Üdvözöljük a

Példaértékű export bútorgyártással | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Példaértékű export bútorgyártással

Szerző: K.T. | 2018. május 2.

A 2004-ben alapított komlói Art-Innova Kft. leginkább nagy üzlethálózatok, intézmények bútorait készíti, fő profilja az egyedi, teljes mértékben testre szabott belsőépítészeti berendezés megoldások, valamint üzletberendezések professzionális tervezése és kivitelezése. A kis- és középvállalkozások között évek óta példaértékű export aktivitása, ezt ismerte el a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Export Díjjal.

- Tulajdonképpen nem volt kiemelkedő a tavalyi export évünk, általában mondhatjuk azt, hogy jó színvonalú az exporttevékenységünk – mondja Bischof Balázs ügyvezető. – Igyekszünk két lábon állni, azaz az export- és a hazai piacot is ellátni. A külföldi munkáink zöme jobbára Ausztria és Németország felé irányul (Ausztriában saját cégünk is működik), nagyobb intézmények, önkormányzatok, kórházak, idősotthonok, szállodák bútorait gyártjuk. Magyarországon az üzletberendezésekre koncentrálunk, itt főbb partnereink kereskedelmi hálózatok és benzinkutak.

 

- Miért önöket választják a külföldi partnereik?

- Kiemelkedően fejlett technológiával dolgozunk, az EU-s forrásoknak köszönhetően megnövekedett a gyártási felületünk, ezen kívül komplett CNC-parkkal rendelkezünk. Most fektetjük le az ipar4.0 alapjait, már számítógépről vezérlünk technológiákat. Ugyanazt a magas technikai színvonalat képviseljük, mint a nyugati vállalkozások, a minőség iránti törekvésünk is töretlen, mégis sok esetben az dönt mellettünk, hogy a versenytársainkhoz képest kedvezőbbek az áraink.

 

- Miként alakult, hogy a bevételük nagyobb része exportból származik?

- Tudatos volt részünkről ez az irány. A gazdasági válság idején visszahúzódott az építőipar teljesítménye, így mi sem tudtunk igazán mozogni a belföldi piacon. Ezért kerestünk külföldi lehetőségeket, elsősorban német nyelvterületen.

 

- Mire kell figyelnie egy vállalkozásnak, ha exporttevékenységet folytat?

- Tapasztalataink szerint a legfontosabb a minőség, a szállítás és az ár. Természetesen a törvényi követelményeknek mindenféleképpen meg kell felelni. Emellett nem árt, ha flexibilis és innovatív egy vállalkozás. Az Art-Innovánál például nem félünk az újtól, minden olyan lehetőséget megragadunk, amivel automatizációban, gyártásban, kapacitásban vagy bármiben előrébb tudunk jutni. Ezért hajlandóak vagyunk pénzt és energiát áldozni, mindezt a magasabb minőség, az igényes termékek érdekében.