Üdvözöljük a

Innováció és LED-fénycsövek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Innováció és LED-fénycsövek

Szerző: N.T. | 2015. április 1.

A világítás korszerűsítését végzi ipari üzemekben, középületekben, bevásárló csarnokokban, köztereken a Tega-Led Kft. A korszerűsítés az eddigi higanygőz kisülésű csöves világítás helyett LED-fénycsövek alkalmazásával történik, ezáltal az eddigi elektromosenergia-költségek átlagban a harmadára csökkenthetők.

A cég megvalósította a LED-fénycsöves világítás elemeinek előállítását, és kialakította az új szereléstechnológiát is. Az alapanyagként beszerzett részegységek összeállításával magas hozzáadott értéket biztosítanak. A Tega-Led Kft. e tevékenységéért megkapta a kamara Baranya Megyei Innovációs Díját.

 Mint Szabó Gábor, a kft. ügyvezetője mondja, az innováció, a fejlesztés nem áll távol a cégtől.

 - Saját mérnöki, fejlesztői munkával olyan termékcsaládot alakítottunk ki, ami megfelel a magyar illetve közép-európai realitásnak. A fő innováció ebben az, hogy saját gyártósort, összeszerelő üzemet telepítettünk Magyarországra azoknak a termékeknek a gyártására, amelyeket a legnagyobb mennyiségben helyezünk üzembe hazai ügyfeleinknél.

 - Hol alkalmazhatók azok a világítási technikák, amelyeket önök képviselnek?

 - Mi az ipari vonalra szakosodtunk, ahol három fő kategóriát nevezhetünk meg: az egyik a klasszikus iparicsarnok-világítás, mi átlagosan 60-70% közötti megtakarítást tudunk elérni partnereinknél. A másik kategória az intézményi világítás, a harmadik pedig a közvilágítás, ahol szintén egy saját fejlesztésű termékünk került a piacra. Lényegében a lakossági kategória kivételével szinte a teljes palettán jelen vagyunk.

 - Miként fogadja a piac az önök megoldásait?

- Számunkra nagyon fontos a minőség, a hosszú élettartam és a hosszú garanciaidő, amiből nem adunk alább. Nagyon rövid megtérülési idővel rendelkeznek ezek a beruházások, például egy három műszakos üzemnél - amely ünnepnapok kivételével folyamatosan működik – hozzávetőlegesen 1 év. Mivel sok vállalat nem tudja megengedni magának, hogy egy összegben előteremtse a beruházás költségét, ezért egy német finanszírozóval kidolgoztunk számukra egy programot. Ennek az a lényege, hogy csupán a megtakarításból lehet finanszírozni a havi részleteket, ez pedig nagyon vonzóvá teszi a termékünket.

- Miért fontos a cég életében az innováció, az innovációs tevékenység?

- Mi mindig a jövőbe tekintünk, gondolunk arra, hogy 2-3-4 év múlva hogyan tudjuk fenntartani a cégünket, hogyan tudjuk foglalkoztatni vagy bővíteni a csapatunkat. Célunk, hogy ha csak egy kevés is, de mindig legyen valamilyen innovációs fejlesztés a termékeket, a tevékenységünket illetően.

Kapcsolódó anyagok: