Üdvözöljük a

Öko kályhák, pályázatírás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Öko kályhák, pályázatírás

Szerző: N.T. | 2015. április 1.

Tovább bővül a baranyai üzleti közösség. A Max Blank Hungária Kft. és az EU-Winner Consulting Kft. is már a megye fejlődéséért dolgozik.

Öko kályha Bólyból

 

  Magas minőségű, környezetbarát termékek, pl. öko kályhák és tűzterek előállításával foglalkozik az 1995-ben alakult bólyi Max Blank Hungária Kft., amely 1996-ban zöldmezős beruházás keretében egy 2200 m2-es csarnokot épített a Bólyi Ipari Parkban. A cég fejlődését is jól szemlélteti, hogy 2004-ben és 2006-ban bővítették a telephelyet, így jelenleg már 6400 m2-es gyártócsarnokokkal rendelkeznek. Fő tevékenységként kandallókat és azok kiegészítőit valamint szellőzőket gyártanak, termékeinknél a magas minőség mellett kiemelt fontosságú a környezetbarát tulajdonság. A jó hatásfokú fűtés mellett a Max Blank Hungária Kft-nél készülő termékek több típusa sütő-főző, párologtató és hőtároló funkcióval is rendelkezik. Fa, pellet illetve fabrikett tüzelésű termékeik megkapták a „környezetbarát termék” védjegyet. 

  Schnell Rajmund ügyvezető büszkén meséli, hogy tavaly a cég 87 fő számára biztosított munkát és megélhetést.

- Vevőnk kizárólag a németországi Max Blank GmbH, termékeinkre jellemző az egyediség illetve a helyszíni szerelés és illesztés. Az általunk előállított berendezésekhez az alapanyagokat elsősorban Baranyából, illetve Magyarországról és Európa több országából szerezzük be.

- Miért születetett meg önökben az elhatározás, hogy csatlakoznak a kamarához?

- Vállalkozásunk szükségesnek tartotta a kamarába és mellette a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterbe való belépést. Közös beszerzéseket, kölcsönös segítségnyújtást és a szakmai előrelépést reméljük a kamarai tagságtól.

 

 

Akik mindent tudnak a pályázatokról

 

  Fiatal, lendületes csapatot alkot a szigetvári és pécsi telephellyel is rendelkező EU-Winner Consulting Kft., amelynek alapítói (Kaszás Gizella, Karsai Dániel), mintegy tíz éve foglalkoznak területfejlesztéssel, térségi tervezéssel, pályázati tanácsadással és projekt megvalósítással. A társaság a régió mikro-, kis- és középvállalkozásait, illetve önkormányzatait és kistérségeit célozza meg pénzügyi, üzletviteli, pályázati és egyéb gazdasági tanácsadási tevékenységével, de pénzügyi befektetőket is vonzanak a dél-dunántúli régióba. Az elmúlt években a régió gazdasági fejlődéséhez több száz hazai, illetve európai uniós forrásokból finanszírozott pályázattal járultak hozzá, pályázati projektjeik összértéke meghaladja a 20 milliárd forintot.

  A kis- és közepes vállalkozások versenyképességi feladataik minél magasabb színvonalú eléréséhez elsősorban ismeretterjesztéssel, üzletviteli tanácsadással és pályázati úton hozzáférhető források megszerzésével és megvalósításával kaphatnak segítséget az EU-Winnertől. Az önkormányzatok és kistérségi intézmények pályázatírás, pályázatkészítés, megvalósíthatósági tanulmány készítés és projektmenedzsment területeken számíthatnak a tanácsadó cég szakértelmére. Az elmúlt évek során számos projektkoncepció felállítását, megvalósíthatósági tanulmányát, pénzügyi tervét, pályázatát bonyolították le teljes körűen. Megbízóik a projektek megvalósításában is igénylik részvételüket, így lehetőség van arra is, hogy a projektmenedzsment és utókövetési feladatokat vállalva átfogják egy projektciklus minden fázisát.

 A társaság filozófiájának megfelelően csak reálisan megvalósítható és fenntartható projektek előkészítésében és lebonyolításában vesz részt. Tanulmányaikban is a végrehajthatóság, fenntarthatóság elvét követik, elkötelezve magunkat a régió fejlesztése mellett.

 Karsai Dánielt kérdeztük arról, hogy miért érezték szükségét a kamarához való csatlakozásnak.

- Célunk az, hogy a kamarával együttműködve minél több pénzt, EU-s és hazai forrást tudjunk sikeresen elhozni a megyei vállalkozások fejlődéséhez. Most indul a 2014-2020-as új pályázati időszak, ez lehetőséget teremt a vállalkozások számára fejlesztésekre, beruházásokra. A kamarával együttműködve minél több céget szeretnénk hozzájuttatni sikeres pályázathoz, fejlesztéshez. Igen jó kapcsolatot ápoltunk már eddig is a kamarával, hiszen szigetvári irodánk éppen a helyi kamarai iroda mellett található. Korábban részt vettünk néhány, a kamara által szervezett rendezvényen, de előző munkahelyemen, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztés Ügynökségen a kamarával együtt is szerveztünk pályázatos tájékoztatókat, fórumokat, amelyek azért is voltak hatékonyak, mert összefogtunk a kamarával és egy fórumon belül minden fontos információt megkaphatott a vállalkozó. Azt gondolom, hogy belépő tagként a jövőben is számíthat ránk a kamara hasonló helyzetekben, számunkra pedig előnyt jelenthet, ha a kamara ajánl bennünket leendő partnereink számára.