Üdvözöljük a

Fontosnak tartják a felhalmozott tudás átadását | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fontosnak tartják a felhalmozott tudás átadását

Szerző: Sz.K. | 2013. április 4.

Sokan talán nem is tudják, hogy Pécstől alig néhány kilométerre Kővágószőlősön működik egy élelmiszeripari és vágóhídi gépeket gyártó cég. A Sampo Kft. pedig fennállásának bő két évtizede alatt épített már Zala megyében szarvasmarha-, Tiszavasváriban sertés-, s Baranyában, egyebek mellett Mágocson csirke-vágóhidat.

 Az 1990-ben alapított cég az első időkben fémtömegcikk-gyártással foglalkozott, a 2000-es évek elején változott ez meg, amikor a korábban melléktevékenységként jelenlévő élelmiszeripari-gépgyártás vált a cég főprofiljává. A korai időktől kezdve foglalkoztak tanulók képzésével is, aztán néhány évig e tevékenység a háttérbe szorult, majd két éve újrakezdték.

  - Hegesztő, lakatos és gépi forgácsoló szakmákban folytathatunk gyakorlati képzést - mondja Csirke Balázs, HR-vezető. - Fontosnak tartjuk, hogy az itt felhalmozott tudást továbbadjuk, ugyanis a cégünk tevékenységéből adódóan elsősorban egyedi termékeket gyártunk, így ezt a fajta iparági tudást nemigen lehet az iskolapadban megszerezni. Teljes gépsorok készülnek nálunk vágóhidak részére az élőállat-beszállítástól kezdve egészen a darabolásig. A hűtés- és csomagolás-, illetve szennyvíz-technológia alvállalkozók bevonásával készül, azonban a teljes rendszert magunk telepítjük.

 Magyarországban csak alig néhány cég foglalkozik ilyenfajta élelmiszeripari gépek gyártásával, kicsi a piac. A keleti piacok felé nyitnak, tárgyalásokat folytatnak orosz, ukrán, román partnerekkel.Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően képzett szakemberek alkossák a cég gerincét, ez is oka volt annak, hogy ismét foglalkoztatnak tanulókat.

  - Sok műveletet párban végeznek, és ez jó terepet ad arra, hogy a tanulókat bevonjuk a valódi munkába - folytatja Csirke Balázs. - Arra törekszünk, hogy a tanulóink minden területen jártasságot szerezzenek. A műhelyekben a mentor csoportvezetők mellett, azok irányításával dolgoznak. Az első időkben próbafeladatokat kapnak, majd az egyes műveletek begyakorlását követően a csapat tagjaként végzik azt.

 Úgy gondolja, ahol egy szervezet megteheti, hogy tanulókkal foglalkozzon, meg kell tennie. Azokon a helyeken pedig különösen, ahol magas színvonalon folyik a munka.

 - Mindig is fontosnak tartottam a tudás, valamint a hozzá kapcsolódó munkakultúra átadását is. A terveink között szerepel egy szellemi bázis létrehozása, amelynek fontos eleme a tanulók képzése - emeli ki Csirke Balázs. - Egyre nehezebb a nyugdíjba vonuló, vagy a boldogulásukat máshol kereső szakemberek pótlása. Sajnos nem úgy működik, hogy az ember kinyitja az ajtót, s csak úgy tódulnak be rajta a jó szakemberek. A nálunk folyó tanulóképzés a szakember-utánpótlás része: olyan szakemberek nevelése a cél, akik a szakmunkás-bizonyítvány megszerzését követően akár már azonnal érdemben munkába állíthatóak.

 Jelenleg három tanulójuk van, kettő hegesztő és egy gépi-forgácsoló, de a terveik szerint évente legalább hat-nyolc tanulót szeretnének fogadni.

 - A tanulóinkat igyekszünk minél inkább arra sarkallni, hogy magas minőségű munka kerüljön ki a kezük alól. Ennek érdekében nálunk a kötelezően előírt fix ösztöndíj mellé mozgó-bér is társul, amelyet a csoportvezetők állapítanak meg hónapról hónapra. E mellett elvisszük őket azokra a helyekre is, ahol a cég által gyártott berendezések beépítésre kerülnek, hogy lássák mi is az a termék, felhasználási mód, amelynek egyes elemei elkészítésében ők maguk is részt vettek. Az sem utolsó szempont, miután főleg rozsdamentes anyagból készült termékeket állítunk elő, hogy a tanulóink olyan keresett tudás birtokába jutnak, ami a végzést követően előnyt jelent majd nekik a munkaerőpiacon, ehhez ugyanis kevesebben értenek. Ennek ellenére nem minden eset sikertörténet: a múlt évben sok gond volt - motivációs, illetve hozzáállásbeli problémák  két tanulónkkal, akik végül máshol folytatták tovább. Ez is jól példázza, milyen fontos a tanulók kiválasztásának mikéntje. A mostaniak együttműködőek, érdekli őket a szakma, még az sem elképzelhetetlen, hogy a végzést követően a cégnél folytatják tovább - fejezzük be beszélgetésünket.