Üdvözöljük a

Korszerű módszerek, nemzetközi minőség a vezetésfejlesztésben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Korszerű módszerek, nemzetközi minőség a vezetésfejlesztésben

Szerző: Kis Tünde | 2016. november 8.

Intenzív időszakon van túl és ugyanilyen mozgalmas időszak elé néz a jövő évben is dr. Lakner Szilvia, vezető tréner-tanácsadó, business coach, a Lartco Consulting Kft. ügyvezetője. A szervezetfejlesztéssel foglalkozó szakember a vállalkozásokat segíti céljaik elérésében, tanít az egyetemen, tréningeket tart, aktív tagja a kamara Humán klubjának és nem mellesleg könyvet írt a felnőttképzés módszertanáról.

- Stratégiai szinten az egyik legfontosabb esemény cégünk életében, hogy nemzetközi színtéren elsőként és egyedüliként MASTER képzője lettem a SIZE Prozess módszertannak (ez egy személyiségmodell, ami feltérképezi az egyént, annak erősségeit, tehetségeit, adottságait és fejlődési lehetőségeit), így jövő év tavaszán elindítjuk Magyarországon Fritz Zehetnerrel, a módszertan megalkotójával az első SIZE tréner és tanácsadói képzést. A módszertan kizárólagos magyarországi képviselőjeként hatalmas lépésként értékelem ezt az eredményt – számol be az egyik legfontosabb történésről dr. Lakner Szilvia. - Emellett egy nagy projekt keretében több száz vezető részvételével zajlik egy vezetői kultúraváltó program, amelyben a coaching szemléletű vezetés módszertanát sajátítják el a résztvevők. A program ez évi sikere után a 2017-es évre cégünk újabb megrendelést kapott, ahol a programot a teljes vállalati körre kiterjesztik.

 Ügyfeleim kérésére jövő év elején egy nyitott workshop rendszer keretében előadássorozatok tartását tervezzük „ÉleTRENDszer” címmel, ebben olyan témákkal jelentkezünk, amelyek segítenek a tudatos életvezetésben és kitekintést adnak az aktuális személyes, szakmai, vezetői trendekről.  

 Nagyon fontosnak tartom, hogy a szakmai munka mellett publikációs tevékenységet is végezzek. Havonta megjelenő lazább szerkezetű blog írásaim mellett szeptemberben megjelent első könyvem „A felnőttképzési módszerek jelentősége és kihívásai az emberi erőforrás fejlesztési gyakorlatban” címmel. Emellett szerzőtársként két írásom olvasható a „77 tanulságos történet vezetőkről coachoktól” című könyvben, amelyben 34 ismert coach osztja meg saját szakmai tapasztalatait a coachingról. Megtiszteltetésnek érzem, hogy tagja lehetek ennek a rangos szerzői csapatnak. 

 

- Miről és kinek szól az ön által írt könyv, és miért született meg?

- A könyv középpontjában a felnőttképzés módszertani vetülete áll, ezen belül is a résztvevőközpontú, interaktív módszerek (tréning, coaching) alkalmazásának mikéntje, felnőttképzési szempontú elemzése és fejlesztésének lehetősége. A könyv érdekes lehet mindazoknak, akik munkaadóként vagy munkavállalóként érdeklődnek a gazdasági szervezetek hatékony működését meghatározó humánerőforrás-fejlesztés iránt. Jó szívvel ajánlom minden felnőttképzéssel foglalkozó elméleti és gyakorlati szakembernek, mert új megközelítésből számos információval szolgál a felnőttképzés módszertan területéről.

 Hogy miért született meg a könyv? Szerettem volna megmutatni, hogy a fejlesztő folyamatokban az egyes dolgokat a környezetükbe és folyamatukba ágyazva szükséges vizsgálni, másrészt igyekszem hitelesen képviselni az emberi erőforrás fejlesztés ügyét.  

 

- Két tréniget is elindított a közelmúltban, ön szerint miért növekedett meg az érdeklődés az önfejlesztő és támogató képzések iránt?

- Már hagyomány, hogy minden év őszén elindítom a Lartco Coach képzését. Az idén a nagy érdeklődés miatt két csoport kezdte meg a tanulást pécsi és budapesti képzési helyszínnel. A coaching mint segítő, támogató módszer azért ilyen népszerű, mert jelenleg ez a közép- és felsővezetők támogatásának leghatékonyabb eszköze. Egyre több az igényes vezető, aki érzi, hogy hosszú távon úgy tud magas szakmai minőséget képviselni, ha ő is folyamatosan fejlődik, és időnként ránéz a saját emberi és szakmai működésére.   

 Intenzív és alkotó időszak tehát ez az év, amelyhez nagyon sok erőt ad a kiegyensúlyozott, nyugodt, támogató családi háttér. A rendszeres futás segít az erőnlétem megőrzésében, amit kiegészít a fotózás. Két éve elvégeztem egy fotótanfolyamot, így szabadidőmben nagyon sokat vagyok a természetben, ami a teljes kikapcsolódást és feltöltődést jelenti.