Üdvözöljük a

Mindig szerettünk jókat sütni, főzni és enni | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Mindig szerettünk jókat sütni, főzni és enni"

Szerző: Gűth Ervin | 2017. november 7.

A gasztronómiához fűződő viszonyáról Nagy Katalin nem csak a Pezsgőház étterem ügyvezetőjeként beszélt, hanem az őszinte, házias ételek iránt érzett, otthonról hozott szeretetét is bevallotta.

„Rendes falusi házból jövök és mindig szerettünk jókat sütni, főzni és enni. Aztán fokozatosan ismerkedtem meg a Pezsgőházban a gasztronómia addig ismeretlen bugyraival" – meséli, azt is hozzátéve, hogy 2005 óta dolgozik itt, csak az elmúlt pár évben tett néhány kitérőt. 2017 óta viszont már ügyvezető-társtulajdonosként vezeti az elsősorban nagyobb rendezvények levezényléséről ismert, összetartó csapatot.

„Azt tapasztalom, hogy egyre inkább letisztulnak a dolgok, a trendi éttermek étlapjairól lekerültek az idegen szavak és technológiai ismertetők. Nagyon kevés vendéget érdekelnek ezek, aki étterembe megy, az inkább egy jót szeretne enni és jól szeretné érezni magát. Ez a letisztulás abszolút illeszkedik az én ízlésemhez is" – mondja Katalin, aki otthon, családi körben az egyszerű, de ízletes fogások híve. „Ha anyukámhoz megyek, akkor is krumplistésztát vagy tojásos nokedlit kérek. És otthon is leginkább ilyen típusú ételeket készítek. Nem is nagyon lenne másra időm, és amúgy is rengeteg impulzus ér a munkahelyemen."

„A gánica és az aludttejes prósza (képünkön) már mondhatni, hogy specialitásom. Nagyon gyorsan összedobható mégis finom ételek ezek. A gánica örök kedvenc, amit a lendvai származású dédnagymamámnak köszönhetően tökmagolajjal készített hagymasalátával és tejföllel fogyasztunk. Dédi mindig hozta a lendvai rokonoktól a tökmagolajat, szóval nálunk alapértelmezett volt a konyhában" – meséli Katalin, aki a prószát édesanyja receptje szerint készíti.