Üdvözöljük a

„Ha valaki vállal valamit, azt vigye végig” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Ha valaki vállal valamit, azt vigye végig”

Szerző: N.T. | 2014. április 2.

Elnöki teendőin felül több, klaszteren belüli projekt vezetője dr. Hüse István, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter elnöke, aki bár még csak másfél évet töltött el ebben a megbízatásban, munkáját máris Kiváló Kamarai Munkáért Díjjal honorálta a kamara. Ezt az elismerést annak a természetes személynek adományozhatja a testület, akinek munkája nyomán az adott kamarai szervezeti egység vagy a kamara egészének eredményessége, hatékonysága javult.

  2011 márciusában alakult meg a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, amelynek létrehozásával létrejött a gépipar koordinált fellépését és fejlesztési ötleteinek megvalósítását segítő szervezeti háttér. Dr. Hüse István a klaszter elnökeként 2012. május 31-e óta dolgozik azon, hogy a dél-dunántúli gépipari cégeket menedzselje hazánkban és külföldön. A klaszterelnök számára meglepetés volt, hogy rá gondoltak ezzel a kitüntetéssel.

 - Úgy vélem, ez a díj annak az elismerése, ahogy a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter működik és nem kifejezetten az én munkámat honorálták vele. Nagyon megtisztelő, és egyben pozitív visszajelzés, hogy a PBKIK elismeri a Klaszter működését az elnök személyén keresztül. Az elismerés jelzi azt is, hogy a kamara számára kiemelten fontosak a klaszterek. Kéri elnök úr a díjátadó ünnepségen elmondott beszédében arról szólt, hogy a kamara komolyan gondolja azt a munkát, amit a klaszterek létrehozása, menedzselése, a működés irányába való elindítása jelent, azt hiszem, ez az erőfeszítés indukálta ezt az elismerést is. Szeretném megköszönni itt is azt a munkát, amivel a kamara segítette és segíti a klasztert. A kamara és Klaszter munkája egyfajta szimbiózisnak is tekinthető, hiszen ezek a szervezetek összefüggenek egymással, céljaik átfedik egymást.

 - Nyilván azt is díjazták ezzel az elismeréssel, hogy jelentős sikereket ért el a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter az elmúlt évben – ebben pedig önnek is része volt.

 - A hangsúlyt arra tenném, hogy részem volt. Ugyan úgy, ahogy a Klaszter tagjainak. Legnagyobb eredményünknek eddig azt tartom, hogy kidolgozott alapokkal, és erre épített célokkal, stratégiával rendelkezünk – együtt a megvalósítás szándékával, amelyért teszünk. Nem csak végiggondoltuk, és rögzítettük a Klaszter jövőjét, hanem a megvalósításhoz szükséges feltételek biztosítását is vállaltuk. Az első feladatot, hogy az európai uniós támogatás a jövőbe mutatóan hasznosuljon, azt gondolom, sikeresen teljesítettük, a folytatást a szükséges keretek biztosításával vállaljuk. Az, hogy a DDGK jól működő klaszter, akkor tartom majd kijelenthetőnek, ha a következő két évben mindent megteszünk a most meghatározott célok elérése érdekében. Kiemelném, hogy nem sikerességről, hanem elvégzett feladatokról beszélek. Természetesen azt remélem, hogy az elvégzett munka sikeres lesz.

 - Nyilván a kamara azt a fajta elköteleződést és lelkesedést is honorálta, ami az Ön személyét jellemzi.

  - A Klaszterben társaimnak és több helyen is elmondtam: közeli ismerőseimnek, már-már barátaimnak tekintem őket, és megtiszteltetésnek élem meg, hogy rám bízták a klaszter elnökségét. A Klaszter alapító-elnökétől, Jakabucz Ildikótól is azt láttam, amit magam is vallok: ha az ember elvállal valamit, azt meg kell csinálni – és jól kell megcsinálni. A DDGK tagjait ez jellemzi. Az életutak, a cégek fejlődése mind azt mutatja, hogy másképp nem megy. Ez a habitus megvan mindenkiben, úgy gondolom, hogy meg sem tehetem azt, hogy ne így végezzem a klaszterelnöki feladatokat. Hiszen egy olyan társaság tisztelt meg a képviseletével, ahol ez nem működhet másképp, csak így.