„Teremtettünk egy olyan értéket, amire ma már nagyon büszkék vagyunk”

Szerző: E.É. | 2014. április 2.

Termékeiket hét éve kínálják a piacon, miközben a vállalkozásuk ívét folyamatos fejlődés jellemzi. Kreatív ötleteikkel, egyre bővülő kínálatukkal, no meg az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékek remek minőségével gyorsan betörtek – ma már figyelemre méltó  konkurenciaként - a hasonló profilú üzleti vállalkozások közé.

Az  EWIGE Consulting Bt., viszonylagosan gyors karrierje remek példa arra, hogy miként lehet, még egy jelentősen hátrányos gazdasági mutatókkal bíró régióban is sikereket produkálni. Igaz, e mögött az eredmény mögött megszámlálhatatlan és pénzben nem is mérhető munkaóra, pontos tervezés, illetve folyamatos innováció áll. A cég egyik vezetője, Kapitányné Légrádi Éva lapunknak elmondta azt is, hogy az önkéntes kamarai csatlakozás beváltotta az ahhoz fűződő elképzeléseiket.

 

- Egy korábbi interjúban utalt arra, hogy a családi cégalapítás motivációjában közrejátszott az is, hogy értéket kívánnak teremteni ebben a különösen nehéz gazdasági helyzetben lévő régióban…

- Ez így igaz, hiszen a cégünk valóban egy családi vállalkozás, azt ugyanis a férjemmel, Kapitány Gellérttel közösen üzemeltetjük. Mindez azt is jelenti, hogy mi voltunk a névadói és a megálmodói a saját márkának és persze a cégünk nevének is. Amikor a tevékenységünket hét évvel ezelőtt elindítottuk, ezt valóban azzal a szándékkal tettük, hogy egy fajta értéket teremtsünk ebben a különösen nehéz gazdasági helyzetben lévő régióban. Ma már tehát nem csak annak örülhetünk, hogy évről évre sikerül előrelépnünk és fejlődnünk, hanem annak is, hogy az eredeti szándékunkat valóra válthattuk. Azaz: teremtettünk egy olyan értéket, amire ma már nagyon büszkék vagyunk.

 

- Mennyiben változott a profil a kezdeti időszakhoz viszonyítva?

- Az üzleti profilunk természetesen nem változott, viszont az értékesítésre szánt termékeink köre jelentősen kibővült. Ahogy azt már említettem az EWIGE Consulting Bt. immáron hét éve kínálja a termékeit a régióban. Saját márkás, prémium minőségű magyar EWIGE bébi, gyermek és felnőtt zoknik forgalmazásával foglalkozunk. A termékkörünk szélesítésének   pozitív eredményeként ma már minőségi olasz, lengyel és magyar harisnyák, fehérneműk, illetve hazai gyártású, kiváló minőségű  fürdőruhák színesítik a márkaboltunk (Pécs, Rákóczi út 10.) kínálati palettáját. A felsorolt termékeken kívül az üzletünkben – a városban mintegy egyedi szolgáltatásként – zokni-báb készítő foglalkozásokat tartunk. Az ezzel kapcsolatos tapasztalataink rendkívül kedvezőek, hiszen a szóban forgó elfoglaltság remek kikapcsolódást biztosít úgy a gyermekek, mint a hozzánk betérő felnőtt vásárlóink számára. Az eddig felsorolt tevékenységi körünkön belül szívesen fogadjuk még a különböző sport egyesületek, klubok, szervezetek és cégek részére a saját logós zoknik gyártására vonatkozó megrendeléseket is.    

 

- Mely az a tevékenységi kör, amely a legerősebben van jelen a cégben?

- Ahogy az a fent elmondottakból kitűnik, tevékenységi körünk széles, mindegyiket hasonlóan lelkes intenzitás jellemzi. A zokni-báb készítést csak azért említeném meg még egyszer, mert ez nem csak azért kedves nekünk, mert a megvalósítás a saját kreatív ötletünk gyümölcse, de látjuk, hogy szeretik és keresik a lehetőséget a hozzánk betérő vásárlók. Tevékenységünk során elsődleges szempontként minden esetben a vásárlóink igényeit tartjuk szem előtt. Ezért a cégünk ma már folyamatosan bővülő utalvány és kártya elfogadó hellyé vált. E szerint a Tüke, illetve a Nyugdíjas kártya mellett a Magyar Autóklub tagjai számára is biztosítunk kedvezményeket és elfogadjuk az Iskolakezdési, Gyermekvédelmi illetve Ajándék Erzsébet utalványokat is.

 

- Annak ellenére, hogy az EWIGE- termékek kiváló minőségűek, az áraik mégsem szöknek az egekig. Miként tudják ezt a mérsékelt árat biztosítani?

- Már a márka magalkotásakor is az volt a célunk, hogy prémium minőségű, magyar zoknikat kínáljunk a vásárlóinknak, megfizethető áron. A rövidtávú profitszerzés helyett pedig a hosszútávon fenntartható, ügyfél elégedettségen alapuló modellt választottuk. Ez alapján választottuk ki a legmegfelelőbb helyet a gyártásra. Mivel a gyártósorról egyenesen a végfelhasználókhoz jutnak el termékeink és nem mennek keresztül több közvetítőn, így tudjuk a kedvező ár-érték arányt biztosítani.

 

- Úgy tudom, saját döntés volt a kamarai tagság…

- Az EWIGE csapatának határozott célja volt, hogy aktív önkéntes tagja legyen a kamarának, hiszen az általuk szervezett, rendszeres  tréningeken, a szakmai rendezvényeken részt kívántunk venni.  Határozott meggyőződésünk ugyanis, hogy ezek az előremutató, vállalkozásokat segítő rendezvények nagymértékben elősegítik majd számunkra is a már meglévő partneri kapcsolatok bővítését, illetve a régió kereskedelmének fellendítését. Miután a cégünknél alapvetően fontos kitétel a folyamatos, innovatív fejlesztés, ezért az önkéntesen vállalt tagságtól azt reméltük, hogy a kamarától kapott megfelelő tájékoztatások, szakmai információk segítségével növelhetővé válik cégünk esélye a különböző pályázatokon való sikeres szereplésben. Sőt, a felsoroltakon kívül ott van még a kamara kiterjedt nemzetközi adatbázisa is (Enterprise Europe Network), amelyhez kapcsolódva úgyszintén reméltük, hogy sikerül új gyártókkal, disztribútorokkal kapcsolatot létesítenünk. Ezek a lépések időközben megtörténtek, s bátran kijelenthetem, hogy nem okozott csalódást számunkra az önként felvállalt kamarai tagság. Megítélésünk szerint számos olyan segítséget kapott a cégünk, amelyek tovább erősítik a vállalkozásunk hazai pozícióját. Emellett pedig hosszú távon reális lehetőséget kínál számunkra a külföldi piacokon történő megjelenésünkre is.

 

- A cég bővítése tekintetében történt-e valamiféle előrelépés?

- Örömmel adhatok hírt ezzel kapcsolatban. Óriási előrelépést jelent ugyanis számunkra, hogy az OCEAN prémium minőségű , magyar fürdőruha gyártó bizalmát elnyerve megkaptuk a szóban forgó termékek kizárólagos viszonteladói jogát Pécs város egész területére. Ennek eredményeként a vásárlóink  ma már több százféle sport, úszó-dressz, illetve divatos gyermek női és férfi, továbbá plus size senior fürdőruha közül válogathatnak az üzletünkben.