Üdvözöljük a

„Mindennap azt kérdezzük magunktól, hogy miben lehetnénk még jobbak” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Mindennap azt kérdezzük magunktól, hogy miben lehetnénk még jobbak”

Szerző: Kis Tünde | 2018. szeptember 18.

De jó neked! – mondták ismerőseim, amikor megemlítettem nekik, hogy a pécsi Trüffel cukrászdába megyek interjúra. Az érzékszervi kaland már az üzletbe lépéskor kezdetét veszi, hiszen vidáman köszönnek a sütemények és a fagylaltok tetejéről a valódi gyümölcsök, az igazi csokoládék, a hamisítatlan tejszínhabok. Ez az a hely, ahol az sem érzi mellőzöttnek magát, aki valamilyen „mentes” étrendet követ, a tej-, laktóz-, liszt- és cukormentes torták, szeletek, fagyik több dimenzióját is élvezhetik. Talán kissé balgának tetszik a kérdés, mégis felteszem a nyitástól számított eltelt 8 év alatt a térség meghatározó cukrászdájává vált Trüffel tulajdonosának, Sztanics Balázsnak: miért szeretnek idejárni az emberek?

- Talán azért, mert ők is érzik, hogy a Trüffel nemcsak az, amit az ember belépéskor lát, hogy „csupán” süteményeket és fagylaltot adunk el. Ennél sokkal több. Az országban az elsők között készítettünk cukormentes, laktóz-, tejfehérjementes és lisztmentes süteményeket, azóta számtalan receptet kipróbáltunk és ennek köszönhetően egyre jobb lett a megítélésünk a vendégek körében. Sem íz, sem minőség tekintetében nem kell megalkudnia annak, aki valamilyen táplálkozási problémával küzd. Mind a fagylaltjainkat, mind a süteményeinket természetes alapanyagokból alkotjuk meg. A gyümölcsfagylaltokban valódi gyümölcsök vannak, kiváló minőségű csokoládét, igazi tojást használunk, nem ismerjük a különféle adalékokat. A minőséget tekintve magasra tettük a mércét – válaszol Sztanics Balázs.

 

- Miért volt fontos az önök számára, hogy az egészségesebb és a minőségi alapanyagok felé nyissanak?

- Az egyik célunk az volt, hogy visszaszoktassuk az embereket a cukrászdába járásra. Olyan helyet akartunk létrehozni, ahová szívesen jönnek vissza a vendégek a minőségért, a hamisítatlan ízekért. Tulajdonképpen az Osztrák-Magyar Monarchia korabeli süteményeket öltöztettük modern köntösbe, és 21. századi technikai háttérrel – a folyamatosan frissülő gépparkkal és új technológiával – varázsoljuk az asztalra. Mi is a saját cukrászdánkból eszünk, ez is azt mutatja, hogy csak olyan termékek kerülnek ki a műhelyünkből, amelyeket mi, magunk is elfogyasztanánk.

 A reformtáplálkozás felé egyrészt azért indultunk el, mert a már meglévő ügyfélkörünket szerettük volna stabilizálni, szélesíteni. E termékek továbbfejlesztésekor dietetikusokkal dolgozunk, általuk hitelesíttetjük a süteményeket. De egy agrármérnökkel is együttműködünk, tőle vesszük a tönkölylisztet, mert fontos a kiváló minőség. A reform alapanyagok mellett szól az is, hogy szerettük volna bebizonyítani: ezekből is lehet ugyanolyan élvezeti értéket nyújtó süteményt készíteni, mint a hagyományos cukrásztermékek.

 

- A vállalkozást illetően hová lehet fejlődni, mik jelentik a napi kihívást?

- A napi kihívást a magas színvonal folyamatos biztosítása jelenti. A termelésben dolgozó munkatársaimnak is azt mondom: nincs olyan, hogy ma rossz napom van vagy nem jó a kedvem, és ezért lesz kevésbé jó minőségű a sütemény. Itt, ha úgy tetszik, mindennap olimpia van, ugyanazt a kiváló teljesítményt kell nyújtani ma, mint tegnap vagy holnap. Hogy ezt el tudjuk érni, folyamatosan dolgozni kell a vállalkozáson.

 Jelenleg is zajlik egy szervezetfejlesztés és vezetőképzési program. Már 26-an dolgozunk a Trüffelnél, így nem működnek azok a folyamatok, amelyek 4-5 embernél még beváltak. Fontos, hogy külön díjazzuk azokat a munkatársakat, akik jól teljesítenek, hónapról hónapra visszacsatolásokat adjunk számukra, hogy fejlesszük a háttérrendszerünket, megteremtve ezzel a kiváló munkakörülményeket. És hogy még hová lehet fejlődni? A szervezetfejlesztő céggel megfogalmaztunk egy nagy célt, amely jelentős előrelépés lesz a vállalkozásunkban. De most még nem mondhatok többet erről.

 

- A munkavállalók mitől érzik komfortosan magukat itt, a cégnél?

- Fontos számunkra, hogy kikérjük a véleményüket a munkájukkal kapcsolatban. Emellett a munkatársaink látják, hogy a cégvezetőknek vannak céljaik, egyértelműen megfogalmazzuk az elvárásainkat. Szeretik és értékelik azt a háttérrendszert, a gépparkot, amit a rendelkezésükre bocsájtunk, biztonságot nyújt számukra a cég stabilitása, illetve, az, hogy a megtermelt pénz jelentős részét visszaforgatjuk a működésbe.

 

- Mi jelenti az ön számára a sikert a vállalkozásban?

- Igyekszünk mindent nagyon jól csinálni. Olyan vállalkozást építünk, amelynek produktumát remélhetőleg még sokáig élvezhetik a vendégek. Mindennap azt kérdezzük magunktól, hogy miben lehetnénk még jobbak. Számomra az a siker, ha végignézek a pulton és látom, hogy minden rendben van. A lányok mosolyognak, az üzlet tele van vásárlókkal, bent zajlik a termelés, megy a viccelődés, hogy időben ki tudom adni a fizetéseket. Az is siker, hogy nincs hitelünk, és hogy hamarosan egy új háttérüzemet építünk. Hogy a Trüffel az, aminek megálmodtuk.