Üdvözöljük a

„Sokat lehet tanulni abból, ha külföldre szállít az ember” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Sokat lehet tanulni abból, ha külföldre szállít az ember”

Szerző: N.T. | 2015. április 1.

A Blázek & Anni Kft. már 1989-es megalapításakor is dolgozott külföldre, jelentősebb külkapcsolatai azonban az elmúlt 15 évben formálódtak, akkortól számítva, amikor 2008-ban megvásárolta a tulajdonosoktól a menedzsment a céget.

Ma Németország, Franciaország, Ausztria, Olaszország, az Egyesült Államok és Svédország is a célpiacok között szerepel és ahogy Kamu János ügyvezető tulajdonos mondja, szívesen fogadják a prémium kategóriás termékeket nemcsak a minőség, hanem a magas színvonalú szolgáltatások miatt is.

  A Blázek & Anni Kft. klasszikus aktatáskái és divattáskái a tervezéstől a gyártásig 100%-ban Pécsett készülnek, a legnemesebb manufakturális hagyományoknak megfelelően, arányosan ötvözve az egyedi kézimunkát a kis sorozatú gyártással. A cég több mint 100 kiskereskedelmi partnerrel áll kapcsolatban országszerte, árbevételének 80%-át 2014-ben az export tette ki. Ez nem csak a termékek értékesítését, hanem neves cégek részére végzett bérmunkát is magában foglal. A cég tavaly időt, munkát nem kímélve foglalkozott új piacok és üzleti partnerek felkutatásával, ami igen sikeresnek bizonyult. Ezért a kamara Baranya Megyei Export Díjban részesítette a Blázek & Anni Kft.-t.

- Sikerünk titka talán az, hogy nagyon figyelünk a vevőinkre, rendszeresen megkérdezzük őket és mindig az igényeiknek megfelelően alakítjuk ki termékkínálatunkat – mondja Kamu János. - A vevők az eddig megszokott prémiumkategóriát várják el tőlünk: a minőségi alapanyagokat és kellékeket, a kézi, manufakturális gyártást, a gyors szállítást, a kedvező fizetési feltételeket. Termékeink nem konténermennyiségben készülnek, hanem néhány tíz- vagy száz darabos mennyiségben és vannak saját kialakítású modelljeink, amelyeket a vevőink igényei alapján tervezünk. Tapasztalatból állítom: ha külföldre szállít az ember, nagyon sokféle kultúrával és igénnyel találkozik, ebből pedig sokat lehet tanulni és fejlődni, ez visz előre bennünket.

- Van-e értéke annak az üzleti életben, hogy a cég megkapta a Baranya Megyei Export Díjat?

- Igen, van respektje ennek az elismerésnek. Már ki is tettük az üzletünkbe az oklevelet és a honlapunkon is szerepeltetjük. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, úgy látom, hogy az exportpiacokon sokkal jelentősebb szerepe van a kamaráknak, mint itthon, bár már Magyarországon is erősödik a jelenlétük, ami igencsak kívánatos volt. Hiszen nagyon sok információval tudnak szolgálni, piacszerzésre esetleg viták rendezésében nagyon fontosak a kinti kamarák és a mi kamaránk közötti együttműködések. Ez jelentős támogatás a vállalkozásoknak.

Kapcsolódó anyagok: