvégéink a sok bejelentkezés miatt, hogy erre már nem futja az energiánkból.

 Az éttermünkben családias légkör uralkodik, hazai ízekkel, házias dolgokkal várjuk a hozzánk betérőket. Mi tesszük el a savanyúságokat, sütjük a süteményeket, és az ételeinknél is elsődleges szempont, hogy friss alapanyagokból, a mi konyhánkon készüljenek, nem dolgozunk késztermékekkel. Néhány éve az idősebb fiam elkezdett szőlészettel, borászattal foglalkozni. Ő is itt dolgozik, hiszen az egész család részt vesz a vállalkozásban, de nagy kedvet kapott a borászkodáshoz – amelyben a férjem sokat segít -, és az iskola elvégzése után jó szakember vált belőle. Ma már nagyobbrészt a saját borait szolgáljuk fel az étteremben, a vendégeknek nagyon ízlenek az aranyérmes borok.

- Miként tudják kiszolgálni a vendégeik igényeit?

- A vendégeknek igényük van arra, hogy időről időre megújuljon az étterem. Én is szeretek új dolgokat kitalálni, akár karácsonyra vagy más alkalmakra szépen feldíszíteni a vendégteret. Mindig kicsit más a dekoráció, számomra fontos, hogy rend és tisztaság legyen, és örülök neki, hogy ezt még a férfi vendégeink is észreveszik. Az ételekkel kapcsolatban ugyanez a stratégiánk, évente egyszer-kétszer megújítjuk az étlapot – ez főként a kisebbik fiam reszortja -, mert keresik az új ízeket. Ugyan nagyon szeretik a nálunk étkezők a magyaros ételeket, de egyre nagyobb az igény a zöldségekre, a grillezett ételekre, így igyekszünk ezt is kielégíteni.

- Két évvel ezelőtt nyitották meg a rendezvénytermet. Ez miként alakította át a vendéglő működését?

- Három elképzelésem is volt, hogy miként lehet megnövelni a területünket, hogy több vendéget fogadhassunk, végül a most látható verzió valósult meg. Volt egy pályázati lehetőség, mellette egy nagyon kedvező hitelkonstrukció, és akkor eldöntöttük, hogy belevágunk. Mára beigazolódott, hogy jó döntést hoztunk, mert nagy igény van a rendezvényteremre, szép a környezete, jó helyen van, Pécsről is sokan jönnek egy-egy eseményt, évfordulót megünnepelni. Nem okoz gondot számunkra, ha egy nagyobb létszámú csoportot kell vendégül látnunk.

- Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

- Januárra egy kéthetes leállást tervezünk, szeretnénk belülről megújítani az éttermet. Jövő augusztusban lesz 15 éve annak, hogy megnyitottunk, itt az ideje egy kis átalakításnak, hogy megint valami újat tudjunk nyújtani. Az ételekkel kapcsolatban is lesz egy kis változás. Emellett jelenleg is zajlik egy sikeres eszközbeszerzési pályázatunk eredményeként a konyhánk bővítése, bár már most is sok olyan berendezésünk van, amelyekkel színvonalas munkát tudunk végezni. Én azt tervezem, hogy hamarosan teljesen átadom a két fiamnak a vezetést, bár a háttérben megmaradok amolyan tanácsadóként. A vendéglátás igen fárasztó, sokszor hétvégén, éjszaka, ünnepnapon is dolgozni kell, és másnap reggel újra kinyitni. Van két unokám, szeretnék több időt tölteni velük.