Üdvözöljük a

Felnőtt korba lépett két és fél év alatt a Jobcapital | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felnőtt korba lépett két és fél év alatt a Jobcapital

Szerző: Kis Tünde | 2017. július 4.

Nagyon fiatal vállalkozás a pécsi Jobcapital – két és fél éve működik –, de máris igen komoly eredményeket tudhat maga mögött. A munkaerő-közvetítésre, -toborzásra, -kölcsönzésre, álláskeresés támogatására specializálódott cég ügyvezetője, Papp Zoltán Péter azt mondja, gyorsan meghatározó szereplője lettek ennek a területnek Pécsett és a régióban. A rengeteg megbízás teljesítése mellett a cég építésére, a belső folyamatok fejlesztésére is sok figyelmet fordítanak.

- Szinte a térség összes nagyobb foglalkoztatójával együtt dolgozunk – mondja az ügyvezető. – Tudatosan a dél-dunántúli régióra koncentrálunk, ez a működési területünk, ezen belül Pécs és környéke kiemelt jelentőségű potenciált jelent számunkra. Cégünk növekedése gyors ütemű. A kezdeti irodai létszámunkat mára a 3-4 főről 15-re emeltük, és az év végére terveink szerint 18-20 főre bővül csapatunk. Igyekszünk egyértelmű üzenetként definiálni a munkaerő-piac számára, hogy a Jobcapital Pécs és a régió kiemelt munkaerő-közvetítő, „fejvadász” vállalkozása, ezért munkaerő-kölcsönző tevékenységünket egy másik cégünkbe, a Staffcapital-ba csoportosítjuk át. Azt gondolom, hogy így még pontosabban tudjuk magunkat az adott területekre pozicionálni, és ezáltal még eredményesebbek is leszünk.

 

- Miben rejlik a vállalkozás fejlődésének kulcsa?

- A növekedéshez szükség van támpontokra. Nálunk három meghatározó alapvetés van. Az egyik az, hogy mind a partnercégeinket, mid az álláskeresőket egyenrangúnak tekintjük és igyekszünk mindkét fél részére a legoptimálisabb megoldást megtalálni. A másik alapvetés, hogy kimondottan szakmai alapokon nyugvó céget működtetünk. Tehát elsődleges, hogy a piac számára szakmailag hitelesek legyünk, ezért a legjobb és legújabb technikákkal toborzunk és választunk ki embereket, ügyelünk a legpontosabb illeszkedésre. Ennek eredménye, hogy 2016-ban közel 200 sikeres megbízásból csak 4 alkalommal nem vált be jelöltünk. A jó eredmények mögött egy szakmailag hozzáértő csapat áll, amelynek irányítását hamarosan egy tapasztalt új kolléga - Egyed Mihály, a régió elismert HR szakembere – végzi. Biztos vagyok benne, hogy munkájának köszönhetően cégünk tovább erősödik. A hatékonyságunk harmadik pillére az, hogy kiemelten a régióra fókuszálunk, azaz nem egy fióktelepünk van Pécsett, hanem a központunk.

 

- Volt tervük a gyors növekedésre vagy egy teljesen új helyzet állt elő?

- Nagyon pontosan meghatározott terv szerint növekszik a cég. Másfél éve, heti rendszerességgel tudatosan működünk együtt szervezetfejlesztővel. Olyan elemeket építünk a rendszerünkbe, ami stabilitást eredményez és biztosítja a fejlődést. A szervezeti felépítésünk divíziókra, profilcenterekre tagozódik, ami hatékonyabbá és átláthatóbbá teszi a működésünket, a folyamatokat és feladatköröket. Kiemelten figyelünk a nálunk dolgozó kollégákra, akik ezáltal lojálisak is hozzánk.

 Nemrégiben egy külsős kontrolling cég azt vizsgálta a Jobcapitalnál, hogy milyen stádiumban van, és arra a megállapításra jutottak, felnőtt korba ért, ami nagyon ritka egy két és fél éves vállalkozásnál. Ezt egyértelműen sikerként könyvelem el, amely a tudatos cégépítésnek és szakmai munkának köszönhető. Természetesen ez a megállapítás a Jobcapital csapata áldozatos hozzáállásának és munkájának elismerése is, amit ezúttal is köszönök nekik.