Üdvözöljük a

Új fejlesztés: gázkonvektorok vezeték nélküli fűtésszabályozása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új fejlesztés: gázkonvektorok vezeték nélküli fűtésszabályozása

Szerző: Kis Tünde | 2017. május 3.

Új megoldással állt elő a KonvekPRO rendszer megalkotója: a három évvel ezelőtt kifejlesztett, a gázkonvektorok szabályozását szobatermosztáttal lehetővé tevő berendezés már rádiófrekvenciával is működtethető, így az okosotthon-rendszerekbe is integrálható. Az új megoldásról Vajda Róbertet, a készülék kifejlesztőjét, a VR-Com Bt. ügyvezetőjét kérdeztük.

- A KonvekPRO hamar népszerűvé vált a felhasználók körében, hiszen működtetésével nem kell állandóan állítgatni a gázkonvektor szabályzógombját, ehelyett a szobatermosztát méri és állítja be a helyiség hőmérsékletét. A berendezés segítségével a korábbinál egyenletesebb és egészségesebb lett a fűtés a lakásokban, emellett jelentős megtakarítást lehet vele elérni. Ezt a rendszert fejlesztettük tovább úgy, hogy ha a egy szobatermosztáttal egyszerre több gázkonvektort is szeretnénk vezérelni, akkor már nem kell vezetékkel összekötni a konvektorokat a szobatermosztáttal, mert az egyes elemek rádiófrekvenciás kapcsolatban állnak egymással, tehát vezeték nélkül kommunikálnak. Ez a megoldás sokkal kényelmesebb üzemeltetést tesz lehetővé.

 Egy-egy családi házban, lakásban akár 3-5 gázkonvektor is működik, nagy könnyebbség, hogy nincs vezeték. Egyébként bármennyi konvektort tud működtetni az új termék, amely immár a KonvekPLUS névre hallgat, és az új okosotthon-rendszerekkel is kompatibilis.

 

- A fűtésrendszerek korszerűsödésével nem csökken a gázkonvektorok száma?

- Ma még nagyon sok helyen használnak fűtésre gázkonvektort, lecserélésük nagyon drága és sok helyen nincs kéménye a háznak. Budapesten rengeteg ilyen, műemléki védettség alatt álló épület van.

 

- Az új terméket a piaci igények kényszerítették ki?

- Igen, nagyon sok vásárlóinktól kaptunk olyan visszajelzést, hogy kiváló a termék, de vezeték nélkül még jobb lenne. Volt, aki pont azért nem vette meg a KonvekPRO-t, mert vezetékelni kellett volna a házban. Ezért kerestük a vezeték nélküli megoldást.

 

- Hogyan zajlott a termékfejlesztés?

- Szaktudás és nagyfokú türelem kellett hozzá. A sok próbálkozás, a műszaki lehetőségek keresése, a tesztelés rengeteg energiát és időt emésztett fel. Most már tökéletesen működik, akár 100 m-re is képes leadni a jeleket a berendezés.

 

- Egy új termék bevezetésekor fontos levédetni az új terméket. Ez megtörtént?

- A kamara segítségével éppen most folyik a termék és az elnevezés levédetése. A következő fűtési szezonra tervezzük a termék promotálását, a jelentősebb érdeklődésre augusztus-szeptember környékén számítunk.