Jó hely

Szerző: Gűth Ervin | 2017. szeptember 6.

Egyre több színvonalas kínálattal rendelkező, tematikus vendéglátóhely nyílt az elmúlt években Pécsett, de ezeken belül is a prémium kategóriát célozza meg a 19 - Bar&Shop. A Király utcai üzlet egyik üzemeltetőjével Krusóczki Tamással beszélgettünk.

- Mi a hely alapkoncepciója?

- Elkötelezettek vagyunk a prémium termékek iránt, legyen szó borról, sörről vagy éppen komolyabb szeszesitalakról. Tulajdonostársammal, Rektenvald Attilával hiányoltuk az italoknak ezt a választékát Pécsen, de a tapasztalataink alapján mutatkozik rá igény. Persze itt-ott akadnak jó italok a kötelező sztenderdek mellett, de nem ilyen specializációval.

 

- Hogyan áll össze a kínálat?

- Sokat gondolkodtunk ezen és folyamatosan finomítjuk a választékot. Whisky-ben és ginben vagyunk a legerősebbek, bátran mondom, hogy a régióban is.

Széles üdítőital választékunk van minőségi termékekből, csak tonikból nyolc különböző féle. A kézműves sörök kínálata eléggé rendben van már a városban, így mi ebből is egy kicsit mást próbálunk mutatni mind a magyar, mind a külföldi lehetőségekből. A bor is nagyon fontos persze, ebből a bárban inkább az egyediség a meghatározó, nem annyira a választék, hiszen nem borbár vagyunk. Kávéban mi a klasszikus, olaszos vonalat kedveljük, így egyértelmű volt, hogy itt is inkább erre szavazunk.

 

- Miért itt nyitottatok?

- Egyértelmű, hogy egy ilyen helynek a belvárosban, konkrétabban a Király utcában kell lennie.

 

- A hely üzenete már célba ért?

- Nincsenek illúzióink, ez egy hosszabb folyamat. Azt gondolom, hogy nekünk nem hirdetésekkel kell eljutni a potenciális vendégkörünkhöz. Folyamatosan változó, kitűnő italokat és kitűnő szolgáltatást kell nyújtani és akkor híre megy a helynek, megtalálnak minket.

 

- Milyen nehézségekkel szembesültetek?

- Az elhatározás és szükséges anyagi feltételek után, a tapasztalat és szakértelem a legfontosabb. Az árukészlet kialakítása ma már általában nem bonyolult, azonban a mi szegmensünkben mégsem egyszerű. Nem lehet csak úgy kiugrani egy multihoz, és az árukészlet alakulására komoly figyelmet kell fordítani.

A hazai vendéglátás nehézségeit mi is érezzük. Azaz nem csak a hozzáértő személyzet megtalálása és megtartása nehéz, de a speciális feladathoz illeszkedő bér kigazdálkodása is.