Üdvözöljük a

Étterem után cukrászda | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Étterem után cukrászda

Szerző: Sz.K. | 2015. május 6.

Miszler Miklós, az MM-Catering Kft. ügyvezetőjének útja a vendéglátás területére számos kitérő után vezetett. Első ilyen jellegű vállalkozásának színhelyén a Pécsi Kereskedelmi Központ Fókusz éttermében ültünk le e nem igazán szokványos életútról beszélgetni.

 - Közgazdászként végeztem, a marketing, s a turizmus volt a fő szakterületem - kezdi beszélgetésünket. - Voltam a Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője, ahol a pályázatkezelés, a projektek figyelemmel kísérése volt a feladatom, de foglalkoztam hosszú időn át turizmussal is. A gasztronómia mindig is érdekelt, s a korábbi munkáim során egy pécsi hotelben a vendéglátás is hozzám tartozott.

 Az első jelentős változás az életében akkor következett be, amikor a Pécsi Kereskedelmi Központban működő éttermet megvásárolta a feleségével közösen.

  - A cél itt elsősorban az épületben működő vállalkozások, szervezetek dolgozóinak ellátása, valamint külső vendégek menüztetése, a rendezvények lebonyolítása volt - folytatja tovább. - Legutóbb a mestervizsga részeként tartott gálavacsorák menüit készítették el a jelöltek a konyhánkban. Az évek során jó kapcsolatot alakítottunk ki a Baranya Megyei Gasztronómiai Szövetséggel is, amelynek ugyan nem vagyunk tagjai, de rendszeresen helyet adunk a rendezvényeiknek. 

 Az étterem mellett, azonban mindig is szerettem volna azonban egy cukrászdát nyitni. Több helyszínt is megnézett, azonban egy olyant keresett, amelyet a saját elképzeléseinek megfelelően alakíthat. Így esett a választása az Árkádra, ott is az Interspar előtti területre.

 - A helyszín mellett elsősorban az szólt, hogy a bevásárlóközpontban naponta 30.000-35.000 ember fordul meg, sikerült egy hosszú távú megállapodást kötnünk, s már van itt egy üzletünk - fűzi tovább gondolatait. - Négy hónap alatt alakítottuk ki a cukrászdát, amit április közepén nyitottunk meg. A cukrászműhely a Fókusz Étteremhez tartozó konyha alsó szintjén kapott helyet. 

 A többitől újszerű kínálatával és fiatalos megjelenésével eltérő cukrászdában három fajta süteménykollekcióból választhatnak a vendégek. Az elsőbe, az úgynevezett hagyományos tortaféleségek, mignonok, krémesek tartoznak, a másodikba az amerikai jellegű színes, látványos sütemények, mint a chips cookies, vagy a brownie, cookie,  míg a harmadikba a gourmand-okat megcélzók tartoznak, ez utóbbinál szorosan együttműködnek, Szabó Rékával a Yokka Kézműves Cukrászműhely  tulajdonosával, a Yokka sütemények készítőjével.

 - A hagyományos süteményeket is egy kis csavarral kínáljuk, például a mignonokra neveket írunk, vagy egyéb más a szokásostól eltérő módon kerül rá díszítjük, így akár ajándékként is szolgálhatnak jeles ünnepeken - folytatja tovább. - A hagyományos és a kifinomultabb vonalat szeretnénk egyaránt megjeleníteni, ugyanis az Árkádban széles vásárlóréteg jelenik meg nap, nap után.

 A cukrászdában olasz alapanyagból, olasz fagylaltgépen készült lapátos fagylalt  gazdagítja a kínálatot. Tizenkét féle fagylalt közül lehet választani, amelyek között számos különleges is szerepel, mint például a pisztácia, vagy az ibolya, vagy akár a Mozart fantázia nevet viselő, ami nem egyéb, mint egy mandula fagylalt pisztáciával és csokival.

 - A süteményeket a saját cukrászműhelyükben készülnek, ahol jelenleg négy cukrász dolgozik. Fontosnak tartjuk, hogy a vendégeinket olyan élményhez juttassuk, mintha otthon készültek volna a süteményeink, éppen ezért csak természetes alapanyagokat használunk, vajat, állati tejszínt, növényi színezőanyagokat. Mindemellett már folynak az előkészületei annak is, hogy cukor- és gluténmentes, valamint nyers alapanyagokból készülő süteményekkel is bővülhessen a kínálat. Ősztől pedig, ha lehetőség lesz rá tanulókat is fogadnak, a műhely vezetője vállalkozott rá, hogy mestervizsgát tesz - ad hangot zárásként terveiknek.