Üdvözöljük a

A szakképzett mérnökök, a tapasztalt szerelők és a saját nevelésű tanulók jelentik a cég jövőjét | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A szakképzett mérnökök, a tapasztalt szerelők és a saját nevelésű tanulók jelentik a cég jövőjét

Szerző: K.T. | 2018. május 2.

Több mint 10 éve foglalkozik villanyszerelő, elektronikai műszerész, ipari gépész, hegesztő, valamint épület- és szerkezetlakatos tanulók gyakorlati képzésével a KONTAKT-Elektro Kft. A vállalkozás elkötelezett és sikeres az erősáramú szakképzés fejlesztésében, az erősáramú technikus képzés újbóli beindításában. Kezdeményezésükre a kamarában erősáramú munkacsoport alakult a szakképzett humánerőforrás-problémák megoldására.

A vállalkozás a kamarával együttműködve hatékony és értékes pályaorientációs tevékenységet folytat üzemlátogatások, versenyek, szakmabemutatók, valamint pályaválasztási táborok szervezésével, megtartásával. E téren kifejtett aktivitásuk az egész szakma utánpótlását segíti. A KONTAKT-Elektro Kft. munkáját a kamara Baranya Megyei Szakképzési Díjjal ismerte el.

 

 A tavaly 35. évfordulóját ünneplő családi vállalkozás mintegy negyed évszázada foglalkozik szakmunkástanulók gyakorlati oktatásával. A cég jövője érdekében is nagyon fontos a tanulóképzés, hiszen egyre kevesebben választják a villamos szakmát, holott ma már korszerű feltételek mellett dolgoznak a szakemberek és teljesen más körülmények között zajlik a villamosberendezés-gyártás is. A KONTAKT-Elektro évtizedek óta jó kapcsolatot ápol Baranya megye szakképző intézményeivel, fogadja azok lakatos, villanyszerelő, elektronikai műszerész és mechatronikus tanulóit a gyártásban, a tanműhelyben. Azért vállalják a szakmai utánpótlás nevelését, mert az itt tanuló fiatalok egy részét foglalkoztatni is tudják. A vállalkozás a duális képzés keretében mérnökhallgatókat is fogad, és aktívan részt vesz a pécsi egyetemi oktatásban.