Üdvözöljük a

Új lendület a további innovációhoz | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új lendület a további innovációhoz

Szerző: N.T. | 2015. április 1.

Egy szabadtérben elhelyezhető, nagyobb mennyiségű készpénz tárolására is alkalmas, valamennyi biztonsági követelménynek megfelelő önműködő tankoló automatát fejlesztett Strausz János.

Az automata fémtest, a hozzá tartozó design, a mechanikus biztonsági kiegészítőkkel ellátott berendezés Strausz János tervei alapján valósult meg, a termék szoftveres részét a SólyomSoft Kft-vel közösen hozták létre. Az innovatív megoldást a kamara Baranya Megyei Innovációs Díjjal ismerte el. Hogy mi az újdonság a cég által gyártott tankoló automatában, egyáltalán hol használható ez a megoldás – erről kérdeztük Strausz Jánost.

 - A tankoló automata több szempontból is újdonságnak mondható a hazai piacon. Az automatákat vásárló üzemeltetőknek nem kell két alkalmazottat tartaniuk éjszakai üzemmódban, biztonsági okból a gyér benzinkúti forgalom mellett, az ügyfelek mégis non-stop tankolhatnak. A berendezés gyors kiszolgálást biztosít a vásárlóknak, akár bankjeggyel, akár bankkártyával akarnak fizetni. Mivel a készülék online üzemel, ellenőrizhetőséget és átláthatóságot biztosít a hivataloknak. További előnye, hogy egy mobiltelefonról vagy diszpécser szobából akár egy tucat benzinkutat is lehet üzemeltetni, szoftverében a raktárkészlet-nyilvántartáson túl felhasználóinyelv-választás, a különböző üzemanyagok tankolása, autópálya-matrica vásárlás, mobiltelefon-kártya feltöltés és egyéb benzinkúti szolgáltatás , mint pl. autómosás, porszívózás is szerepel.

 - A termék kifejlesztésében együttműködtek a SólyomSoft Kft-vel, ez a közös munka miként inspirálta a két felet a termék létrehozásában?

 - Cégünket mint biztonságtechnikai szakértőt  kereste meg a SólyomSoft Kft., és a rövid beszélgetés során hamar kiderült, hogy együtt tudunk gondolkodni . Ezután következett a több hónapos közös fejlesztés és megvalósítás. A Strauss Metal Kft. munkája a design, a biztonságtechnikai- és a gyártmányfejlesztés valamint a gyártás volt.

- A piac miként fogadja egy új termék megjelenését?

- Tapasztalataink szerint a jót könnyű elfogadtatni, a piac mégis kissé nehezen reagált e termék megjelenésére, mert pont ebben az időben vezették be az online pénztárakat. Hazánkban jelenleg ez az egyetlen, engedéllyel rendelkező online tankoló automata, így az összes konkurenssel szemben helyzetelőnybe kerültünk. Egy új termék bevezetésének az erős marketing mellett is időre van szüksége, partnereinktől jó visszajelzések érkeznek a termékről. A SólyomSoft mellett több hazai és külföldi céggel folytatunk kooperációs tevékenységet. Azoknak a cégeknek, amelyek ilyen nagy erőt fektetnek az innovációba, egyre szélesedik a termékkínálatuk és ebből folyamatos árbevétel-növekedésre számíthatnak.

 A Strauss Metal Kft. kiváló munkatársakkal dolgozik, amit kitalálunk, azt ki is fejlesztjük, le is gyártjuk, eladjuk, szervizeljük. Ez így gömbölyű, de nem könnyű! Több cégtől érkezett olyan megkeresés, hogy fejlesszünk számukra automatákat, biztonsági berendezéseket, amit meg is tettünk. Egy sikeres innovációban össze kell hozni a mechanikai, az elektromechanikai, az elektronikai és szoftveres valamint a dizájn, a marketinges és értékesítési fejlesztést. Nagyon örülünk a kamarai díjnak, mert ez új erőt ad nekem és kollégáimnak a további innovációhoz.

 

Kapcsolódó anyagok: