Üdvözöljük a

Nem vagyok a lightos konyha híve | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nem vagyok a lightos konyha híve

Szerző: Gűth Ervin | 2017. október 3.

Sorozatunkban érdekes módon eddig nem szerepeltek hölgyek, így külön öröm volt Kovács Évával (Kerko Média Kft.) a kamarai Üzletasszony Klub elnökével beszélgetni a gasztronómiáról. Bevallottan a hagyományos, magyaros konyha híve, miközben persze nincs baja az alacsony kalóriatartalmú, egészségtudatos ételekkel sem. Csak a saláta mellé kapjon egy szelet rántotthúst is.

Az üzletasszony érthető módon nem főz minden nap, inkább a hétvégeken és nyaralás alatt szeret így kikapcsolódni. „Egyrészt munka mellett nem is tudnám megtenni, másrészt a hideg vacsorát is nagyon kedveljük. Két generáció él nálunk együtt, így hétvégénként a szüleimet is hívjuk ebédelni" – meséli, azt is hozzátéve, sokan nem értik, hogy miért részesíti az apartmanos nyaralásokat előnyben. „Imádok pihenés alatt főzni, biztos nem szeretném ennyire, ha minden nap ezt kellene csinálnom."

Nem kell sokáig gondolkodnia, amikor a kedvence után érdeklődünk: a klasszikus vasárnapi menüt szereti, azaz a húsleves, rántott hús, burgonyapürével és uborkasalátával. „Ugyanakkor kicsit impulzívan főzök, ami azt jelenti, hogy a hagyományos ételekbe is szeretek egy kis csavart vinni. Szívesen kísérletezem egy pörköltben vagy egy húslevesnél is új ízekkel, új hatásokkal. Van egy barátnői köröm, akikkel havi szinten biztos, hogy találkozunk. Mindig valaki más látja vendégül a többieket és rendszeresen szembe megyek az ő reformízlésükkel. Felértékelődtek a kalóriaszegény ételek, a sok zöldség, amivel semmi baj nincs, csak legyen hozzá rántott hús" – mondja az üzletasszony, aki most leginkább arra büszke, hogy a hagyományos konyha egyik komoly kihívását is teljesítette: a házi rétestészta nyújtását teljes mértékben elsajátította.