Üdvözöljük a

Komplex, egyedi célgépek Bólyból | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Komplex, egyedi célgépek Bólyból

Szerző: Kis Tünde | 2017. május 30.

Mozgalmas időszakát éli az ipari automatizálással, palack címkézéssel, precíziós alkatrészmozgatással és megmunkáló gép kiszolgálással foglalkozó bólyi PLC Tuning Kft. A jövőre 10 éves évfordulót ünneplő kisvállalkozást egyre bonyolultabb feladatokkal keresik meg a megrendelők, egyben egyik erősségük is ebben rejlik: az egyedi gépek, berendezések létrehozásában. Hogy minél teljesebben ki tudják szolgálni az igényeket, a fejlődés érdekében pályázaton vesznek részt.

- Informatikai, ipari automatizálásból szerzett tapasztalatokra, és némi kapcsolati tőkére támaszkodva 3 fővel alapították a céget a tulajdonosok, és kezdetben szerény körülmények között, de annál nagyobb elszántsággal végezték a tevékenységeket. 4 év múlva már 6 fővel egy bérelt helyen folyt a termelés, kezdetben mezőgazdasági laboroknak magszámlálót és laborcsávázó berendezéseket gyártottunk – mondja Kálmán Zoltán ügyvezető. – Egyre több partner kereste meg a céget, a sikeres üzleti kapcsolatoknak köszönhetően bővült a szolgáltatói paletta az ipari automatizálás, a borászati palack címkézés, a precíziós alkatrészmozgatás és a megmunkáló gép kiszolgálás felé. Két év óta a bólyi ipari parkban bérelünk gyártócsarnokot, jelenleg is 6 fővel dolgozunk, de elkerülhetetlen a létszámbővítés.

 

 Az elmúlt évek alatt a régió több nagy cége is folyamatos megrendelőjévé vált a PLC Tuningnak, a vállalkozás történetének eddigi legösszetettebb berendezését tavaly építették a pécsváradi Kresz&Fiedler Kft.-nek. Borászati címkézőik az ország több pontján is helytállnak, mezőgazdasági laborgépeik pedig több külföldi megrendelőhöz is eljutottak már.

 

- Miként alkalmazkodik a cég a folyamatos új kihívásokhoz?

- Egyre bonyolultabb feladatok megoldásával keresnek meg minket, ezáltal egyedi célgép építőként szélesítik látókörünket, és bővítik lehetőségeink tárházát. A létszámnöveléssel igyekszünk a feladatok növekedésével járó nehézségeket áthidalni. Több beszállítóval dolgozunk együtt, akik legyártják számunkra a berendezések építéséhez szükséges lemez alkatrészeket, a lézer-, illetve vízvágott elemeket. Azért törekszünk a kereskedelmianyag-beszállítóink számának minimalizálására, hogy a jó üzleti kapcsolat kialakításával dinamikus hátteret teremtsük.

 

- Mi a fejlődés kulcsa?

- Éppen most adunk be egy anyagot egy közbeszerzési pályázatra, reméljük, sikerrel. Mivel ez a pályázati igény már olyan mértékű, elkerülhetetlenné vált, hogy kisebb-nagyobb változtatásokat vezessünk be a szervezeti működésbe. Így több, párhuzamosan futó projektet is tudunk futtatni egy időben.