Üdvözöljük a

Összekapcsol, koordinál, fejleszt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Összekapcsol, koordinál, fejleszt

Szerző: K.T. | 2018. május 2.

Évek óta segíti a kamarát és a kamarai üzleti közösséget Ódorné Kovács Ildikó szervezetfejlesztési és HR tanácsadó, tréner. Célja, hogy a térségben működő HR tanácsadással és coaching tevékenységgel foglalkozó tanácsadók és az ilyen jellegű szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások egymásra találását elősegítse. Munkája nyomán a kamarai üzleti közösség vállalkozásai tudatosabban tervezik és fejlesztik a műküdésüket és így a vállalati kultúrában magasabb szintet képviselnek.

A nagy sikerű éves humánkonferencia egyik szervezője, a kamarai Humán Klub alapítója és koordinátora. Ódorné Kovács Ildikó munkáját a kamara Címzetes kamarai tanácsos elismeréssel köszönte meg.

 A Humán Klub elnöki tisztsége mellett 6 éve tagja, illetve alelnöke a kamara KKV Bizottságának, az új kamarai ciklusban pedig a Kamara Akadémia szakmai felelőseként részt vett ennek az újfajta képzési rendszernek a kidolgozásában.  Utóbbinak az a célja, hogy a vállalkozások megkapják a működésükhez és a fejlődésükhöz szükséges tudást, mindezt egy helyen és szervezett keretek között. A Kamara Akadémia több sikeres programon van túl, ezek között Ódorné is tartott már képzéseket.

 A humán szakember számára fontos a közösséghez való tartozás, kamarai munkája által rengeteg hasznos információt, véleményt, nézőpontot oszt meg és cserél vállalkozó társaival. A kamarában végzett tevékenysége során sikerült egy olyan sokszínű vállalkozói közösséget létrehozni, működtetni, ahol a vállalkozásában végzett tevékenységéhez, a szervezetfejlesztéshez és a HR tanácsadáshoz szükséges bizalmi légkör is létre tud jönni. A Humán Klubbal két igen sikeres konferenciát tudhatnak maguk mögött, és már szervezik a harmadikat. A szakmai műhelyben összefogják azokat a szakembereket, akik ezen a területen akár vállalkozói, akár tanácsadói oldalon vagy vállalati HR-esként tevékenykednek ebben a régióban. Címzetes kamarai tanácsosként továbbra is azért dolgozik, hogy a jövőben a kis- és középvállalkozások számára is természetes legyen: egy HR tanácsadó szakmai támogatása csak fokozhatja sikerüket. 

 

- Miért éri meg egy vállalkozásnak aktívabb szerepet vállalni a kamarai feladatokban?

- A kamarai üzleti közösségnek elsősorban az a haszna, hogy megismerjék egymást a vállalkozók, a cégek, hogy tudják a másikról, ki, miben jó. Így ha valaki terméket, szolgáltatást keres, akkor megbízható vállalkozást ajánlhatunk számára. Emellett a cégek egymás közötti szinergiái is erősödnek közös pályázatok, üzletek létrehozásával stb. – válaszolja Ódorné Kovács Ildikó.