Üdvözöljük a

Minden bográcsos ételt szívesen készítek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Minden bográcsos ételt szívesen készítek"

Szerző: Gűth Ervin | 2017. július 4.

A gasztronómia szeretete köti össze sorozatunk szereplőit: ezúttal ifj. Kecskés Károly, a komlói Kecskés Fémipari Kft vezetője mesél szenvedélyéről. És közben az is kiderült, hogy azért nem minden vadász tudja – vagy éppen szeretné – elkészíteni a vadhúst.

Ifj. Kecskés Károly a kamarai Humánerőforrás-fejlesztési bizottság egyik 2016-os kihelyezett ülésén készített emlékezetes a pörköltet. Pontosabban vadpörköltet. Ez pedig főzési ars poeticájának a lényegét sűríti magába, hiszen a cégvezető a bográcsban készült vadételek szerelmese.

„Minden bográcsos ételt szívesen készítek – lehet az akár chilis bab is –, de kétségkívül az így készült vadételek állnak hozzám a legközelebb" – mondja az üzletember. Tulajdonképpen nem is csoda ez, hiszen a vadászoknak már-már kötelessége jól elkészíteni az saját kezűleg elejtett zsákmányt. „Bár ismerek olyan vadászt, aki nem szereti a vadhúst, de ez a ritkább eset. Közben azt is el kell azért mondanom, hogy jobban szeretek főzni, mint amennyire tudok. Bár már mesterszakácsok is dicsérték, amit készítettem" – teszi hozzá szerényen.

Jó vendégként, fogyasztóként nem különösebben válogatós: „Mindent szeretek, de az olasz konyha fűszerei, az olaszos ízesítésű tészta- és húsételeket nagyon kedvelem. Feleségem sokat kísérletezik ezekkel, így ebből a szempontból is szerencsésnek mondhatom magam."

Profi szintre nem szeretné vinni a főzés szeretét, azaz nem gondolkodott még vendéglátóhely nyitásán, de így is akad kapcsolódási pont a munka és a hobbi között. „Kapcsolódási pont lehet az is, hogy a céges rendezvényeken én szoktam főzni. De, ha jobban belegondolok, előfordult már olyan is, hogy egyedileg készítettünk sütőalkalmatosságot, ami kettő az egyben készülék volt: nyárson sütő és fa borítású asztal. Ezt nekünk kellett kitalálni és megvalósítani" – mondja a szakember.