Üdvözöljük a

Hangulatformálás dekorációs dizájnanyagokkal | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hangulatformálás dekorációs dizájnanyagokkal

Szerző: Kis Tünde | 2017. május 3.

Ez igen! – önkéntelenül is kiszalad az ember szájából az elismerés, ha olyan helyiségbe lépünk be, ahol úgy „egyben van” minden. Harmonikus színek, a berendezés szemet gyönyörködtető, és a kiegészítők is összhangban vannak a bútorokkal, drapériákkal. Nos, ez utóbbiak, azaz a dekoráció teszi teljessé a belső teret, hol alig észrevehetően, hol igen hangsúlyosan jelenik meg egy irodában, szállodában, a folyosókon. Az egyedi dekorációk tervezésével és kivitelezésével foglalkozó pécsi DekoRozmár Kft. a legkülönfélébb anyagok használatával éri el azt a bizonyos „ez igen!” érzést, Rozner Mária, a vállalkozás ügyvezetője folyamatosan figyelemmel kíséri a világban megjelenő újdonságokat, és ajánlja partnereinek az új anyagokat, technikákat.

- Jópofa dolognak tartottam az egyedi logóval vagy arculattal ellátott szalagfüggönyt, vagy az egyedi falifóliát, más néven faltetkót, de csak akkor rendelt belőle valaki dekorációt, amikor már elérkezett hozzánk a híre, pedig külföldön nagy keletje volt – mondja Rozner Mária. – Mára több üzletben vagy szállodában dekoráltunk fali fóliával, ezzel ugyanis könnyen lehet egységes képet teremteni a belső terekben. Egy nagyobb cégnél pl. egy 20 m-es folyosó falán fut végig egy dizájnelem nyomtatott fóliából, ezzel az egyszerű eszközzel tettük otthonossá, elegánssá – egy lakberendező közreműködésével - az egyébként jellegtelen folyosót. Bármilyen falitapétát tudunk nyomtatni, a vektoros grafikától a fotóig szinte mindent meg tudunk jeleníteni a felületen.

 

- Mire alkalmas ez a technika?

- Elsősorban a fal dekorálására, a többi felülethez másmilyen anyagokat használunk. Más-más felületen jelenik meg egy vállalkozás logója, az útbaigazító feliratok, ha valaki belép egy épületbe, egy irodába, az ajtótól kezdve a bútorokig, a falig egységes hatást tudunk elérni eltérő technikák, anyagok alkalmazásával. Mindig érdemes végiggondolni, hogy mit szeretnénk megjeleníteni, milyen színnel, mi abban tudunk segíteni, hogy ezkehez melyik anyagot érdemes használni, készítünk hozzá egy tervet, amelyen látható a végeredmény.

 

- Technikában, anyagban most mik az újdonságok?

- Csoda dolgok léteznek már! Például van egy ponyvaszerű anyag, amely amellett, hogy sokoldalúan felhasználható, a hangszigetelést is megoldja. Mondjuk egy uszodában, ami igazán visszhangos, ha a mennyezetre ilyen ponyvát tesznek, akkor abban a hatalmas térben megszünteti a visszhangot.

 

- Miért idegenkednek az emberek ezek használatától?

- Talán mert nem ismerik őket. Biztos az anyagiak is közrejátszanak a választáskor. A fiatalok ma már rengeteg információhoz jutnak az internet révén, talán ők fogékonyabbak lesznek az újdonságok iránt.