Üdvözöljük a

Bármikor érdemes nekiállni az idegennyelv-tanulásnak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bármikor érdemes nekiállni az idegennyelv-tanulásnak

Szerző: K.T. | 2018. május 29.

A hazai kis- és középvállalkozások külföldi piacra jutásának egyik legnagyobb gátja az idegennyelv-tudás hiánya. Hiába kitűnő minőségű és kedvező árú az általuk kínált termék vagy szolgáltatás, ha a nyelvi nehézségek megakadályozzák őket abban, hogy azokat „eladják” a lehetséges külföldi partnereknek. Az Enterprise Europe Network (EEN) hálózat is angol nyelven kommunikál, mint ahogy az októberi, a kamara által szervezett pécsi nemzetközi üzletember-találkozó, az Open4Business nyelve is az angol lesz. A rendezvényig visszalévő időt érdemes a felkészülésre szánni, akár az angolnyelv-tudást csiszolni, akár tárgyalástechnikai ismereteket tanulni. A pécsi KATEDRA Nyelviskola mindkettőben tud segíteni.

- Vállalkozói profilok fordításában működünk együtt az Enterprise Europe Network-kel, emellett fordító és tolmács szolgáltatást is végzünk. Képzett, fordítói engedéllyel rendelkező munkatársakkal dolgozunk, a profilok fordítása során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az anyanyelven megfogalmazott tartalmak teljes értékben, megfelelő stílusban és igényes angolossággal jelenjenek meg – foglalja össze Szloboda Kriszta, a KATEDRA Pécs Nyelviskola oktatásszervezője az EEN-nel való kapcsolatukat.

 

- A nemzetközi üzleti nyelv legfőképpen az angol. Ahhoz, hogy az üzletemberek sikeresen tárgyaljanak ezen a nyelven, nem elég jól beszélni. A nyelviskola tárgyalástechnikai tréninget is tart, ez miről szól? Milyen hiányosságaik vannak az üzletembereknek, miben kell őket támogatni?

- Iskolánk minden készség fejlesztésével foglalkozik, ennek köszönhetően a tárgyalástechnikai, illetve prezentációs tréning akár angol nyelven is folyhat. Ahhoz, hogy az üzletemberek igényes angolossággal és hitelesen tudják magukat képviselni a tárgyalásokon, minimum középfokon kell, hogy ismerjék a nyelvet. Sokan nem használják mindennap az idegen nyelvet, ezért érdemes az utazások, tárgyalások előtt egy kicsit felfrissíteni azt. Ilyen esetben néhány óra vagy akár egy mini tréning is sokat segíthet. Annak, akinek belefér az idejébe a rendszeres készülés, a heti privát órákat ajánljuk. A privát órák személyes vagy skype-órák is lehetnek, emellett önálló online tanulási csomagunk is van, amely a tér-idő probléma leküzdésére nyújt megoldást. De vállalati és egyéni tanfolyamokat is szervezünk, ha pedig erre már nincs idő és energia, tolmács szolgáltatásunkat ajánljuk. A korszerű technikának köszönhetően arra is van lehetőség, hogy a szinkrontolmács interneten keresztül, távolról nyújtson segítséget, mint ahogy egy megbeszélés vagy konferencia résztvevőinek sem szükséges egy közös helyen tartózkodniuk.

 

- Idén 3. alkalommal szervezi meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Open4Business nemzetközi üzletember-találkozót 2018. okt. 3-5-én. Ha a helyi vállalkozók ezen részt szeretnének venni, de nem elég jó az angolnyelv-tudásuk, akkor a rendezvényig visszalévő időben hogyan tudnak felkészülni, akár az önök segítségével?

- Az Open4Business felkészüléshez a nyár folyamán, illetve ősszel igény szerint 30 órás tréningeket indítunk, ezek során felkészítjük az üzletembereket a sikeres tárgyalásra adott idegen nyelven, illetve tárgyalástechnikai szempontból. Elkészítjük a cég bemutatkozó szövegét, amit be is gyakorolunk velük, mintha a valóságban ott ülne velük szemben a tárgyalófél. Így a vállalkozók magabiztosan vehetnek részt a nemzetközi üzletember-találkozón.