Üdvözöljük a

Belső átképzéssel csökkentik a szakemberhiányt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Belső átképzéssel csökkentik a szakemberhiányt

Szerző: Sz.K. | 2017. október 3.

A víz- és csatornarendszerek kiépítését, központi-fűtés, szellőző, szellőző és légtechnikai berendezések szerelését végző pécsi GLT Delta Épületgépészeti Kft. munkatársainak nagy része a cégnél sajátította el a szakma alapjait. Vannak közöttük olyanok is, akik másod-szakmát is itt szereztek. Azonban az utóbbi időben - ugyanis a szakképző intézetekben már évek óta egyetlen vízvezeték-szerelő sem végez - azt az utat választották, hogy a fűtésszerelőik tanulják ki ezt a rokonszakmát.

 - A cég jövőjének biztosítéka, egyik alapja a saját tanulóképzés - mondja Csukás Béla a cég szakképzésért felelős vezetője, akire annak idején azért esett a választás, mert jól tud bánni a kamaszokkal, hallgatnak rá, elfogadják, mind szakmailag, mind emberileg. - A nálunk végzettek jelentős részét továbbfoglalkoztatjuk, mert valljuk a legjobb befektetés, ha a saját szakembereinket mi magunk neveljük ki. Ennek köszönhetően a dolgozóink jelentős része a kezdetek óta a cég alkalmazásában áll, s a szakemberhiányra is megfelelő válaszokat tudunk adni. Többek között minden feltétel adott ahhoz, hogy a leendő vízvezetők-szerelők a régi eljárásoktól egészen a legújabb technológiákig mindennel megismerkedjenek, amelyhez megfelelő gépparkkal is rendelkezünk. A nálunk végzetteknek éppen ezért nem jelent problémát az sem, ha az ónvezetékeket korszerű flexibilis csövekre kell kicserélniük. A tanulóink gyakorlati képzése a munkahelyeken zajlik, ahol a tényleges munkában vesznek részt. Ennek ellenére évek óta nem volt e szakmára jelentkező se nálunk, se a szakképző iskolában.

 

 Annak érdekében, hogy a szakember-utánpótlás továbbra se jelentsen gondot, részt vesznek a kamara Nyitott kapuk programjában, az általános iskolákban pedig osztályfőnöki óra keretében ismertetik meg a gyerekeket a náluk elsajátítható szakmákkal. A Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakgimnáziumával is szorosan együttműködnek, egyebek mellett segítséget kapnak a hozzájuk gyakorlati képzésre kerülő tanulók kiválasztásában is. Annak érdekében, hogy minél jobban megismerjék őket, részt vehetnek a szintvizsgákon.

 

 - A hírünk szájhagyomány útján terjed, a tanulóink révén, akik elmondják a többieknek, hogy ugyan szigorúak vagyunk, de a szakma alapjait biztosan megtanulhatják nálunk - folytatja tovább Csukás Béla. - Azonban mi is egyre inkább érezzük, hogy csökken a gyereklétszám, valamint azt, hogy folyamatosan nő azon szakmát száma, amelyre alig vagy egyáltalán nem jelentkeznek az általános iskola befejezését követően a diákok. Míg korábban 15-20 tanulónk is volt az épületgépész szakma minden területéről, jelenleg tíz van. Négyen közülük az iskolarendszerű képzésben vesznek részt, ők klímaszerelők és központifűtés-szerelők lesznek, a többiek a felnőttképzés keretében szereznek másod szakmát, de vízvezeték-szerelő tanulónk jelenleg sincs.

 

 Szólt arról is, hogy már a pályaválasztáskor kezdődnek a gondok, mert a szülők azt szeretnék, ha a nehéz fizikai munka helyett, valami könnyű, tiszta helyen végezhető pályára menne a gyerekük. E miatt is egyre kevesebben jelentkeznek a szakgimnáziumokba, inkább a szakközépiskolát, vagy a gimnáziumot választják nyolcadik után.  

 - Egyre nagyobb a harc a munkáltatók között nemcsak a tanulókért, de a végzett, jól képzett szakemberekért is - állítja Csukás Béla. - A kétkezi munkát a társadalom nem becsüli meg, sem erkölcsileg, sem anyagilag. A tanulóink a gyakorlati képzés során a benti műhelyben az alapfogásokat sajátítják el, amit élesben kell majd alkalmazniuk a kinti munkahelyeken, s egy idő után képessé kell válniuk az önálló munkára is. A cég alapelve, hogy aki többet tesz le az asztalra, az anyagilag is jobban jár, függetlenül attól, éppen melyik évfolyamára jár.