Üdvözöljük a

Munkahelyeket teremtettek, üzemcsarnokot építettek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Munkahelyeket teremtettek, üzemcsarnokot építettek

Szerző: Sz.K. | 2015. október 7.

Szinte nincs Mohácson olyan család, akinek a fülében ne csengene ismerősen a Gráf Trans Bt. neve. A családi vállalkozást annak idején a nagypapa indította útjára, aki mezőgazdasági munkákkal és fuvarozással foglalkozott, méghozzá lovakkal. Aztán ahogy egyre nagyobb teret hódítottak ezen a területen is a gépjárművek, úgy adta át folyamatosan a céget a fiainak.

 - Az édesapám, aki közlekedési mérnök és a nagybátyám, aki mezőgazdaságban jártas együtt vitte tovább a vállalkozást, majd amikor családot alapítottak, külön váltak, s megosztották egymás között a területeket, új cégeket hoztak létre, de a mai napig segítik egymást - vezet be a kezdetekbe ifj. Gráf Antal, aki már a következő generációt képviseli. - Az édesapám vezette cég, mint G-Trans kezdte meg működését és néhány éven át kültagként egy német család is tagja volt, akiknek a közreműködésével teherautókat és munkagépeket hoztak be és így fejlesztették a cég gépparkját.  

 Mint mondja, igyekeztek több lábon állni, folyamatosan bővítették a szolgáltatásaik körét. Földmunkával kezdtek foglalkozni, s évek óta, hogy folyamatosan munkát tudjanak adni a dolgozóiknak télen a város utcáit, nagyobb parkolóit, kereskedelmi és ipari létesítményeinek környékét ők tartják rendben, végzik a hó-eltakarítást. 

 

 - A családi vállalkozásunkat az édesapám vezeti, a húgom a kereskedelmi részt viszi, s jelenleg tizennyolc embert foglalkoztatunk, s miután annyi lett a feladat, hogy magam a kisebb gépek kölcsönzését, mint önálló vállalkozásként történő működtetését vállaltam fel – mondja. - A fuvarozási tevékenységünk ugyan az utóbbi időben egy kicsit háttérbe szorult, azonban az építőipari egyre inkább előtérbe kerül. A két cég - az enyém és a Gráf Trans Bt. - együttesen tesz eleget a megnövekedett igényeknek a szállítástól az építőipari kereskedelmen, gépkölcsönzésen át.  

 Ennek jegyében fejlesztették tovább a mohácsi ipari parkban található telephelyüket. A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból elnyert vissza nem térítendő támogatással valósult meg, amelynek felhasználásával új fémmegmunkáló üzemcsarnokot létesítettek és új szárnnyal bővítették a bemutatótermüket.  

 A csaknem ezer négyzetméter alapterületű fémmegmunkáló üzemben hajlított betonvas-háló elemek előállítása és megmunkálása történik. A csarnok, valamint a telephely áramellátását az épület tetején, 320 négyzetméternyi felületen elhelyezett napelemekkel, környezetkímélő módon oldották meg. A fejlesztések eredményeként újabb négy munkahelyet hoztak létre, és a tervek között szerepel újabb három létesítése is.

 

 - Az üzemcsarnok  egyben bemutatóteremként is működik, ugyanis sokan nem ismerik - még a statikusok közül is kevesen használják- ezt az építkezést felgyorsító, technológiát. Tudomásom szerint jelenleg hasonló tevékenységgel is foglalkozó cég csak egy  található az országban - folytatja tovább beszélgetésünket. - A pályázati úton elnyert 60 millió forint felhasználásával a valósult meg a beruházás, amelynek segítségével az építkezésekhez különböző méretekben, magas minőségben tudunk vashálókat méretre vágni és különböző formákat hajlítani, ami felváltja a hagyományos vasszerelést. E mellett annak érdekében, hogy minél jobban meg tudjunk felelni a vásárlóink igényeinek, új dolgozókat is felvettünk, akik elsősorban az új termékeink előállításában, raktárból történő kiszállításában vesznek részt.

 A jövőben az építőipar igényeinek megfelelően tovább szeretnék bővíteni az általuk forgalmazott termékek, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások körét. Egyebek mellett az építésekhez szükséges faanyag helyben történő méretre vágásával, gyalulásával, impregnálásával, hogy mindent egy "kézből" - fuvart, a gépbérlést, az építő, a szerelt és szereletlen vas- és faanyagbeszerzést - tudjanak  elintézni az építőipari vállalkozások, az építkezők. Bíznak benne, hogy ennek köszönhetően továbbszélesedik a vásárlói körük. Jelenleg is már egyaránt megtalálhatók közöttük a nagy építőipari cégek, ugyanúgy mint a nyugdíjasok.