Üdvözöljük a

„Szeretem megoldani a vevők olyan problémáit, amire más nem vállalkozik” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Szeretem megoldani a vevők olyan problémáit, amire más nem vállalkozik”

Szerző: N.T. | 2015. április 1.

Számos, Németországban munkával eltöltött év és néhány kalandos fordulat után az egykori nagy múltú nehézipari városban, Komlón alapította meg a fő tevékenységként gépgyártással, acélszerkezet gyártással és ipari szereléssel foglalkozó Uni-System Bau Kft.-t 1994-ben Schillinger Emil.

A 120 főt foglalkoztató cég mára egy dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonban lévő középvállalkozássá érett, amely a technológia fejlődését követve modern gyártástechnológiát és vállalatvezetési módszereket alkalmaz és számos nagyvállalat elsőszámú beszállítója. A vállalat elkötelezett a megújuló energiák felhasználásának növelésében és a technológia fejlesztésében, dolgozói képzéséről valamint a szakmunkás utánpótlásról is gondoskodik.  2015 szeptemberétől pedig Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karával közösen indított duális képzés keretében a BSc gépészmérnök alapszakra jelentkező hallgatók számára biztosít szakmai gyakorlóhelyet és rendszeres havi díjazást.

 A sikertörténet tulajdonképpen egy üzleti kudarccal indult – ezt már Schillinger Emil cégvezetőtől tudjuk meg.

 

- 1991 elején Németországba mentem dolgozni, mert a rendszerváltást követően én is felvettem az újrakezdési kölcsönt egy vállalkozáshoz, ami nem sikerült és a félmillió forintos tartozás kezelhetetlenné vált számomra. Hosszú próbálkozás után sikerült állást találnom egy gépipari cégnél, ahol elismerték a munkánkat a sógorommal és az első számú emberek lettünk. Rengeteget dolgoztunk, napi 12-16 órákat, de sokat is kerestünk. 1994-ben azt láttam, hogy a környező vállalkozásoknál hatalmas a munkaerő-hiány, keresik a jó képzettségű, szorgalmas munkaerőt és így jött az ötlet, hogy alapítok egy vállalkozást ennek az igénynek a kiszolgálására. Szépen fejlődtünk a céggel, amikor – mivel kedvenc hobbim a ló, így vasárnaponként Németországban is eljártam lovagolni - összeismerkedtem egy partnerrel, akinek fogathajtó kocsikra lett volna szüksége. Elkészítettünk egy prototípust, amit elhoztam haza, Komlóra, és elkezdtük sorozatban gyártani. Béreltünk egy telephelyet, ahol aztán sorban jöttek az új megrendelések pl. acélszerkezet-gyártásra, így fejlődtünk szép fokozatosan. 

- A mai napig is főként külföldre dolgoznak?

- A termelésünk 99%-a exportra megy, Ausztriától Kínáig számos országba szállítunk. A fennmaradó 1% a helyi vállalkozásokkal való kooperációs együttműködést teszi ki. Jelenleg nincs igény az itthoni gépgyártásra, de a 2000-es évek közepén részt vettünk több magyarországi nagyberuházásban, pl. az őriszentpéteri vasúti híd építéséhez gyártottunk nagyobb mennyiségű acélszerkezetet illetve a kőröshegyi hídhoz közel 1000 tonna acélszerkezetet. Azóta viszont csak elvétve van belföldi munkánk.

 - Mi az a hajtóerő, ami továbblendíti a vállalkozását?

- Szeretem megoldani a vevők olyan munkáit, problémáit, amire más nem vállalkozik. Tavalyelőtt

megkeresett egy magyar tervező vállalat, hogy  szükség lenne egy nagy légszűrő-házra, de olyan határidőket szabtak, hogy normális ember azt mondta volna rá: ez képtelenség. Láttam a feladatot, éreztem, hogy megvan hozzá a csapatom. 5 hónap alatt megterveztünk és kiviteleztünk egy társasház nagyságú légszűrőházat. Itt is a kihívás késztetett erre, nem a pénz. Németországban annak idején megtanultam, hogy nincs lehetetlen, mindent meg lehet csinálni, ha megvan rá az anyagi forrás - és akkor meg is kell csinálni. A cégünket folyamatosan fejlesztjük, jelenleg 120 emberrel dolgozunk. Célunk a kor műszaki követelményeinek megfelelően rugalmas technológiai megoldásokkal a legjobb minőségű terméket határidőre előállítani.

- A szavaiból kiderül, hogy ön maximalista önmagával és a munkatársaival szemben is. Miként tudja hatékonyan működtetni a csapatát?

 - A kezdetek óta nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy barátságos, családias legyen a légkör a cégnél. Nem is tudnék másként dolgozni. A munkatársaim maximálisan elhivatottak. A legnagyobb problémánk jelen pillanatban – mint más vállalkozásoknak is - a szakember-elvándorlás. Csak az marad ma itthon jó szakemberként, akit ideköt a családja. Ezért 5-6 évvel ezelőtt a hasonló területen dolgozó komoly komlói vállalkozásokkal kialakítottunk egy tanműhelyt és a komlói 501-es szakmunkásképző iskolával közösen elkezdtünk lakatosokat, forgácsolókat képezni. A képzés a mai napig folyik, évente 1-3 szakember marad nálunk a 12 tanulóból, de így is látom értelmét. A mi tevékenységünk, a gépgyártás jó szakembereket igényel, amiből világszerte hiány van.

 - Mi adja meg a bizalmat az Uni-System Bau Kft. iránt külföldön? Miként tud érvényesülni egy kisvárosi magyar vállalkozás?

- Nagyon nehéz elnyerni a külföldi partnerek bizalmát. A németek hozzá vannak szokva egy magas minőséghez, ezt csak kevesen tudják produkálni. Ám ha az első tárgyalások alkalmával azt látják, hogy nem a levegőbe beszélünk, hogy jók a referenciáink, hogy értem, mit várnak el, és ha látják az elszántságot, akkor megadják a bizalmat az első próbarendelésre. Nagyon kemény konkurenciáink vannak Németországban és a környező országokban is. Ha teljesítjük, amit vállaltunk, akkor meglesz a bizalom, de ezt csak egyszer lehet eljátszani. Többször előfordul – nagy cégeknél -, hogy nincs idő árajánlatkérésre, mert sürgős a munka. Leadják a rendelést és amikor elkészültünk, elszámolunk. Ehhez már nagyon nagyfokú bizalom kell és a mi cégünk iránt ez szerencsére megvan. Minden esetben őszintének kell lenni, fontos a jó kommunikáció.

 

 

Kapcsolódó anyagok: