Üdvözöljük a

„Személyes motivációm, hogy pécsiként segítsem ezt a vállalkozást” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Személyes motivációm, hogy pécsiként segítsem ezt a vállalkozást”

Szerző: N.T. | 2014. március 5.

Alig két év alatt gyökeret eresztett Pécsett Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, az IT Services Hungary szolgáltató központja, amely jelenleg 204 embernek ad munkát és a további megbízásai lehetővé teszik   a további növekedést is az elkövetkezendő években. A Magyarországon 2006 óta jelen lévő német T-Systems leányvállalata Budapest, Debrecen és Szeged után 2012-ben Pécsett is megnyitotta telephelyét.

A szolgáltató központ felhasználói támogatás mellett rendszerintegrációs és üzemeltetési területeken is kiszolgálja nemzetközi ügyfeleit. Mára  a virtuális megoldásoknak köszönhetően szinte teljesen mindegy, hogy Németországban vagy Magyarországon dolgozik a cég alkalmazottja, így számos olyan feladatot is ellátnak a pécsi telephely munkatársai, amelyek több ezer kilométerrel távolabb keletkeznek.

  Azt, hogy a pécsi szolgáltató központ hosszabb távon képzeli el a jövőjét a városban, mi sem bizonyítja jobban, hogy 2013. márciusában aláírtak egy stratégiai együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetemmel valamint a pécsi önkormányzattal az egyetemi oktatás versenyképesebbé tételéről, illetve közös oktatási és kutatási projektek indításáról. Eszerint az egyetem speciális informatikai és idegen nyelvi képzéseket szervez hallgatói számára olyan tudás megszerzésére, amellyel könnyebben helyezkedhetnek el a régióban egyre meghatározóbb munkáltatóvá váló ITSH-nál. A vállalat szakmai gyakorlati lehetőségeket valamint gyakornoki álláslehetőségeket kínál, részt vesz az egyetem oktatóinak továbbképzésében és a hallgatói tudományos munkában.

  Az IT Services Hungary pécsi szolgáltató központjának mindennapjait a kezdetektől Zalay Buda irányítja. A fiatal vezető érdemei közé tartozik, hogy igen rövid idő alatt a város egyik jelentős foglalkoztatójává vált a vállalat, amiért a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a 2013-as tevékenység elismerésére Angster József Díjat adományozott Zalay Budának. A kitüntetést annak a természetes személynek ítélheti oda a testület, aki egy-egy gazdálkodó szervezet vagy szakma érdekeit meghaladó, Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kitüntetett munkája nyomán értékelhetően javult a város gazdasági teljesítőképessége, a gazdaság számára fontos fejlesztési program valósult meg, vagy a gazdaság működési feltételeiben következett be jelentős javulás a megelőző évben.

- Nagyon fontos kiemelni, hogy nem call-center szolgáltatást, hanem magas minőségű informatikai szolgáltatásokat nyújtunk – nyilatkozta a díjátadón a pécsi telephely vezetője. - Az informatikai állások teljes spektruma megtalálható a vállalatnál, emiatt bízom benne - pécsi szülöttként is -, hogy nagy perspektíva áll előttünk. Jelenleg is pozitív eredményekről tudok beszámolni: folyamatosan veszünk fel szakképzett munkavállalókat, már kétszáz fölött van a létszám és biztos vagyok benne, hogy több száz főre fog növekedni a közeljövőben. Mindenképpen új irodaépületbe kell költöznünk, mert kinőttük a jelenlegit, ezért igyekszünk a közelben megtalálni a leendő telephelyünket.

  Úgy vélem, a sikerünket nem csak magunknak köszönhetjük. Mindenképpen megemlíthetem a Pécsi Tudományegyetemet, amellyel nagyon szoros az együttműködés. Aztán ilyen partnerünk a PBKIK is, mert a cég méretéből adódik, hogy nem csak Pécs városára, hanem a régióra is számítunk, és ebbe a körbe akár a határon túli városok - mint pl. Eszék is - beletartoznak.  A kamara horvát-magyar tagozata már eddig is nagyon sok segítséget nyújtott számunkra.

- Otthonra talált a vállalat Pécsett az elmúlt két évben?

- Úgy érzem, hogy igen. Az elmúlt évben 120 fővel bővült a létszámunk és a növekedés folytatódik. Bízom benne, hogy továbbra is találunk olyan embereket, akik beszélnek idegen nyelveket és vagy tapasztalt informatikusok, vagy érdeklődnek a szakma iránt. Nagyon megtisztelő számomra az elismerés, de azt gondolom, hogy ez elsősorban a cég érdeme, másodsorban az enyém.. Két évvel ezelőtt a vállalatvezetés döntött úgy, hogy Pécsre jön, az én személyes motivációm pécsiként pedig az, hogy segítsem ezt a vállalkozást. A tavalyi évben ez sikerült és arra törekszem, hogy az idén is így legyen.