Üdvözöljük a

Fából tégla: fatégla | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fából tégla: fatégla

Szerző: N.T. | 2015. április 1.

A falburkolat hagyományos téglaburkolatot mutat, de tömör fa anyagának köszönhetően különleges, meleg légkört biztosít az általa burkolt helyiségben. Egy teljesen új „burkolóanyagot”, úgynevezett fatégla falburkolatot fejlesztett ki a pécsi It’s Wood Kft.

Az exkluzív építészeti, belsőépítészeti megoldás falak, bútorok burkolására, díszítésére használható bel- és kültéren is. A PBKIK Baranya Megyei Innovációs Díjjal ismerte el a cég kiemelkedő termékfejlesztését, aminek eredményeként az egész világon egyedülálló belsőépítészeti elem jött létre.

 Az innovatív megoldásról, annak megszületéséről kérdeztük Verle Zoltánt, az It’s Wood Kft. ügyvezetőjét. 

 - Az It's Wood fatégla faburkolat egy több ezer éve ismert és használt forma, a tégla illetve a szintén ősi építőanyag, a fa ötvözetéből jött létre. A forma és az anyag házasításából egy új és izgalmas, nagyon barátságos, prémium minőségű belsőépítészeti megoldás született. A gyártott elemek formatervezésének köszönhetően pedig a kivitelezés minősége az újdonság, hiszen nem vagy csak alig láthatók az illesztések, a rögzítési pontok pedig - dacára annak, hogy száraz építéssel történik a beszerelése - egyáltalán nem észlelhetők. Az ötlet egyszerű volt: mi lenne, ha a kisméretű tégla falakat fából gyártanánk? A többi már a technikai megoldások keresésének, kifejlesztésének a területe volt. A fatégla falburkolatot elsősorban beltéri használatra ajánljuk, de bizonyos esetekben, speciális anyagok felhasználásával akár kültéren is alkalmazható.

 - A piac miként fogadja egy új termék bevezetését, a megszokottól eltérő megoldások megjelenését?

 - A tapasztalatunk az, hogy egy új termék bevezetése egyáltalán nem könnyű. A fogadtatás, a szakma ill. a felhasználók véleménye egyértelműen pozitív. A fal látványa magával ragadja a szemlélőt, konkrét visszajelzések alapján mondhatom, hogy aki látja, beleszeret. A piaci bevezetés más kérdés. Mivel a termék prémium kategóriájú, ezért elsősorban nem az átlag magyar ember pénztárcájának készül. Viszont azt is látjuk, hogy akinek megtetszik, nem kizárólag az árral foglalkozik, hanem a lakása, irodája, étterme vagy bármilyen helyisége hangulatának, minőségének megváltozásával, kiteljesedésével. Célunk az, hogy minden megrendelő elégedett legyen, ezért áraink is egyediek.

 - Miért fontos a cég számára az innovációs tevékenység?

 - Cégünk bútorgyártással, faipari, belsőépítészeti kivitelezésekkel foglalkozik. A válság közepén hoztuk létre a vállalkozást, kifejezetten azzal a céllal, hogy egyedi, kiemelkedő minőségű termékekkel jelenjünk meg a piacon. Az egyediségben, a magas minőséghez való ragaszkodásban láttuk a lehetőséget a válság leküzdéséhez. Az innovációnak pedig ez a lényege: létrehozni valami újat, egyedit, ami változást hoz környezetünkbe, életminőségünkbe. Merjünk álmodni és valósítsuk meg azokat. Az elmúlt évek minket igazoltak: az egyediségre, a minőségre mindig van igény. Fontosnak tartjuk továbbá azt is, hogy a fejlesztéseinket szűkebb hazánkban, szeretett városunkban, Pécsett folytassuk, hozzájárulva térségünk gazdasági növekedéséhez is. Innovatív tevékenységünkhöz főleg saját tudásunkat, potenciálunkat adjuk, de segítséget kapunk rendszeresen a kamarától is, amit nagyra értékelünk.

Kapcsolódó anyagok: