Üdvözöljük a

Piacvezető pozíciót szerzett a pécsi Honsa Kft. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Piacvezető pozíciót szerzett a pécsi Honsa Kft.

Szerző: Kis Tünde | 2017. február 28.

Látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt 15 év alatt a Honsa Kft., amely a Pécsi Ipari Parkban végzi tevékenységét mintegy 600 alkalmazottal. Az Andreas Koller által vezetett német tulajdonú vállalkozás korszerű gépparkkal, robotizált gyártósorral magas technológiai színvonalon készít fedlapokat és felszereléseket az autóiparnak. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően immár 14.000 m²-en végzik a termelést, tavaly 4 millió darab értékesített csomagtérfedlappal megszerezték az európai OEM piacvezető pozícióját. A folyamatos újításoknak, fejlesztéseknek köszönhetően már nemcsak autóipari beszállítóknak dolgoznak, hanem közvetlenül a gépkocsi gyáraknak is. 70 féle autóhoz állítanak elő különféle termékeket. A Honsa Kft. 2012-ben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Angster József Díjában részesült a Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményéért.

- Mindenképpen előnyös egy olyan régióban működni, ahol viszonylag nagy tömegben van jelen képzett munkaerő. Fontos a megfelelő infrastruktúra is, mint az autópálya, a buszközlekedés, az autóutak kiépítettsége. Előny volna ebből a szempontból, ha a pogányi repülőtér ismét működne. Az egyik legnagyobb gondunk jelenleg a képzett munkaerő külföldre vándorlása, de már nehézséget jelent a szakmunkás munkaerő biztosítása is – válaszolja Andreas Koller, a Honsa Kft. ügyvezetője arra a kérdésre, hogy miként segíti Baranya gazdasági, földrajzi, munkavállalói környezete a vállalkozás sikeres működését. 

 

- Két éve jelentős beruházást hajtottak végre, számottevően bővült a gyártási alapterület. Ez azt is jelenti, hogy fejlődik a vállalkozás. Minek köszönhető a siker, hogy egyre több és minőségibb megrendelésük van? Ebben milyen szerepe van az anyavállalattal való együttműködésnek?

- Itt, Magyarországon azokat a termékeket gyártjuk, amelyeknek nagy az élő munkaerő-igénye, mert a bérkülönbségek miatt ezeket olcsóbban lehet előállítani, mint Németországban. A költségek mellett ugyanilyen fontos a termékek minősége. Ezért nálunk nagy jelentősége van a minőségtudatos és képzett munkaerőnek. Sikerült Pécsett meghonosítani ezt a tudatosságot, és ezen keresztül megnőtt a vásárlóink bizalma a pécsi termelés iránt. Ezért fektetünk be mi is és az ügyfeleink is a „magyar gyártású” termékek előállításába. A német prémium autómárkák mellett közvetlen beszállítói lehetünk a Jaguar Land Rover-nek is. Német anyavállalatunk fontos szerepet játszik abban, hogy mint „könnyűépítésű fejlesztési centrum” kapcsolattartóként működik az autógyártó vállalatokkal, és át tudja venni a könnyűépítésű anyagok fejlődésének technológiáját.

 

- Ön mint vezető milyen szempontokat tart szem előtt a munkája során, hogyan tudja sikerrel irányítani a céget?

- Nyitott és motivált szak- és vezető munkaerőt keresek, akik csapatként tudnak együtt dolgozni. Ezt fejlesztem tovább, ezáltal vagyunk képesek sikereket elérni.

 

- Miként motiválhatók a munkavállalók a jobb színvonalú munkavégzés érdekében? Hogyan valósul meg a dolgozókkal az együttműködés?

- Munkavállalóinknak fejlődési lehetőséget kínálunk, ami a számítógépes alapképzéstől a nyelvtanuláson keresztül a speciális szakiskolai képzésig terjedhet. Megadom számukra a lehetőséget arra, hogy feljebb léphessenek a vállalaton belül, és egyéni karriert építhessenek. Ez az előfeltétele annak, hogy optimalizálni tudjam a működésünket, és biztosítsam, hogy a jövőben is konkurencia nélkül dolgozhassunk.

 

- Milyen jövőbeni céljai, tervei vannak a Honsa Kft.-nek?

- A cél a pécsi székhely további fejlesztése, ezért még több forrást kívánunk a vállalkozásba fektetni. Ez könnyebben menne, ha a magyar kormányzat biztosítaná hozzá a megfelelő szabályozást. Mindenekelőtt a képzési rendszerben lenne erre szükség, mint ahogyan az Németországban is történik, és az infrastrukturális fejlesztések terén.