Üdvözöljük a

Sun-Erg Kft.: nyílászárók és napelemek a kínálati palettán | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sun-Erg Kft.: nyílászárók és napelemek a kínálati palettán

Szerző: E.É. | 2014. március 5.

A vállalkozás több lábon áll: korszerű nyílászárok, illetve jelentős energiatakarékosságot biztosító napelemek széles körben történő forgalmazása jellemzi a komlói székhelyű Sun-Erg Hungary Kft. tevékenységi körét.  A cég ügyvezetője  szerint a kamarai csatlakozás minden tekintetben egy fajta előrevivő segítséget jelenthet a vállalkozás további gazdasági terveinek a megvalósításában.  A cégről , illetve az új kamarai tagság várható előnyeiről kérdeztük Menyhárt Bencét, a cég ügyvezetőjét.

- Ahogy az a felvezetőből is kiderül: a vállalkozás több lábon áll. A nyílászárók mellett napelemek kereskedelmével is foglalkoznak. Kifejtené bővebben a cég tevékenységi körének a  lényegét?

 

- A jelenlegi gazdasági helyzetben a több lábon állás szinte elengedhetetlen követelmény egy előremutató, hosszú távra tervező vállalkozásban. Nos, ez a két fajta  szakmai terület – amelyekkel mi is foglalkozunk- szorosan kapcsolódik egymáshoz. Mindkettő alapvető és elsődleges célja az energia hatékony működés, illetve az energia jelentős mértékű megtakarítása. Amíg a korszerű nyílászárók beépítésével nagy mértékű fűtés és hűtés költséget lehet megtakarítani, addig egy saját, napelemes kiserőművel a villanyszámla szinte teljes egészében lenullázható.

 

- Mennyire elterjedtek  a napelemek Magyarországon, illetve kik alkotják a megrendelői kör meghatározó szegmensét?

 

- Tapasztalataink szerint ma már örvendetes tény, hogy egyre nagyobb mértékben terjed Magyarországon is a napelemek felhasználása iránti igény. Igaz ez annak ellenére is, hogy azért e területen még lenne hely a fejlődésre, hiszen, ha a még a szomszédos országok statisztikáit is összevetjük a hazai számokkal, a lemaradás egyértelműen tetten érhető. A megrendelői partner körünket a számolni tudó, s megfelelő környezetvédelmi ismerettel rendelkező megrendelői réteg alkotja. Ők ugyanis már tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy adott esetben egy háztartási kiserőmű nem csak a tonnányi mennyiségben „termelt” széndioxidtól mentesíti a közvetlen és a tágabb környezetet, hanem a megtérülést követően még évtizedekig a banki kamat többszörösét „kamatoztatja”.

 

- Melyek azok a napelemek, amelyekkel a cég is foglalkozik?

 

- A napelemes rendszerek több fajtáját forgalmazzuk. A napelemek olasz, illetve német gyártmányúak, de az egyéb, általunk forgalmazott elektromos berendezéseink mindegyike az EU- tagországokból származik.

 

- Milért csatlakoztak a baranyai üzleti közösséghez?

 

- Meglátásom szerint, a kamara kiváló szakembergárdája a biztosíték arra, hogy megfelelő támogatást kapjunk a több lábon álló vállalkozásunkhoz. Naprakész információt, pályázatokkal kapcsolatban  pedig szakmai segítségre számítunk. De az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy egyéb adminisztrációs, illetve jogi jellegű kérdésekben is teljes bizalommal fordulhatunk a testület felé.