Üdvözöljük a

Egyedi igények, komplex rendszerek: RG Net Kft. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egyedi igények, komplex rendszerek: RG Net Kft.

Szerző: N.T. | 2013. április 4.

8 év alatt sikeres cégcsoporttá érett a 2005-ben alakult pécsi RG Net Kft., amelynek kezdetben a fő profilja számítógépek szervizelése, hálózatok kiépítése volt. A cég  gyengeáramú rendszerekkel (pl.: megfigyelő és beléptető rendszerek, ügyfélhívók, stb.) is elkezdett foglalkozni és jelentős figyelmet fordított egyedi fejlesztésére, az Írisz rendszerre. A rendszert a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díj Elismerő oklevéllel tüntette ki, az IT Business szakmai lap pedig 2007-ben az év legígéretesebb fejlesztésének választotta.

A cég 8 év alatt sokat fejlődött, mind árbevételét, mind létszámát, mind a felhasznált technológiák tárházát illetően. Több leányvállalatot is létrehozott, a különböző ágazatok minél hatékonyabb lefedéséhez.

Az egyik legsikeresebb az RG Networks Kft., amely az Astra és Eutelsat műholdszolgáltatók   hivatalos magyarországi képviseletévé vált. Az RG Networks Kft. által szolgáltatott műholdas internet szolgáltatás márkaneve a vanNET és olyan településeket, vállalatokat, cégeket valamint magánszemélyeket is kiszolgál, akiknek eddig esélyük sem volt internet hozzáféréshez jutni.

A cégcsoport folyamatos fejlődésének sikerét azok a tulajdonosok, szakemberek tudhatják magukénak, akik meglátták a piacban rejlő lehetőségeket és volt bátorságuk lépni, kockáztatni, új területek felé fordulni. Herbály István, az RG Net Kft. ügyvezetője, aki maga is átélte a vállalkozás átváltozásait.

 - Amikor a cégcsoport munkavállalóinak száma meghaladta a húsz főt, át kellett alakítanunk a vezetési módszereket, meg kellett szerveznünk a belső kommunikációt és információ-megosztást. Ki kellett alakítani egy középvezető réteget, ami nem is volt olyan könnyű – foglalja össze a főbb feladatokat a fiatal szakember. – A gazdasági válság aztán újabb racionalizálást indított el nálunk is, részben ennek a hozadéka az, hogy tevékenységeinket külön cégekbe, leányvállalatokba szerveztük.

 - Miként kell céget építeni? Gondolom, az Önök sikertörténete sem olvasható a tankönyvekben.

 - A legnehezebb dolog talán a bizalom, hiszen sok olyan céget látok én is, amelyekben gyakorlatilag a tulajdonos az ügyvezető, a pénzügyi vezető, a gazdaságis, az árubeszerző – és ezek nem is feltétlenül kis cégek –, ahol a tulajdonos mindent egy kézben akar tudni, mert nem bízik senkiben. Lehet így is csinálni, csak akkor nagyon nehezen tud az ember kilépni a mókuskerékből és nincs külön munkaidő, család, szabadidő stb. Ez számomra nem volt szimpatikus, és a szerencsén is múlt, hogy nagyon jó szakembereket sikerült találnunk a különböző pozíciókba. Olyan munkatársakkal dolgozunk, akikben 100%-ig meg lehet bízni, nem kérdőjelezhető meg a lojalitásuk a cég iránt és hosszú távon itt képzelik el az életüket. Tudtunk olyan perspektívát mutatni, amire azt mondták, hogy ez tetszik és erre hajlandóak éveket áldozni.

  A Szentkirályi ásványvizet gyártó cég tulajdonosának mondását idézném, ami nagyon tetszik: nem jó az a cég, amiben a legokosabb ember az ügyvezető, mert akkor mindent ő tud a legjobban és mindenki más csak nála rosszabb lesz. Hál’ istennek sikerült olyan embereket találni, akik az adott területeken jóval okosabbak, jóval tapasztaltabbak nálam. Az én feladatom a cégépítésben abban merül ki, hogy felületesen ismerem azokat a területeket, amivel foglalkozunk, ezekhez pedig megtaláljam azokat, akik okosabbak nálam adott szegmensben. Az embernek látnia kell, hogy a munkatársai mivel foglalkoznak és ezeket kell tudni folyamatokká szervezni. Én magam inkább egy ötletelős, problémamegoldó ember vagyok, de szükségem van olyan kollégákra, akik az operatív megvalósításban mellettem állnak.

 - Ha meg kellene határozni az RG Net és leányvállalatainak filozófiáját, akkor mi lenne az?

 - Habár nagyon eltérő dolgokkal foglalkoznak az egyes cégek mindenképpen azt szeretném, hogy a minőség jusson rólunk az emberek eszébe. Emellett említeném a rugalmasságot, hiszen az egyik erősségünk az, hogy egyedi igényeket szolgálunk ki. Igyekszünk komplex rendszerekben gondolkodni, azaz a szolgáltatások elég jelentős részét lefedjük az informatika területén. Azt szeretnénk elérni, ha az embernek valamilyen informatikai problémája, beruházása, ötlete van, akkor hozzánk forduljon. Vegye tőlünk az internetet, csináltassa velünk a weblapját, üzemeltessük az informatikai hálózatát, telepítsük a kameráit, fejlesszünk neki ügyviteli rendszert - mindehhez egy partnert válasszon: bennünket.

 - Említette: ahhoz, hogy az ember ne legyen a munkája rabja, meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a munka és a család, a munka és a szabadidő között. Mégis mit kell feláldozni a sikerért?

 - Nem mondanám, hogy fel kell áldozni bármit is, inkább meg kell húzni a határokat. Amikor itt vagyok az irodában, akkor dolgozom, amikor pedig elmegyek haza, akkor otthon vagyok. Amikor dolgozom, akkor 100%-ig a munkámra koncentrálok, a napi feladatokra és nem állok neki Facebook-ozni vagy csevegni. Azt is meghatározom, hogy mit kell elvégezni egész héten és ha ez megvan, akkor nyugodtan el lehet menni pihenni a hétvégén. A kollégák felé ugyanezek az elvárások, hiszen nekünk is az a jó, ha kipihentek és amikor itt vannak, akkor csak azzal tudnak foglalkozni, amivel kell. Fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat nálunk.

 - Mi az értékmérője a cégnek? Elnyerték a „Családbarát munkahely” címet, a kamarában is több elismerést kaptak már.

 - Nagyon sokat számítanak a külső elismerések. Kaptunk már innovációs díjat, minőség díjat, mégis az számít leginkább, amikor felhív az egyik partner, hogy ajánlotta a cégünket másoknak. A bizalom és az elégedettség – ezek visznek előre bennünket, hiszen ez által ismerik meg a vállalkozást és lesznek új partnereink.

 - Említette az innovációs díjat és a fejlesztési programokat. Milyen újdonságon dolgoznak most?

 - Tavaly és tavalyelőtt előtérbe került a hardver-szoftver fejlesztés üzletágunk. Úgy alakult, hogy általában egyedi igényekkel keresnek meg bennünket. Most a Terex Cranes Hungary Kft-nek dolgozunk egy információközvetítő projekten, amelyben az a lényeg, hogy a gyárban dolgozó munkások miként tudnak leghatékonyabban eljuttatni egymáshoz a termeléssel kapcsolatos adatokat, információkat. Dolgozunk egy másik fejlesztésen is a Szegedi Tudományegyetemmel közösen, egy ún. embertest szkenner kabinon. Itt magát a kabint fejlesztjük, amibe ha beleáll az ember, a műszer nagy felbontású képeket készít róla. Ezekkel az igényekkel a megrendelők kerestek meg bennünket, mert hallották rólunk, hogy képesek vagyunk megvalósítani.

  Ezeken kívül saját pályázati projektjeink is futnak, melyek közül a legaktuálisabb egy GOP 1.3.1C és egy ERP pályázat. Előbbi keretében egy olyan egyedi rendszert fejlesztünk, amely mikrohullámú, illetve műholdas adatátvitellel működtetett rendszerek alternatív energiával történő üzemeltetését teszi lehetővé, utóbbi pályázat pedig az RG Net vállalati folyamatmenedzsmentjét és elektronikus kereskedelmét támogatta az Új Széchenyi Terv keretében.