Ez nem egy szokványos büfé

Szerző: Gűth Ervin | 2016. december 6.

Pécs egyetemi városrésze egyre több előremutató vendéglátóhelynek ad otthont, ami részben a külföldi egyetemisták vásárlóerejének is köszönhető. A 2016 őszén megnyitott Fellow’s Sandwich & Burger tulajdonosával, Felober Krisztiánnal arról is beszélgettünk, hogy ez a büfé miért is más, mint a többi büfé.

- Nem derogál büfének hívni a helyet?

- Nem, hiszen ez tényleg egy büfé. Nem tetszik ez a street food elnevezés, mindent ezzel a címkével akarnak eladni, pedig maga műfaj jó és én is ebben utazom itt. Csak attól, hogy valamit így hívnak még nem lesz jobb a minősége. Mi itt tényleg minőségi dolgokat készítünk és ehhez meg is van a háttér, hiszen több mint egy évtizede látunk el alapanyagokkal csúcskategóriás éttermeket nemzetközi beszerzőként, kereskedőként. Ez nem egy szokványos büfé.

 

- Mi a koncepció?

- Az uránvárosi Gastropolitan Delikát két évvel ezelőtti nyitása óta motoszkált a bennem a gondolat, és minden eszköz, engedély a rendelkezésünkre áll az ételek előkészítéshez. Kolbászokat meg tudjuk tölteni, pácokat, fűszerkeverékeket meg tudjuk csinálni. Persze a külföldi utazások során szerzett élmények alapozták meg a Fellow's születését. Magamba szívtam ezt a utcai kajás vonalat, ami például marhaoldalasból, teriyaki csirkéből készült szendvicseket, burgereket jelent nálunk. A kínálat nyilván folyamatosan változik, de az irány ez.

 

- Akkor nálatok az alapanyag egyáltalán nem jelent problémát?

- A hús és a fűszerek tekintetében nem. Itt most úgy tűnik minden szempontból, azaz a pékáruk és zöldségek tekintetében is beállt egy kiszámítható, stabil rendszer. De nem is a beszerzés a probléma, inkább általánosságban a magyar üzleti életről mondanám, hogy jobb lenne, ha úgy működnének a dolgok, mint Németországban. Megy az alkudozás ezerrel, de ha egyszer az üzlet megköttetett, akkor minden fél tartja magát a megállapodáshoz. Szerencsére nem túl sok ilyen fordul elő, de előfordul. Még mindig vannak, akik úgy szeretnének azonnal a csúcsra jutni, hogy közben nem tesznek érte semmit.

 

- Fogyasztói szemmel van meglátásod a város gasztronómiájával kapcsolatban?

- Egy olyan bárnak, étteremnek – ahogy a közeljövőben lesz is ilyen próbálkozás – ahova be tudok menni, vegyülni az ismerős arcokkal, de közben akár egy jót is lehet enni. Buffalo wings, burgerek, szóval ez az amerikai sport báros vonal lenne. Nincs feszélyező környezet, de az ételek minősége jó és oda lehet állni a pult mellé sörözni a haverokkal. Nekem ilyesmire lenne igényem és szerintem simán működnie kellene egy ilyen helynek Pécsen is.