Üdvözöljük a

„ Az én felelősségem a szakszerű és időben történő tájékoztatás” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„ Az én felelősségem a szakszerű és időben történő tájékoztatás”

Szerző: N.T. | 2015. május 6.

Számtalan kamarai szakmai rendezvényen és programban vesz részt aktívan, tanácsadó az Önindító programban, a kamarai ingyenes pénzügyi tanácsadó napok egyik szervezője, és mint pályázati szakértő is nagyban hozzájárul a megyei vállalkozások pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez. Emellett a kamarai Kisvállalkozás-fejlesztési Bizottság tagja Opauszki László, akinek 2014-ben végzett munkájáért Kiváló Kamarai Munkáért Díjat adományozott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Ezt az elismerést az a természetes személy kaphatja meg, akinek munkája nyomán az adott kamarai szervezeti egység vagy a kamara egészének eredményessége, hatékonysága javult.

 Opauszki László 2006 óta működteti saját könyvelőirodáját. A könyvelés mellett tanácsadással, pályázatírással, oktatással is foglalkozik.

 - Mintegy 7 éve veszek részt a kamara munkájában, a közbeszerzési referens képzés oktatójaként kezdtük az együttműködést – mondja a díjazott. - Harmadik éve vagyok a Kisvállalkozás-fejlesztési Bizottság tagja, a kamara vállalkozói tanácsadásában is részt vettem. Második alkalommal mint oktató és keresztszülő tevékenykedem a kamara, a munkaügyi központ és a KIKK Egyesület által indított Önindító programban.

 - Mit tart munkájában a legfontosabbnak, milyen elvek, értékek mentén dolgozik?

- Az ügyfeleknek alapvetően nem kell érteniük a pénzügyekhez vagy a könyveléshez, ezért veszik igénybe szakember munkáját. Viszont fontos hangsúlyozni, hogy ők felelnek a vállalkozásukért, ezért - véleményem szerint - elengedhetetlen egy minimális tudás ezen a területen. Az én felelősségem a szakszerű és időben történő tájékoztatás, információnyújtás. Pl. pályázat esetében nem csak a támogatás nagyságára, hanem a vállalásokra is felhívom a figyelmet. Nem egyszer előfordult már, hogy lebeszéltem a vállalkozót egy pályázat benyújtásáról. A könyvelésnél is az időben nyújtott információ a legfontosabb. Alapvető elvárás magammal szemben, hogy határidő előtt illetve egy gazdasági esemény megtörténte előtt tájékoztassam az ügyfeleimet olyan mértékben és nyelvezettel, amit laikusként is megértenek.

- Miben szorulnak leginkább támogatásra, segítségre a vállalkozások? Ön mit tapasztal, hogy mit várnak a kamarától?

- Ebben a felgyorsult, rohanó világban, ahol mindenki fut a munka után, nincs idő az adminisztrációra és sajnos nem is érzik ennek a súlyát. Ezen túlmenően egyre gyakrabban változik a vállalkozások működését meghatározó jogszabályi háttér is. Mindezek alapján egyre nagyobb érték az időben megszerzett, korrekt információ. Úgy látom, hogy a korrekt tájékoztatásra van legnagyobb szükségük a kisvállalkozásoknak. Ha veszik a fáradságot és elolvassák a kamarai hírlevelet vagy megnézik a PBKIK honlapját, akkor hozzá is juthatnak ezekhez az információkhoz.