Üdvözöljük a

Kutatóközpontot épít Pécsett a dán FOSS cég | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kutatóközpontot épít Pécsett a dán FOSS cég

Szerző: Kis Tünde | 2018. március 7.

A dán FOSS cég együttműködése a pécsi biotechnológiai kutatásokkal foglalkozó Soft Flow Kft.-vel több mint hat évvel ezelőtt kezdődött. Négyévnyi sikeres közös munka igazolta, hogy a két cég stratégiája jól kiegészítik egymást. Ez vezetett el odáig, hogy a FOSS cég 2016 márciusában megvásárolta a Soft Flow-t; a dolgozók létszámát azóta 22-ről 33-ra, 2020-ra pedig remélhetőleg 120 fölé emeli.

A FOSS cég nagy hagyományokkal rendelkezik a biotechnológiai kutatások terén, a Soft Flow munkatársai nagy tudással és tapasztalattal bírnak olyan biotechnológiai eljárások alkalmazásában, melyek nagyon jól illeszkednek a FOSS portfóliójába és jövőbeni terveibe. Ez, illetve a Pécsi Tudományegyetemmel való szoros együttműködés a fő oka annak, amiért itt, Pécsett bővül a következő három év során a cég. René Fuhlendorff ügyvezetőt elsőként az új beruházásról kérdeztük.

 

- A FOSS cég egy 2000 m2-es kutatóközpontot épít Pécsett. Az új központban egy modern és nyitott munkakörnyezetet alakítunk majd ki, lesz egy vadonatúj kutatás-fejlesztési központ, továbbá helyet biztosítunk a szimulációs mérnököknek, valamint a szükséges szolgáltató és minőségbiztosítási laboratóriumoknak is, melyek lehetővé teszik termékeink előállítását és terjesztését. Az új telephely várhatóan 2019 decemberében készül el, és nagyon várjuk, hogy átköltözhessünk oda.

 

- Kvalifikált, speciális munkaerőre lesz szükség a fejlesztéshez kapcsolódóan. Ezt miként találják meg?

- A helyi fejlődés fellendítése érdekében a PTE, a város és a Soft Flow nemrég együttműködési megállapodást írt alá. Az egyetemről már korábban is többen csatlakoztak hozzánk, és tették vonzó munkahellyé a Soft Flow-t a kutatók számára. A jövőben a saját platformunknak, valamint az egyetemmel és a várossal való közös erőfeszítéseinknek köszönhetően számos kutatót fogunk a térségbe csábítani, és remélhetőleg kijárjuk az utat más vállalkozások további befektetései előtt is. A toborzás fontos szerephez jut majd az elkövetkezendő években. Jelenleg több csatornán is hirdetjük a nyitott pozícióinkat. Az egyetemmel való együttműködés azt a célt is hivatott szolgálni, hogy megkapjuk a támogatást az oktatási rendszertől is, valamint új jelöltek is elérhetővé váljanak számunkra.

 

- Két éve vásárolta meg a pécsi Soft Flow céget a FOSS. Miként alakult ez az elmúlt két év, hogyan lehet integrálni egy ilyen kisvállalkozást egy óriási világcégbe?

- Az elmúlt két évben a szoros együttműködés kiépítésére fektettük a hangsúlyt a Dániában található FOSS Innovációs Központ és a Soft Flow kutatás-fejlesztési csapata között. A Dániában és Magyarországon tett gyakori látogatásoknak köszönhetően nagyon jó kapcsolat alakult ki a dán és a magyar kollégák között. A fejlődés biztosítása érdekében K+F kiválósági központként a Soft Flow teljes egészében az anyacéggel közös biotechnológiai fejlesztési projektek megvalósítására, valamint a cégvezetés és az egyéb irodai funkciók integrációjára összpontosít. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Soft Flow-nak és a FOSS-nak közösek a hosszú távú céljai és az alap értékrendje is.

 

- Ön mióta irányítja a vállalkozást és milyen szakmai háttérrel érkezett Pécsre?

- 2017 szeptemberében lettem a Soft Flow ügyvezető igazgatója, és kerültem közelebbi kapcsolatba a céggel és a napi munkájukkal, annyira, hogy Pécsre is költöztem, amit igazán élvezek. Global market menedzserként a FOSS-nál érdeklődéssel figyeltem, mi történik a Soft Flow és a FOSS között. Az analitikai kémikus végzettségemnek köszönhetően is érdeklődtem az izgalmas kutatások iránt. A Soft Flow vezetéséhez sok szakmai készségemet kell latba vetnem.  Karrierem a laborban kezdődött, majd később, az elmúlt több mint 20 évben vezető pozícióban dolgoztam laboros területen, a kereskedelmi szektorban, valamint szerződött kutatócégekkel működtem együtt az élelmiszer-, a gyógyszer- és az orvostechnikai iparban.

 

- Ügyvezető igazgatóként melyek a legfontosabb kihívások ön előtt a cég irányítását illetően?

- Magyarországon nagy hagyománya van a szilárd tudományos és megbízható kutatásoknak. Általános bizalom övezi a magyarok képességeit és publikált eredményeit. A komolyság és a büszkeség is nagyon jellemző rájuk. Valószínűleg történelmi magyarázata is van annak, hogy autokratikusabbak, szkeptikusabbak, és sokkal szigorúbb az adminisztrációs ellenőrző rendszerük, mint a skandináv népeké. Ugyanakkor egyformán fontosnak tartunk sok alapvető értéket is, például az érdekes munkát, a tisztességességet, a jó munkakörülményeket, valós érdekünk fűződik a személyes érték hozzáadásához, és hogy sikeresek legyünk az életben. Ezen közös értékekre építünk és képezzük a munkatársainkat, hogy alkalmazkodni tudjunk és részesei lehessünk ennek a gyorsan és állandóan változó piacnak. Ezért, amikor a jövőképünkről beszélünk, célokat és ambíciókat tűzünk ki, és az alapvető értékeink szerint járunk el, nagyobb önállóságot, felelősségvállalást, és kezdeményezést – vagyis személyes vezetést – várunk a kollégáinktól. Ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, foglalkoznunk kell az egyéni motivációs tényezőkkel is.

 

- Hogyan kapcsolódik a Soft Flow a helyi vállalkozásokhoz, a helyi gazdasághoz?

- A Soft Flow piaci aktivitását a múltban inkább a projektek vezérelték, nem a szisztematikusság. Vannak partnereink, mint például az egyetemek, és vannak beszállítóink, akikkel hagyományosan sok éve dolgozunk együtt. A jövőben több stratégiai partnerkapcsolatot létesítünk, nagyobb szerepet vállalunk a helyi társadalmi és gazdasági életben a városvezetéssel és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve. Bízom benne, hogy együtt sokkal jobban kiaknázzuk majd a helyi lehetőségeket.