Üdvözöljük a

Saját szomszédaik | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Saját szomszédaik

Szerző: Gűth Ervin | 2017. július 4.

A Nappali Bár néhány év alatt a pécsi Király utca ikonikus, a városhatáron túl is ismert vendéglátóhelyévé nőtte ki magát. Az üzemeltetők májusban egy társintézményt nyitottak a szomszédban. A Reggeli megálmodójával, Felcser Dáviddal beszélgettünk.

Miért pont reggelizőhelyet nyitottatok?

Erre több válaszom is van. Tényleg – szó szerint – volt egy álmom másfél-két évvel ezelőtt. Nagyon konkrét álom volt, mert arról szólt, hogy nyitok egy reggelizőhelyet, aminek Reggeli lesz a neve. Adta magát, hiszen eléggé rímel a Nappalira. Ráadásul egy ideje próbálom magam kivonni az éjszakai életből, például három éve nem is iszom alkoholt, így ez egy kicsit nyugodtabb közeg nekem. Bár jó közönsége van a Nappalinak a bulizós szférától eltávolodtam és az életmódváltással elkezdtem egyre inkább a kávéba beleszeretni. Olyan ez, mint a borkultúra: tanulunk, felismerjük a minőséget, a fajtákat stb. A magas színvonalú kávézás természetesen a Reggeliben is fontos szerepet játszik.

 

Felfelé ível a kávé sztorija a városban. A teljes vendéglátásra igaz ez?

Nem. A kávé útját valóban egy kicsit kitaposták már, de a város vendéglátásában én stagnálást érzek. Nem sok újító gondolatot látni. Vannak, amiket kifejezetten nem értek. De persze van jó példa is. Annak ellenére, hogy nem iszok alkoholt, látom, hogy az Eleven világszínvonalú.

 

A Nappalit befogadókészségét pár éve megdupláztátok.A Reggeli bővülésre látsz további esélyt és igényt?

Az egykori Belvárosi Áruház üzlethelyiségeit egy magántulajdonostól béreljük és a felső szint nincs most kihasználva. Ennek a hasznosításán még gondokozunk, pop-up bolt, co-working, jóga is felmerült. Illetve az is, hogy nappal ez a rész a Reggelihez tartozzon, este pedig a Nappalihoz. Ez azért is lenne szerencsés, mert este tényleg zsúfolt tud lenni a hely, még úgy is, hogy az elmúlt években nagyot bővültünk. Az is indokolta a hely nyitását, mert szerettünk volna a saját szomszédaink lenni. Aztán meg azért is fogtunk ebbe az egészbe bele, mert éreztük ennek a koncepciónak a hiányát. Az igazunkat bizonyítja, hogy reggel van a csúcsforgalom, dél körül belassulunk, három után pedig már nincs konyha, hanem kávézóként működünk. Például ebben is különbözünk a többi újvonalas kávézótól: ilyen méretű kávéház mostanában nem volt Pécsen.