Üdvözöljük a

Több szoftver helyett elég lesz egy is a kereskedőknek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több szoftver helyett elég lesz egy is a kereskedőknek

Szerző: Kis Tünde | 2016. május 6.

Az eddigi több szoftver helyett az üzleteknek elegendő lesz egyetlen rendszert használniuk – ebben áll a pécsi székhelyű XOFT Kft. által fejlesztett szoftver újszerűsége. A Minibizz egy felhőalapú, platformfüggetlen rendszer, melynek segítségével az üzlettulajdonosok nyomon követhetik az üzletmenetet, fogyasztói hűségprogramot bonyolíthatnak le, növelhetik a forgalmat. A vásárlók online informálódhatnak az adott üzlet aktuális ajánlatáról. A Minibizz minden olyan üzletnek hasznos, ahol jelenleg pénztárgépet használnak. A fejlesztett terméket a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Innovációs Díjjal ismerte el.

- Az integrált kereskedelmi rendszer olyan megoldást kínál a vállalkozásoknak, amihez olcsón férhetnek hozzá, az alapfunkciók adott esetben ingyenesen elérhetők, az emelt funkciók pedig kedvező áron, napidíjas szolgáltatással. A szoftver bármilyen okos eszközön futtatható – kezdi sorolni a fejlesztés előnyeit Körtvélyesi Benedek, a XOFT Kft. tulajdonosa. - Megoldásunk nagy újdonsága, hogy az eddigi költséges szoftverek helyett az üzleteknek elegendő lesz egyetlen rendszert használniuk, mindezt pedig rendkívül kedvező áron kínáljuk. Jelenleg a gyártók, a nagy- és kiskereskedők is számos programmal dolgoznak, ezek között gyakran nincs elektronikus kapcsolat. Előfordul, hogy az adattovábbítás nem is fájl, hanem papír alapú, kézzel viszik fel az adatokat egy elektronikus rendszerbe, ez körülményes és pontatlan adatokat is eredményezhet. A Minibizz azonban lehetővé teszi a készletnyilvántartást, a pénzkezelést (PayPal, OTPay, Barion), a pénztárgép-valamint a kedvezménykezelést, a számlázást, a riport- és jelentéskészítést, a törzsadat-kezelést egyetlen platformon. Mindezek mellett ügyfeleinknek lehetősége lesz egy saját webshop kialakítására, plusz költségek nélkül.  A rendszer fejlesztéséhez a Széchenyi Tőkealap 2015-ben 90 millió Ft-os támogatást nyújtott.

- Milyen lehetőségek kínálkoznak a Minibizz értékesítésére?

- Megoldásunk a piacon jelenleg egyedülálló, így kedvezőek a feltételek. Jelenleg is zajlik a termék piaci bevezető kampánya, melytől a célpiac pontos megismerését, illetve az értékesítési feltételek magalapozását várjuk.

- A vállalkozás megítélésében, értékelésében mennyit számít ez az elismerés?

- Eddigi tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy pozitív hozadéka van az elismerésnek. Egyrészt beszélhetünk a marketingértékről, jól cseng a szlogen, hogy „a Pécs-Baranya Kereskedelmi- és Iparkamara által Innovációs Díjjal jutalmazott szoftvere.” Másrészt a díjazáshoz kapcsolódó publikációknak köszönhetően több új üzletet is tudtunk kötni.